STRAŠNE TRAGEDIJE ŽENSKOG DELA BENDA ABBA: Ono što su njih dve doživele, ni najgorem neprijatelju niko ne bi poželeo

Nakon vesti da je preminuo bubnjar legendarnog benda ABBA sećamo se koje sve tragedije su zadesile ženski deo ovog benda

Vip priča
Autor:
STRAŠNE TRAGEDIJE ŽENSKOG DELA BENDA ABBA: Ono što su njih dve doživele, ni najgorem neprijatelju niko ne bi poželeo
Strašne tragedije koje su pogodile članove benda ABBA, Foto: LINDEBORG / AFP / Profimedia

Karl Edvard Tomi Borgud, poznatiji po nadimku Slim, čuveni vozač Formule jedan i bubnjar legendarnog benda ABBA preminuo je u 77. godini nakon duge i teške bolesti...

Tom prilikom se sećamo svih brodoloma koje je muzička grupa ABBA doživela tokom perioda slave i posle nje:

Ani Frid Lingstad

Nekada šarmantna brineta Ani, danas ima 77 godina. Kada je bila mlada i članica popularne grupe ABBA, zbog njenog glasa i sjajnih očiju, muškarci širom planete gubili su razum.

Beni Anderson, njen partner u grupi, nije bio njen prvi suprug, ali njih dvoje publika je obožavala. Međutim, njihova ljubav nije bila jaka. Nakon raspada grupe, Ani je otišla prvo u Englesku, a zatim u Švajcarsku, da bi se 1992. godine preudala. Njena nova ljubav bio je princ Hejnrih Rutsto Rais von Plauen, kome je Ani rodila kćerku.

Ali Ani nije imala sreće, jer se dešava velika tragedija 6 godina kasnije u kojoj njena kćerka gine, a 1999. godine njen muž umire od raka.

Ani je danas sama. Živi u Švajcarskoj i bavi se humanitarnim radom.

Abba
foto: Profimedia

Agneta Feltskog

Spektakularna plavuša Agneta je u ABBA grupi spojila dva dobra: kreativnost i ljubav. Sa svojim izabranikom Bjornom, imala je 4 srećne godine života tokom kojih je dobila kćerku. Nakon tog perioda, par se razvodi, a Agneta se ponovo zaljubljuje. Ovog puta njena ljubav je lekar, ali i ta veza puca nakon četiri godine.

Što se muzike tiče, Agneta pokušava sa solo karijerom, ali bez većih uspeha. U tom periodu joj umire otac, a zatim se i majka ubija od tuge zbog gubitka. Pevačica je bila skrhana bolom zbog porodične tragedije.

Sada Agneta ima 72 godinu i živi u Stokholmu. Mir i sreću je našla kraj svojih unuka.

Agneta Faltskog, Abba
foto: Profimedia

Beni Anderson

Beni je ceo svoj život posvetio muzici, da bi raspada benda pokušao da oformi duet sa Bjornom, ali bez uspeha.

Dugo je radio u produkciji, pisao muziku za filmove i važne događaje, čak je oformio i orkestar. Ima dvoje dece iz prvog braka: sina i kćerku rođene šezdesetih godina. Posle raskida sa Ani i raspada grupe, ženi se TV voditeljkom. U tom braku dobija sina, koji je danas popularni muzičar.

Beni sada ima 76 godina.

Bjorn Ulveus

Nakon raskida sa Agnetom i raspada grupe, Bjorn ljubav pronalazi pored Lene, novinarke koja je svoju karijeru posvetila pišući o muzici i muzičarima. U tom braku dobija dve kćerke. Danas Bjorn ima 77 godine i živi u Stokholmu. Veoma je poštovan u svojoj zemlji.

ABBA
foto: Profimedia

Bend se 2021. godine vratio na scenu objavom novog albuma gotovo 40 godina nakon raspada. ABBA je početkom septembra u Londonu najavila novi album i predstavio jednu od novih pesama „I Still Have Faith in You“.

Pre izlaska albuma, javnosti su predstavljene još dve pesne „Don’t Shut Me Down“ i modernizovana verzija pesme „Just A Notion“, snimljena 1978. godine, ali se nije našla ni na jednom albumu.

Bend je najavio i turneju, ali virtuelnu sa hologramima članova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs