SAZNAJTE VIŠE

NAJVEĆEG SE*S SIMBOLA HOLIVUDA TUKLE SU I MAJKA I ŽENA: Kao da ga život nije dovoljno kazno - dočekala ga je JEZIVA SMRT

Udovica Patrika Svajzija otkrila je nove detalje o detinjstvu pokojnog glumca u dokumentarcu.

Vip priča
Autor:
NAJVEĆEG SE*S SIMBOLA HOLIVUDA TUKLE SU I MAJKA I ŽENA: Kao da ga život nije dovoljno kazno - dočekala ga je JEZIVA SMRT
Patrik Svejzi, Foto: Profimedia

Liza Svejzi - koja je bila udata za zvezdu Patrika Svejzija koji se proslovio ulogom u filmu "Prljavi ples" od 1975. do njegove smrti 2009. - tvrdi da je njena svekrva, Petsi Svejzi, fizički zlostavljala njeog muža tokom njegove mladosti.

„Mogla je da bude veoma nasilna“, otkriva Liza u dokumentarcu "Ja sam Patrik Svejzi".

Patrik Svejzi, Lisa Nijemi
foto: Profimedia

Patrik je bio drugo od petoro dece Patsi i njenog muža Džesija, koji su odgajali svoju decu u Hjustonu u Teksasu. Patsi je bila poznati koreograf i instruktor plesa, koja je vodila Svejza školu plesa i koja je obučila nekoliko zvezda nagrađenih Emi i Toni nagradama. Patrik je ubrzo počeo da uzima časove plesa kod svoje majke u studiju, a Liza kaže da su Petsin perfekcionizam i velika očekivanja često prelazili u fizičko zlostavljanje.

U intervjuu za časopis Pipl, Liza tvrdi da joj je Patrik rekao da ga je majka udarala tokom njegovog detinjstva. Ona je za Pipl rekla da je Patrik često pričao o danu kada je fizičko zlostavljanje konačno okončano. Prema magazinu, „Patrik je privatno ispričao priču o svom 18. rođendanu kada ga je Peti 'nasilno držala na podu' pre nego što je njegov otac Džesi rekao svojoj ženi da će se razvesti od nje ako ponovo dodirne njihovog sina. "Nikada ga nije udarila posle toga", rekla je Lisa za Pipl.

Patrik Svejzi
foto: Profimedia

I sama Patsi je takođe pretrpela nasilno detinjstvo, a Lisa označava održavanje ponašanja kao „primer onoga što se dešava u porodicama u ciklusu zlostavljanja“. U međuvremenu, Liza je upoznala Patrika kada je napunio 18 godina, nakon što se upisala kao student u njenu školu plesa. Tvrdila je da je Patrik kasnije počeo da gleda na Petsi pozitivnije kada se odselio iz kuće.

Patsi je pratila Patrika i Lizu u Holivud i počela je da radi kao koreograf u filmskoj industriji. Njena prva filmska zasluga bila je hit "Urbani kauboj" iz 1980. sa Džonom Travoltom i Debrom Vinger u glavnim ulogama. Nakon smrti Patrikovog oca, Džesija, 1982. godine, Peti se zbližila sa Patrikom i Lizom, koji nikada nisu imali svoju decu.

„Patsi je umela da bude izuzetno kritična i negativna. Ali shvatila je da ako želi da bude oko nas, mora da bude malo ljubaznija, i to je uradila", rekla je Lisa za Pipl.

Patrik Svejzi
foto: Profimedia

Patrik i Peti su ostali bliske do trenutka kada je glumac umro od raka pankreasa u septembru 2009. godine. Petsi je nadživela sina, a i dalje je ostala bliska sa snajom Lizom.

Preminula je od komplikacija moždanog udara u septembru 2013. u 86. godini.

„Bila je komplikovana žena, intenzivna i imala je neverovatnu životnu snagu. Patrik ju je apsolutno voleo i poštovao“, kaže Liza o Petsi.

U međuvremenu, Liza je bila primorana da demantuje glasine da je i sama bila nasilna prema svom mužu o čemu se pisalo godinama nakon njegove smrti. Još 2016. godine, izvor koji je navodno bio prijatelj para rekao je za RadarOnline da će 'Lisa pobediti Patrika'.

Patrik Svejzi
foto: Profimedia

„Uništili su hotelske sobe, automobile, njihovu kuću... Bilo je strašno.'

Na pitanje da li bi Liza udarila Patrika tokom njegovog lečenja od raka, prijatelj je navodno dodao: „O, da. Ne bi ga udarala stvarima - hvatala bi mu ruke i vrat. Udarala bi ga i šamarala.'

'Rak ga je je potpuno promenio i Patrik je izgubio neverovatno na kilaži. Uvek je morala da ima prednost jer on nije hteo da je udari. Bio je nepokolebljiv u tome da nikada neće dići ruku na nju'.

Lisin portparol je tada oštro demantovao optužbe, rekavši: „To je kategorično netačno. To je tako jednostavno.'

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs