VELIKA ZVEZDA 90-IH DANAS JE DRUGI ČOVEK: Drogirao je svog trogodišnjeg sina, tukao žene, a onda se sve PREOKRENULO

Glumac Edvard Furlong bio je velika dečija zvezda, a danas je propao i fizički i profesionalno

Vip priča
11:18h Autor:
VELIKA ZVEZDA 90-IH DANAS JE DRUGI ČOVEK: Drogirao je svog trogodišnjeg sina, tukao žene, a onda se sve PREOKRENULO
Životna priča dečije zvezde kome je zavisnost uništila život, Foto: Profimedia

Američki glumac Edvard Furlong, kome je celi svet nakon uloge Džona Konora u kultnom "Terminatoru" predviđao neviđeni uspeh i blistavu budućnost, danas ima 45 godina, a dani velike slave i uspeha daleko su iza njega.

Naime, nekadašnja tinejdž zvezda uplela se u niz skandala i poroka zbog čega je na kraju izgubila sve čime je u mladosti mogla da se pohvali – od izgleda do bogatstva.

Edvard Furlong bio je velika nada Holivuda
Edvard Furlong bio je velika nada Holivudafoto: Profimedia

Edvarda pamtimo kao dečiju zvezdu koja je 1990-ih bila veoma hvaljena i tražena u Holivudu. Taman kada je svet mislio da je filmska industrija pronašla novu veliku zvezdu, sredinom 90-ih Edvard se susreo s opijatima – i tu je krenuo njegov sunovrat u zavisnost i kriminalne radnje.

Danas živi povučeno od javnosti, a nedavno je viđen kako u neprepoznatljivom izdanju šeta Los Anđelesom. Pokušao je da sakrije lice rukama kako bi ga paparaci ostavili na miru, ali oni su ga uslikali i izazvali fotografijama čuđenje fanova i javnosti. Naime, Edvard se previše ugojio i zapustio otkako je bio u zatvoru.

Edvard Furlog izgleda gotovo neprepoznatljivo
Edvard Furlog izgleda gotovo neprepoznatljivofoto: Profimedia

Podsetimo, iako je u jednom trenu bio bogat i slavan, život glumca nikada nije bio lak. Nije imao oca, njegova majka je ubrzo izgubila kontrolu nad njim, a o njemu su se brinuli ujna i ujak sve do ranih tinejdžerskih godina. Kada je napunio 15 godina započeo je vezu s 29-godišnjom učiteljicom glume Žaklin Domak za vreme snimanja "Terminatora".

S vremenom je ona postala njegova menadžerka, ali u tom poslu se i nije najbolje snašla. Edvard je glumio u nekoliko filmova koji su doživeli neuspeh i pokupili samo negativne kritike. Zbog veze s Žaklin posvađao se s porodicom zbog čega su završili na sudu. Žaklin mu je s vremenom postala i verenica, ali ubrzo nakon toga je poslovnom i ljubavnom odnosu došao kraj.

1999. godine ga je tužila zbog novčanih poteškoća, a tvrdila je i da ju je fizički zlostavljao.

Edvard Furlog imao je problema sa zakonom i opijatima
Edvard Furlog imao je problema sa zakonom i opijatimafoto: Profimedia

Glumac je u to vreme bio zavisan o teškim drogama i borio se s zavisnošću o alkoholu. U tom periodu je i njegova karijera krenula silaznom putanjom.

Nakon "Terminatora" je uspeo da snimi još jedan veliki filmski hit, "American History X", ali je nakon njega zbog zavisnosti završio na crnoj listi agenata i više niko nije želeo s njim da sarađuje. Zbog zavisnosti nije bio ponovo angažovan za ulogu Džona Konora u novom nastavku "Terminatora" koji se snimao 2002. godine.

Zbog droge je ostao bez karijere i pribatnog života
Zbog droge je ostao bez karijere i pribatnog životafoto: Profimedia

Od početka 2000. godine bio je uhapšen nekoliko puta, i to zbog nasilnog ponašanja, narušavanja javnog reda i mira, posedovanja droge i vožnje pod uticajem opijata i alkohola. Pred sudom je priznao kako je doživeo potpuni bankrot, a završio je i u zatvoru.

Zavisnost je uništila i njegov privatni život. Venčao se sa glumicom Rejčel Niland 2006. i odmah su dobili sina, ali je Rejčel tri godine kasnije pred sudom optužila Furlonga da je njihovo dete izložio drogama.

Test urađen na trogodišnjaku pokazao je da je pozitivan na kokain. Zabranjen mu je prilazak bivšoj ženi i dobio je uslovnu kaznu od tri godine. U martu 2013, osuđen je na šest meseci zatvora pošto je fizički nasrnuo na Moniku Kinu, svoju bivšu devojku. Ponuđeno mu je da, umesto zatvorske kazne, ode na rehabilitaciju od droge, ali je radije odabrao zatvor.

"Najhrabrija stvar koju sam uradio je da se ne drogiram", rekao je sada glumac koji danas ima fantastičan odnos sa svojim sinom. "Ljudi me definitivno više vole kada sam trezan i normalan. Sviđa mi se koliko je moj život jednostavan i lep ovih dana. Probudim se i ne brinem da li ću ići u zatvor", izjavio je nedavno glumac.

Edvard Furlog nekoliko puta je bio na odvikavanju
Edvard Furlog nekoliko puta je bio na odvikavanjufoto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs