KAKO JE MAJKA VERA VASPITALA RITU ORU: Rođena u Prištini i od detinjstva zadojena jednom IDEJOM

Kako je Vera Ora vaspitala svoju ćerku Ritu, najbolje se vidi iz pevačicinih izjava za medije

Vip priča
08:59h Autor:
KAKO JE MAJKA VERA VASPITALA RITU ORU: Rođena u Prištini i od detinjstva zadojena jednom IDEJOM
Rita Ora sa ocem, majkom i sestrom, Foto: MattPapz / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Rita Ora je napravila pravi skandal kada je tokom nastupa u Mađarskoj uzela zastavu od jednog obožavaoca i ogrnula se njome. Kasnije se ispostavilo da je to srpska zastava i nastao je haos.

"Zbog jakih svetala na bini nisam jasno videla čija je zastava bila. Tek kada sam sišla sa bine shvatila sam da je u pitanju srpska zastava, a ne mađarska.

Iako cenim sve svoje fanove iz svih zemalja i kultura, želim da jasno stavim do znanja da sam ponosna Albanka sa Kosova i nikada mi nije bila namera da ne poštujem svoje nasleđe ili da uznemirim svoj narod ili svoju porodicu," izjavila je Rita Ora za Klan Kosova.

Rita Ora
foto: MattPapz / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Da biste razumeli veličinu ovog skandala i kako je to uticalo na Ritu Oru, morate znati da je ona rođena u Prištini 1990. godine, od roditelja Albanaca - Vere i Besnika.

Njeni roditelji su došli u London 1991. godine u potrazi za boljim životom. Rita ima stariju sestru Elenu i mlađeg brata Dona.

"Kada smo stigli u London, moj tata je počeo da radi po restoranima, a majka koja je inače doktor morala je da sedi kod kuće jer nije znala engleski jezik. Morala je ponovo da uči, da vaspitava mene i mog brata i sestru. Zaista joj se divim zbog toga. Sada je psihijatar i ima svoje odeljenje u Londonu, " rekla je Rita Ora.

Ova Albanska pevačica od malena je zadojena idejom porodičnih vrednosti pa kada je pitaju šta joj je najvažnije u životu u skoro svim intervjuima ona kaže "PORODICA".

Rita Ora
foto: KHAPBM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Roditelji su je od početka učili da zna odakle je došla i gde su joj koreni, a zbog svog rada sa UNICEFOM, a vezano za raseljena lica iz Albanije, 2019. godine Rita postaje ambasador te organizacije..

Ona je opširno govorila o tome kako je njena poseta Kosuvu iste te godine "dozvolila da iz prve ruke vidi divan rad UNICEFA u svojoj rodnoj zemlji, i odlučnija sam nego ikad da pružim podršku, kampanju i zalaganje."

Rita Ora
foto: MattPapz / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs