4 GODINE JE BIO STROGO ČUVANA TAJNA, A NIKO NE ZNA KO MU JE MAJKA: Zašto treći Lukašenkov sin uopšte NE LIČI NA BRAĆU?

Nikolaj Lukašenko ima 18 godina i velika je nada beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka koji je pre 14 godina rekao: "Nikolaj će biti moj naslednik"

Vip priča
Autor:
4 GODINE JE BIO STROGO ČUVANA TAJNA, A NIKO NE ZNA KO MU JE MAJKA: Zašto treći Lukašenkov sin uopšte NE LIČI NA BRAĆU?
Nikolaj Lukašenko sa ocem, Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Znamo ga kao "malog Kolju", ali Nikolaj Lukašenko više nije dete. Sada je zvanično punoletan, jer je 31. avgusta napunio 18 godina.

Ali kako danas živi mladi princ Belorusije?

Nikolaj Lukašenko bio je strogo čuvana tajna sve do 2007. godine, a još uvek se ne zna ko mu je majka iako postoje neka nagađanja.

Pričalo se kako je Kolja dete ljubavi Lukašenka i njegove lične terapeutkinje, ali to su bila samo govorkanja koja su brzo nestala.

Na pitanje novinara o majci, mladi Lukašenko kaže "ona je doktorka".

Kada je napunio četiri godine, njegov otac Aleksandar Lukašenko je odlučio: "Kolja će biti moj naslednik!" Tada se priča o njemu i pročula.

Od tog momenta Nikolaj se ne razdvaja od svog oca. Na svim službenim posetama prati ga u stopu. Tako možemo da vidimo Kolju obučenog u vojne uniforme, ali i u odelu tokom posete zgradi UN-a na Ist Riveru tik uz Si Džipinga, Vladimira Putina i Erdogana.

Ostaće zabeleženo da mu je, kao sedmogodišnjem dečaku, tadašnji ruski predsednik Dmitrij Medvedev poklonio zlatni pištolj, 2012. je od oca dobio na dar specijalno izrađenu pneumatsku pušku.

Jermenski milijarder, vlasnik destilerije najpoznatijeg jermenskog konjaka Ararat, poklonio mu je bure od 50 litara koja se treba otvoriti na njegovoj svadbi, ali i dva bela (albino) lava koja su se čuvala u minskom zoološkom vrtu.

1 / 5 Foto: Profimedia

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ima veliku porodicu: tri sina i sedmoro unučadi. Međutim, često se na društvenim mrežama ističe razlika između njegova dva starija sina i najmlađeg Nikolaja, koji izgledaju poptuno različito, jer su polubraća.

Poznato je da Lukašenko i njegova otuđena supruga Galina Lukašenko ne samo da žive odvojeno, već se retko sastaju. Prva dama Belorusije nije se preselila sa suprugom u Minsk na početku njegove predsedničke karijere i ne prati svog supruga na javnim događajima. Ali uprkos trenutnom stanju stvari, par je imao bajkovit početak veze.

Galina je navodno bila Aleksandrova srednjoškolska ljubav i on joj se počeo udvarati nakon što su zajedno nastupili u predstavi u kojoj je glumila Snežanu. Par ima dva sina, Viktora Lukašenka i Dmitrija Lukašenka, piše Zadovoljna.

Uprkos tome što su još uvek u zakonskom braku, Galina i Aleksandar su otuđeni od vremena kada je on postao predsednik Belorusije. Aleksandar ima i još jednog sina, 18-godišnjeg Nikolaja Lukašenka – koji je možda uzrok razdora.

Kako je prešao šesnaestu godinu, Nikolaj je proglašen za najpoželjnijeg neženju u Belorusiji. Priča se da svira klavir od devete godine, da je izuzetan hokejaš, te da govori tečno ruski i engleski, a španski jezik uči.

Ipak, od kako je napunio 18 godina, mladi Lukašenko se skoro i ne viđa u javnosti. Da li se posvetio školovanju ili ima druge preokupacije, ostaje nam da vidimo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs