LJUBAVNA PRIČA VLATKE POKOS

"OD OBOŽAVANE ŽENE KOJA JE DOBIJALA CRVENE RUŽE, POSTALA SAM DEO POSLUGE" Ispovest najzgodnije pevačice Jugoslavije

Njeni skandali potresali su eks-Ju, iz ilegale se vratila lepša nego ikad

Vip priča
09:52h Autor:
"OD OBOŽAVANE ŽENE KOJA JE DOBIJALA CRVENE RUŽE, POSTALA SAM DEO POSLUGE" Ispovest najzgodnije pevačice Jugoslavije
Vlatka Pokos, Foto: ATA

Bivša televizijska voditeljka i pevačica Vlatka Pokos, vratila se u Hrvatsku iz Kanade nakon dužeg vremena. Osamdesetih i devedesetih godina je bila jedna od najpopularnijih pevačica, a onda je doživela tužnu sudbinu zbog čega se povukla iz javnosti, spakovala kofere, napustila zemlju i preselila se u Kanadu.

Karijeru je započela kao članica grupe „Srebrna krila“ kada je zamenila Lidiju Asanović. Zatim je uplovila u solo karijeru, a svi je pamte po pesmama „Metak“ i „Ne tražim ništa“.

Međutim, njen buran privatni život bacio je njenu karijeru u drugi plan, pa se o njenoj aferi sa bivšim mužem Josipom Radeljakom Dikanom pisalo više nego o njenim poslovnim uspesima.

Vlatka je 2001. godine, kada je imala 31 godinu, započela vezu sa tada 58-godišnjim Josipom Radeljakom. Venčali su se, a u svojoj knjizi „Život u raju“, koju je izdala 2010. godine, opisala je kroz kakve su sve probleme prolazili.

„Od obožavane žene koja je dobijala crvene ruže i poruke, postala sam deo posluge koja se sa mora vraćala u automobilu sa prtljagom“, navela je Vlatka jednom prilikom.

Autobiografiju je napisala za dva meseca i knjiga je prodata u više od 25.000 primeraka.

U knjizi je otkrila da se sa tadašnjim mužem prvi put vrlo burno posvađala i raskinula nakon večere kod Petra Graša, na kojoj su bili i Ivana Banfić i njen tadašnji suprug. Vlatki je smetalo što je Ivana celo veče Josipu šaputala nešto na uvo, zbog čega je narednog jutra napravila ljubomornu scenu. Na njen ispad, Josip je reagovao nasilno, tvrdila je.

Nakon burne svađe par je raskidao i mirio se ali su se 2007. definitivno razveli.

Vlatka se potom preselila u Kanadu i u jednom intervjuu navela je da se iz Hrvatske odselila iz egzistencijalnih razloga, ali i zbog zdravlja.

Početkom 2015. godine se zaljubila u bivšeg ličkog manekena Ivicu Biljana. Pošto on živi i radi u Kanadi, vezu su održavali preko telefona i društvenih mreža. Često su išli jedno kod drugog, ali su se na kraju rastali. Ivica je izjavio da je Vlatka bila ljubomorna i da ga je kontrolisala.

Takođe su mu zasmetale mnoge stvari koje je pročitao u njenoj knjizi pa je shvatio da takvu ženu ne želi da upozna sa svojim sinovima.

Pre šest godina je trebalo da se vrati na HTV, ali nije se našla u postavi za emisiju „Dobro jutro, Hrvatska“.

Vlatka je za Story otkrila razloge povratka, ispričala nove detalje o njenom životu i pokazala svoje isklesano telo u 52. godini.

„Život me naučio da ništa nije definitivno, ali istina je da sam već duže planirala povratak u Evropu. Iako Kanadu i dalje smatram fantastičnom zemljom s najljubaznijim ljudima na svetu, ipak sam bila usamljena, što nikada nisam skrivala. Ni klima nije najbolja kad se uporedi s našom, to su dva najveća razloga. Nedostajao mi je moj život, prijatelji, pa i javni posao – koliko god ponekad bio neugodan i težak“, objašnjava ona.

Otkrila je i kojom ishranom održava vitku liniju u 52. godini.

Mediteranskom, ali radije kažem dalmatinskom jer je naše more i podneblje vrlo specifično. Rekla bih da je 80 posto moje ishrane povrće i voće, a uz to jako volim ribu i sve iz mora. To ne znači da se ponekad ne počastim dobrim biftekom ili domaćom jagnjetinom, ali to se događa retko. Vrlo sam disciplinovana iako sam i gurman. Ceo život bavim se sportom i aktivna sam u svakom pogledu, i fizički i mentalno. Uz to, zaista imam jako dobru genetiku. Čim primetim da sam dobila kilogram, dva, izbacim hleb i pazim na količine koje konzumiram“, otkrila je.

Komentarisala je i „odlaske pod nož“

„Nikad nisam pomišljala na to iako su me, ne biste verovali, u mojim ranim dvadesetima nagovarali na operaciju nosa jer, eto, nije savršen, što god to značilo. Verujem da nas male nesavršenosti čine posebnima i jedinstvenima te da uvek možemo i trebamo izvući maksimum iz onoga što nam je priroda dala. Podr­žavam i razumem male estetske korekcije, ali bolesno je ono što se danas događa u svetu. Strano mi je videti sve te žene, poput Kim Kardašijan, bez karaktera i stila koje već u vrlo ranoj dobi počnu da koriste botoks ili filere. Da ne govorim o degutantnim predimenzioniranim zadnjicama i usnama. Mediji to veličaju kao nešto lepo. Ne, nije to lepo. Te devojke izgledaju uniformisano i priglupo“, dodala je Vlatka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs