znala je samo za nasilje

NAJBOGATIJA PEVAČICA ŽIVELA JE U TEŠKOJ BEDI S OCEM NARKOMANOM: Hodala je plava, dok ju je bivši besomučno tukao do krvi

Rijanina životna priča protkana je teškim detaljima. Od malih nogu znala je samo za nasilje, a danas je najbogatija pevačica.

Vip priča
Autor:
NAJBOGATIJA PEVAČICA ŽIVELA JE U TEŠKOJ BEDI S OCEM NARKOMANOM: Hodala je plava, dok ju je bivši besomučno tukao do krvi
Životna priča Rijane, Foto: GADE / Backgrid USA / Profimedia

Čuvena lepotica sa Barbadosa raspametila je javnost nesvakidašnjim nastupom na Superboulu, a tom prilikom, Rijana je pokazala trudnički stomak. Riri je oduševila publiku svojom energijom, a o njenom nastupu priča se danima.

Pevačica danas spada u 10 najmlađih milijarderki na svetu, međutim, život je nije mazio. Rijanino detinjstvo obeležilo je siromaštvo i podrodično nasilje, a nakon što se otrgla i izgradila ime u muzičkom svetu, počeli su užasi na ljubavnom planu.

Rijana
Rijanafoto: Frank Micelotta/PictureGroup for Fox Sports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Teško detinjstvo

Rođena je 20.02.1988. godine na Barbadosu kao najstarije dete skromnih roditelja, majke računovođe i oca supervizora skladišta. Odrasla je u bungalovu zajedno sa svoja dva mlađa brata. Novca nikada nisu imali, kroz čitavo njeno detinjstvo, a pevačica je bila primorana da sa ocem prodaje odeću na ulici kako bi preživeli.

Rijana
Rijanafoto: Profimedia

Odrastanje joj je obeležila očeva zavisnost o alkoholu i teškim drogama. Neretko je fizički zlostavljao njihovu majku, ali ponekad bi se obrušio i na Rijanu. Ovo se reflektovalo na čitavu porodicu, ostavljajući im užasne posledice na mentalno zdravlje.

Nakon razvoda roditelja, situacija u porodičnoj kući postala je mirnija, ali škola je zato bila nemilosrdna. Vršnjaci su je svakodnevno zlostavljali i zadirkivali zbog siromaštva.

S 15 godina prijavila se na školski izbor za Miss, a hodanje je savladala u vosci gde je svakodnevno vežbala da hoda s knjigama na glavi. Tada je imala i prvi javni nastup kad aje pred đacima u školi zapeva hit Maraje Keri "Hero".

Pevačica nije završila srednju školu, ali njen talent je prepoznao američki muzički producent Ivan Rodžers s kojim je ubrzo snimila demo verziju pesme "Pon de Replay". Snimak pesme završio je kod popularnog reper i biznismena Džeja Zija, a Rijana je nakon toga potpisala ugovor s njegovom diskografskom kućom.

Nedugo potom objavljuje svoj prvi album "Music of the sun". A već 2005. i drugi pod nazivom "A girl like me". Tada je dobila savet od Džej Zija kojim se vodi i danas: "Nemoj da menjaš sebe zbog drugih, ne zaboravljaj odakle si došla i uvek ostani skromna."

Rijana
Rijanafoto: Shutterstock

Duet sa reperom, hit "Umbrella", ne samo da je bila jedna od najslušanijih numera na top chart-u, več joj je i doneo prvi Gremi.

Poznata po tome što brzo prerasta trendove, odlučila je da je vreme za transformaciju: od slatke devojke do nečega rizičnog i senzualnog. Njeni muzički videi su postali sugestivniji, kontroverzniji, ali i njena baza fanova je postajala sve veća.

Rijana
Rijanafoto: for HFPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Riri je u kratkom roku postala jedna od najbogatijih pevačica svih vremena.

Uz to, stvorila je i marku veša "Savage X Fenty" s veličinama za sve žene i time pokorila tržište koje je do sada bilo usmereno gotovo isključivo mršavicama. Pored toga stvorila je i kozetički brend "Fenty Beauty".

Postala je jedna od najuticajnijih i najmoćnijih žena

Popularna pevačica nedavno je proglašena nacionalnom junakinjom republike Barbados, a na Forbes listi najmoćnijih žena zauzela je 68. mesto na listi.

Forbes je otkrio da je pevačica, najpoznatija po numeri "Diamonds" milijarderka, zahvaljujući uspehu njene kozmetičke linije "Fenti Beauty". U suvlasništvu francuskog luksuznog trgovca "LVMH", brend lepote je zaradio preko 550 miliona dolara prihoda u 2020.

Rijana
Rijanafoto: Profimedia

Nestabilan ljubavni život

Lepu pevačicu su odmah na početku karijere počeli da vezuju za poznate holivudske momke. Tako se 2007. pričalo da je u vezi sa Omarionom, ali to nije potvrđeno. Iste godine na jednom festivalu poljubila se s glumcem Džošom Hartnetom i tako ozvaničila vezu koja je nije dugo potrajala. Međutim, Rijanina najveća ljubav bio je Kris Braun.

Njihov odnos više je izgledao kao horor priča, a ne ljubavna. Sve je počelo 2008. godine kada se pevačica u repera zaljubila na prvi pogled. Rijana i Kris u februaru 2009 godine su se posvađali te se i fizički obračunali.

Da par ima problema, javnost je saznala početkom 2009. kada su bili umešani u jedan od najvećih skandala u Holivudu. Ona je, naime, trebalo da peva na dodeli Gremija, ali je taj nastup iznenada bio otkazan. Ubrzo je otkriveno da Rijana nije nastupila jer ju je njen dečko teško pretukao. Kris je ubrzo uhapšen, a u javnosti je objavljena fotografija pretučene Rijane.

Pevačica je svedočila na suđenju i on je osuđen na pet godina uslovno, uz zabranu prilaska na 50 metara, osim na javnim događajima gde je udaljenost smanjena na 10 m. Zabrana je ukinuta posle dve godine i tada je počelo da se šuška kako su među njima ponovo sevnule varnice. Rijana je tek u intervjuu Opri Vinfri priznala da su njih dvoje ponovo izgradili međusobno poverenje i da su sada bliski prijatelji.

1 / 8 Foto: Frank Micelotta/PictureGroup for Fox Sports / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Postali smo bliski od kada je ukonjena zabrana prilaska. Radili smo na tome, malo-pomalo, i nije bilo lako... Ponovo smo izgradili poverenje i to je to. Mi se volimo, verovatno zauvek i to nije nešto što ćemo pokušati da promenimo. Mislim da je on bio ljubav mog života", rekla je tada pevačica.

Rijana
Rijanafoto: Profimedia

Sreću je pronašla u zagrljaju dečka A$AP-a Rockyja (33) s kojim je dobila sina kojeg je s ponosom predstavila javnosti. Riri je danas čeka i drugo dete, a čini se da je konačno počela da uživa u srećnom životu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs