Slavi prvi rođendan

Princ Džordž od Kembridža ugasio prvu svećicu: Napunio godinu dana!

Maleni Džordž, čije je puno ime Džordž Aleksander Luis od Kembridža, od trenutka svog rođenja postao je prava senzacija u Ujedinjenom Kraljevstvu i mezimac svojih roditelja
Vip priča
02:12h Autor:
Princ Džordž od Kembridža ugasio prvu svećicu: Napunio godinu dana!
Foto: Reuters

Pre godinu dana, tačnije 22. jula 2013, u bolnici Sent Meri u Londonu na svet je došao prvi sin princa Vilijama i vojvotkinje Kejt Midlton.

Maleni Džordž, čije je puno ime Džordž Aleksander Luis od Kembridža, od trenutka svog rođenja postao je prava senzacija u Ujedinjenom Kraljevstvu i mezimac svojih roditelja. Trenutno se nalazi na trećem mestu u naslednom nizu britanske krune od svoje prababe Elizabete II, nakon svog dede princa Čarlsa i oca.

Nedavno je u susret svom 1. rođendanu načinio prve samostalne korake, a kraljevska porodica objavila je prvu zvaničnu fotografiju svog naslednika kako hoda.

Kako će kraljevski mezimac proslaviti svoj rođendan, ostaje da vidimo. Ono što je sigurno to je da će imati drugačije iskustvo od svog oca Vilijama.

Zanimljivo je da Džordžov tata skoro da i nije slavio svoj prvi rođendan. Naime, pre 31 godinu, 21. juna 1983, tog posebnog dana ga je čuvala dadilja, s obzirom na to da su njegovi roditelji tada bili u Kanadi. Princ Čarls i pokojna princeza Dajana su iz inostranstva putem telefona svom sinu čestitali rođendan.

Više o tome pročitajte OVDE.

Podsetimo, mali princ je kršten 23. oktobra 2013. godine, u intimnoj atmosferi kraljevske kapele u palati Sent Džejms u Londonu. Ceremoniji su pristustvovali samo članovi porodica i najbliži prijatelji.

Tom prilikom je napravljena fotografija sa četiri generacije britanskih monarha prva takve vrste od vremena kraljice Viktorije.

Tokom krštenja, malog princa je u naručju držao njegov ponosni otac, princ Vilijam, a pored njega je stajala nasmejana majka Kejt Midlton.

Beba Džordž bila je obučena u čipkanu i satensku belu haljinicu, kopiju one koju je 1841. na krštenju nosila starija ćerka kraljice Viktorije.

Kako je izgledalo krštenje, pogledajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs