BILA JE VRSNA LEPOTICA I NAJNESREĆNIJA MAJKA NA SVETU: Kralj ju je voleo kao Boga, a sin oduzeo život

Tragičan život glumice koju je sin ubio bio je pun zapleta i zanimljivih događaja.

Vip priča
17:37h Autor:
BILA JE VRSNA LEPOTICA I NAJNESREĆNIJA MAJKA NA SVETU: Kralj ju je voleo kao Boga, a sin oduzeo život
Tragičan život glumice koju je sin ubio, Foto: Film Group Feature / Santa Cruz / AFP / Profimedia

Bila je velika holivudska diva sa jednom od najtužnijih životnih priča. Suzan Kabot bila je jedna od najlepših zvezda holivudskog filma svog vremena, a njeno ime najpoznatije je ljubiteljima vesterna.

Rođena je u jevrejskoj porodici, u Bostonu. Porodični problemi doveli su do toga da glumica završi u hraniteljskoj porodici, dok je već sa 20 godina dobila priliku da pokaže svoj glumački talenat.

Međutim, postala je daleko poznatija po ljubavnoj vezi sa kraljem Huseinom od Jordana. Naime, CIA je organizovala prvi susret između slavne glumice Suzan Kabot i kralja Jordana 1959. godine, što je dovelo do njihovog intimnog odnosa, pokazuju do skoro čuvani dokumenti.

Suzan Kabot
foto: Profimedia

Dokumenti - iz istrage o ubistvu predsednika Džona Kenedija - pokazuju da je CIA, u pokušaju jačanja odnosa sa Jordanom, nagovorila bivšeg agenta FBI-a da on dogovori sastanak kralja Huseina i Suzan, piše USA Today.

Par se dobro slagao na večeri u Los Anđelesu koju je organizovao Robert Maheu, koji će kasnije postati važan pomoćnik ekscentričnom preduzetniku Havardu Hjuzu. Agenti su zatim unajmili kuću na Long Ajlend Biču za kralja Huseina dok je nastavio svoju državnu posetu i dogovorio da Suzan ostane u obližnjem hotelu u Njujorku.

Suzan Kabot
foto: Profimedia

Glasine govore kako se njihov odnos nastavio dugi niz godina, a Suzan je rodila sina Timotija 1964. godine, za kojeg se mislilo da je Huseinov sin. Iako se nikada nije u potpunosti dokazalo da je kralj Timotijev otac, sve pretpostavke idu u tom smeru. Da se tako nešto pokazalo istinitim, značilo bi da je Husein varao svoju drugu suprugu Antonet Gardiner sa kojom je bio u braku od 1961. do 1971. godine.

Par je, uz pomoć tajnih organizacija i obaveštajnih službi, skrivao svoju vezu, pre svega jer je jordanski kralj strahovao da će Suzanino jevrejsko poreklo moglo da mu napravi problem. Oni su bili opčinjeni jedno drugim, a glumica je Huseina nazivala najlepšim čovekom kojeg je u životu upoznala, piše Glossy.

Poslednje godine života Kabotova je u malom stanu u kojem je živela sa sinom, kako se pisalo, u katastrofalnim uslovima — bili su okruženi ostacima hrane i starim novinama, a glumica se predala depresiji i suicidnim mislima.

Desetog dana decembra 1986. godine, Suzan je pronađena bez znakova života, pretučena na smrt. Njen sin je dao izjavu da je neki muškarac provalio u njihov stan i napao glumicu, da bi kasnije priznao da je on ubica i ispričao da ga majka nije prepoznala i da je nasrnula na njega, zbog čega ju je ubio u samoodbrani. Tvrdio je i da su lekovi koje je koristio zbog nedostatka hipofize kod njega izazivali agresiju.

Suzan Kabot
foto: Profimedia

Timoti je osuđen za ubistvo iz nehata, i to na tri godine uslovne kazne. Na suđenju za ubistvo njegove majke otkriveno je nešto što ranije nije bilo poznato javnosti: Suzan Kabot je poslednjih 25 godina života od jordanske vlade svakog meseca primala 1.500 dolara.

- To je izgledalo kao plaćanje alimentacije - tvrdio je jedan od advokata angažovanih za ovaj slučaj.

Timoti je preminuo od srčanog udara 2003. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs