pretužno

ŽIVOT JOJ JE BIO MED I MLEKO, A ONDA SE SUDBINA PREKO NOĆI PREOKRENULA: Danas je NAJNESREĆNIJA žena na svetu

Pevala je iz srca, snažnim glasom prepunim osećanja. Sada je teško bolesna. Ceo svet moli se za njen brz oporavak.

Vip priča
Autor:
ŽIVOT JOJ JE BIO MED I MLEKO, A ONDA SE SUDBINA PREKO NOĆI PREOKRENULA: Danas je NAJNESREĆNIJA žena na svetu
Selin Dion, Foto: profimedia

Legendarna kanadska pevačica Selin Dion rođena je sa božanstvenim glasom kakav se rađa jedan u milion. Nažalost, prošle godine se i razbolela od teške bolesti koju dobije jedan od milion ljudi. U pitanju je stif person sindrom (SPS), takozvani sindrom ukočene osobe. Vrlo je redak i progresivan, pogađa nervni sistem, a posebno mozak i kičmenu moždinu. Selin ima jake paralizujuće bolove u nogama i stopalima, celo telo joj je ukočeno, veoma je slaba i dane provodi u neverovatnim bolovima. Redovno ide na terapije, ali joj grčevi i dalje smetaju u svakodnevnim aktivnostima - i pevanju. Jako je smršala i jedva ustaje iz kreveta...

Selin Dion
foto: profimedia

Nedavno je otkazala sve turneje, pa i onu koju je trebalo da ima u Evropi pod imenom "Courage" (hrabrost), a obožavaocima je poručila da joj je žao što će ih razočarati.

- Srce mi je slomljeno. Nije pošteno prema vama i dalje odgađati koncerte, pa je najbolje da sada sve otkažem dok ne budem opet potpuno spremna da stanem na pozornicu. Sve ovo mi nanosi veliki bol. Želim da znate da ne odustajem i da jedva čekam da se opet vidimo - navela je u zvaničnom saopštenju.

Odličan medicinski tim koji je svakodnevno uz nju nastavlja da procenjuje i leči njenu bolest. Ukoliko se ne poboljša, mogla bi da se povuče zauvek, što bi i njoj i publici teško palo. Ipak, u svemu ovome porodica je uz nju, i to joj olakšava teške dane.

Selin Dion
foto: profimedia

Selin je ovog marta napunila 55 godina, a iza nje je tokom četiri decenije blistava karijera ovenčana nagradama Gremi, Oskar i 45 priznanja Feliks. Francuski je njen maternji jezik, pošto je rođena u kanadskom gradiću Šarlmanju kraj Kvebeka, kao najmlađa u porodici od 14 dece. Živeli su skromno, a mala Selin spavala je u fioci. Roditelji Ademar i Tereza vodili su je na svoje muzičke turneje još dok je bila petogodišnja devojčica.

Već u 12. godini pokazala je izuzetan talenat, koji je primetio impresario Rene Anželil. Selin i Rene postali su najpoznatiji umetničko-menadžerski par na svetu. U Montrealu je pevala pred papom Jovanom Pavlom Drugim, a onda je u Dablinu 1988. došla pobeda na Evroviziji, na kojoj je predstavljala Švajcarsku. To joj je bila odskočna daska za Evropu i svet.

Sjajno je savladala engleski i nakon pesme "The Power of Love" nazvali su je "sveštenicom popa". A kada je 1997. snimljen film "Titanik", za koji je otpevala temu "My Heart Will Go On", Selin je ušla u besmrtnost. Ona je najprodavanija Kanađanka i pevačica na francuskom jeziku u istoriji. Prodala je neverovatnih 200 miliona albuma i zaradila preko 800 miliona dolara.

Selin Dion
foto: profimedia

I u privatnom životu cvetale su joj ruže. Poslovna saradnja s Reneom pretvorila se u veliku ljubav. Venčali su se 1994. godine u Montrealu, u gradskoj bazilici Notr Dam. Bilo je to kraljevsko venčanje o kom se dugo pričalo...

Na nesreću, Rene se nakon dve godine razboleo od karcinoma, ali se izborio da krene dalje. Sedam godina bili su na vrhu svih top-lista na svetu, a onda je Selin 2001. odlučila da konačno napravi pauzu jer su očekivali prvo dete. Rodio im se sin Rene Šarl, koji danas ima 22 godine. Blizance Edija i Nelsona dobili su devet godina kasnije.

Selin Dion
foto: profimedia

Nažalost, Reneova bolest je uzela maha i on je preminuo 2014, a Selin je nekoliko meseci provela kraj njegove postelje, sve do njegovog poslednjeg trenutka. Bili su u braku 20 godina. Dva meseca kasnije ostala je i bez brata Davida.

Nakon velike tuge uspela je da se digne iz pepela, ali je nakon nekoliko godina osetila simptome svoje podmukle bolesti. Neki mediji su čak pisali i da je preminula, ali vest, na sreću, nije bila tačna.

Borba je teška i već dugo traje, ali se nadamo da će se iz nje herojski izvući i ponovo iz petnih žila pustiti svoj božanski glas...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs