da li ste znali?

NAJGORA SVEKRVA U HOLIVUDU JE MAJKA METJUA MEKONAHIJA: Ono što je ona radila svojoj snaji NIJE NORMALNO

Kamila Alves progovorila je o svom životu sa omiljenim teksaškim glumcem i njegovom "nezgodnom" mamom, koju je dobila u paketu.

Vip priča
15:35h Autor:
NAJGORA SVEKRVA U HOLIVUDU JE MAJKA METJUA MEKONAHIJA: Ono što je ona radila svojoj snaji NIJE NORMALNO
Foto: AARON P. / Bauer Griffin / Profimedia

Verovalo se da je Kamila Alves, američka manekenka brazilskih korena, dobila na životnoj lutriji kada se udala za zgodnog glumca. Supruga je Metjua Mekomahija, bila je uspešna manekenka, dizajnirala je i torbe pod nazivom "Muxo", vodi svoju lajftsajl veb stranicu "Women of Today".

Međutim, voditelju podcksta Southern Living Biscuits & Jam, Sidu Evansu, otkrila je ovih dana da ta priča ima drugu, manje lepu stranu.

Naime, u paketu sa suprugom iz snova dobila je i njegovu mamu, 91- godišnju Meri Ketlin. Otkako su se pre jedanaest godina preselili iz Malibua u Teksas, sa svekrvom je imala „pregršt” izazovnih situacija. Iako ne žive u istom gradu - Metju i Kamila skrasili su se s troje dece na šumovitom ranču u okolini Ostina dok porodični matrijarh živi svega dva i po sata vožnje udaljenom Uvaldeu - nije im lako da postave granice njegovoj mami.

Metju Mekonahi
foto: SBM / PictureLux / Hollywood Archive / Profimedia

Zašto? Penzionisanoj vaspitačici u vrtiću niko se nije usudio još da se suprotstavi, pa ni suprug Džejms, vlasnik kompanije koja se bavila naftom za kojeg se tri puta udala i dva puta razvela. Iako im je brak bio buran, ostali su zajedno do 1992. godine, kad je on preminuo. Dobili su dva sina, starijeg Majkla i mlađeg, Metjua dok su srednjeg, Patrika, usvojili.

Kada su Metju i Kamila 2006. godne počeli da se zabavljaju, buduća svekrva je nije dočekala raširenih ruku. "Počela je da me testira, mislim, stvarno me testirala. Zvala me je imenima Metjuovih bivših devojaka. Počela bi da priča španski sa mnom, kao da govori s detetom, kako bi me ponizila. Radila mi je svakakve stvari”, ispričala je Kamila u podkastu.

Da situacija bude teža, svekrva joj je u tolikoj meri nervirala sina, ubrzo nakon što je joj je predstavio Kamilu, da sa njom nije razgovarao punih osam godina.

Metju Mekonahi, Kamila Mekonahi
foto: Fame Pictures / Backgrid USA / Profimedia

Tu se nije radilo samo o maminom ponižavanju njegove devojke, kasnije i supruge. Jako mu je smetalo što bi sve što joj je ispričao, završilo u novinama. Prijala joj je medijska pažnja, sviđalo joj se da se pojavi sa sinom na crvenom tepihu pa je ono što bi joj Metju poverio, prenela novinarima ne bi li deo holivudskog glamura "prešao" i na nju.

Neprestano joj je objašnjavao da njihovi razgovori ne smeju da završe u novinama, ali bezuspešno. Vrhunac je bio kada je mama otvorila vrata njihovog porodičnog doma televizijskoj ekipi. Umalo je "pukao" jer je novinama, u njegovoj nekadašnjoj sobi, pokazala krevet na kojem je izgubio nevinost.

"Vodio bih razgovore s mamom, a onda bi odjednom ono o čemu bismo pričali završilo u novinama", ispričao je Metju zvezda filma nagrađenog Oskarom za film „Dallas Buyers Cluba” 2020. Hauardu Sternu. Iste godine, dobitnik Oskara objavio je memoare „Greenlights” i prvi put posle dugog perioda ogorčene čutnje, dao sa majkom zajednički intervju u kojem su detaljno opisali kako je došlo do otuđenja. Da joj je oprostio, otkriva činjenica kako je njegova mama provela karantin zbog pandemije Kovida -19 s njegovom porodicom: Kamilom i njihovom decom: 13-godišnjom ćerkom Vidom i sinovima, 15-godišnjim Levijem i 10-godišnjim Livingstonom.

Metju Mekonahi
foto: Juan Rico / Backgrid USA / Profimedia

"Bilo je teško osam godina, ali prošli smo kroz to. Sada je dobro", rekao je glumac otkrivši s olakšanjem da stvari između njih više nisu "naporne".

Zasluga za činjenicu da ih njegova mama poštuje (u većoj meri nego pre), pripada i prelepoj Brazilki koja je karijeru u Americi započela kao ilegalna useljenica. Bilo joj je samo petnaest godina kada je otputovala u posetu tetki u Los Anđeles i tada je odlučila da ostane. Kada joj je istekla turistička viza, postala je "ilegalni državljanin". Međutim, sviđao joj se život u Kaliforniji iako se izdržavala radeći po ceo dana kao čistačica i konobarica.

Paralelno je usavršavala engleski jezik sve dok ga nije tečno govorila i pisala, razmišljajući o tome kako da legalizuje status i da nastavi školovanje. Upravo je to bio razlog zbog kojeg je ostala u Americi: procenila je da su tamošnje škole mnogo bolje od onih u domovini. Odrasla je, naime, na ranču svog oca u brazilskoj pokrajini Itambacura. Majka joj je umetnica, a Kamilina želja bila je da se bavi modnim dizajnom što nije mogla da ostvari na farmi u ruralnom delu Brazila. Kada je započela novi život u Americi, prirodna lepota odvela ju je u svet mode. Već je kao 19-godišnjakinja nosila revije Valentina, Karoline Herere ali i pristupačnog Manga. Kada je, pak, u jednom losanđeleškom klubu 2006. upoznala Metjua Mekonahija, dogodila im se trenutna hemija. Čini se da se od tog trenutka više nisu odvajali.

Metju Mekonahi
foto: Profimedia

Na upit voditelja podkasta gde je nedavno progovorila o "komplikovanom" odnosu sa svekrvom - kako je razrešila nezgodnu situaciju, Kamila Alves je ispričala da je jednom, na angažman za reviju u Istanbulu, povela i njegovu majku. Mislila je da će ih to iskustvo zbližiti. Dobila je za nju dodatnu kartu za prvu klasu i besplatan boravak u luksuznom hotelu, ali svekrva nije bila zadovoljna, prenosi Dejli Mejl.

"Celim putem do tamo, avionom do Istanbula, pričala mi je sve te naporne priče i okretala glavu. Kada smo setjeli, rekla sam: "U redu, sada me pusti da se pripremim za reviju".

Kada ju je treći dan vodila u njenu sobu, svekrva je ponovo započela tiradu i zaplakala. Tada je Kamila shvatila da je mama njenog supruga - "puna sr**a." Bio je to trenutak kada je strpljivoj, pristojnoj Kamili pukao film. Odlučila je da se zauzme za sebe.

"Upoznala je moju žestoku, brazilsku, latino stranu. Uzvratila sam joj. Imale smo još nekoliko povuci-potegni situacija" rekla je. Svekrva se na kraju "predala". "U redu. Sada si deo porodice", rekla joj je. Kada su se vratile iz Turske, odnos im se značajno popravio. Posle nešto više od deset godina života u Teksasu, bračni par Mekonahi i ne pomišlja na povratak u Los Anđeles.

"Živeli smo u Malibuu dugi niz godina i imali paparace pred našim vratima svaki dan. Kada vam to postane normalno, ne shvatate koliko to zapravo utiče svakodnevicu. Složili smo se da naša deca trebaju odrasti drukčije", rekla je Kamila Alves nedavno za Foks. Otkako su se preselili, njen suprug postao je gostujući profesor na Univerzitetu Teksas u Ostinu, gde je i sam davno diplomirao na Odseku za radio, televiziju i film. Kaže kako je postala prava Teksašanka zahvaljujući suprugu.

"Ponekad smo dugo odsutni, a kada se vratimo, osećam se kao da sam zaista došla kući. Rekla sam mu: ‘Učinio si me Teksašankom. To nikad neće nestati‘”. Sviđa joj se što je način života u Državi usamljene zvezde nalik na onaj koji je upoznala u detinjstvu.

"Ovdašnji život opisuje naš sistem verovanja, posebno one s kojima sam odrasla, poput odlaska u crkvu svake nedelje, odgajanja dece da znaju reći ‘da gospođo‘ ili ‘ne, gospodine‘. Odrasla sam govoreći to na farmi jer potičem iz porodice poljoprivrednika", rekla je. I za kraj, supruga Metjua Mekonahija odgovorila je na upit koji jako zanima njegove obožavateljke: Kakav je privatno?

1 / 21 Foto: John Rivera/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

„Mnogi imaju pogrešnu sliku o Metjuu. Nije ležeran tip. Često glumi takve likove, za koje pomislite da će bez problema smotati džoin. Gledajte, taj nikada ništa nije zapalio. Kad smo počeli da izlazimo i ja sam imala sliku Metjua koji privatno nosi raskopčanu košulju i bez problema se "napuši". Shvatila sam da jako grešim", rekla je u podkastu i dodala: "On vam je poput svoje mame. Ona je vrlo organizovana, vrlo minimalistička, vrlo je tačna (sve mora biti na vreme), uvek se za sve priprema, a on je puno tih osobina nasledio od nje," zaključila je Kamila.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs