ŠOK ODLUKA!

"DOBROĆUDNI" TATA AMERIKE OMAMLJIVAO DEVOJKE DA BI IH SEKSUALNO ISKORISTIO: Presudu doživeo kao nagradu, može li gore?!

Da li je za njega presuda kazna ili nagrada? Mnoge su ga optuživale da ih je drogirao i silovao u incidentima koji su se dogodili pre četrdesetak godina, a sada priča dobija svoj epilog

Vip priča
Autor:
"DOBROĆUDNI" TATA AMERIKE OMAMLJIVAO DEVOJKE DA BI IH SEKSUALNO ISKORISTIO: Presudu doživeo kao nagradu, može li gore?!
Foto: AP

Naime, komičara Bila Kozbija mnoge žene su optuživale da ih je drogirao i silovao u incidentima koji su se dogodili pre četrdesetak godina, a sada priča dobija svoj epilog.

Kako piše CNN, porota u Los Anđelesu proglasila je Kozbija odgovornim u građanskoj parnici koju je pokrenula Džudi Hut, žena koja je tvrdila da ju je seksualno napao kao tinejdžerku 1970-ih, i dodelila joj 500.000 dolara odštete, ali „kaznena nadoknada“ nije određena.

Kozbi nije bio prisutan tokom suđenja i izricanja presude, a njegov tim je najavio da će podneti žalbu. Ovo je prvi građanski slučaj protiv Kozbija koji je došao do suđenja.

Hut je prvi put pokrenula slučaj 2014. godine, zbog seksualnog zlostavljanja i namernog i nemarnog nanošenja emocionalnog stresa. Prvobitno je navedeno da se incident dogodio 1974. kada je Hut imala 15 godina, ali je kasnije revidirano na 1975. godinu.

Sa drruge strane, Kozbi je negirao sve optužbe za seksualno zlostavljanje.

Međutim, Hut je ispričala da je srela Kozbija u parku gde je snimao film. Kozbi je Hut i prijateljicu navodno pozvao da mu se pridruže u njegovom teniskom klubu. Odatle ih je, tvrdi Hut, komičar pozvao u kuću gde je mladim ženama poslužio više alkoholnih pića, a zatim ih odveo u Plejboj vilu. Hut tvrdi da im je Kozbi, iako je znao njihove godine, rekao da, ako ih neka od Plejboj zečica pita, kažu da imaju 19 godina. Ona je, takođe, navela da ju je Kozbi zatim odveo u spavaću sobu u vili gde ju je seksualno zlostavljao.

"Ushićena sam. Prošlo je toliko godina, toliko suza", rekla je Džudi Hut u kratkom obraćanju novinarima nakon presude.

S druge strane, Kozbijev portparol Endrju Vajat ocenio je da ono što se dogodilo nije pobeda, jer nisu dobili "kaznenu odštetu", navodeći da je Kozbi zadovoljan presudom.

Od 2005. godine, više od 60 žena je optužilo Kozbija za seksualni napad.

Nakon što je osuđen 2018. godine, jer je drogirao i seksualno zlostavljao Andreu Konstand u Filadelfiji, Kozbi je služio nešto manje od tri godine u zatvoru u Pensilvaniji pre nego što je njegova presuda poništena u žalbenom postupku. Iz zatvora je pušten u septembru 2021.

Bil Kozbi u zatvoru
Bil Kozbi u zatvorufoto: Profimedia

Jezvo svedočenje

Bil Kozbi svedočio je 2005. godine na sudu da je nabavio tablete za omamljivanje sa namerom da ih da mladim ženama sa kojima je želeo seks. Takođe, priznao je da je dao taj sedativ najmanje jednoj ženi i "drugim ljudima". Tako stoji u dokumentima koje je sudskim putem uspela da nabavi agencija The Associated Press.

Kozbijevi advokati nisu želeli da se ti dokumenti objave, jer bi mogli da ga osramote zauvek, a odnose se na slučaj seksualnog zlostavljanja koji je rešen diskretnom nagodbom 2006. godine.

Slavni 84-godišnji komičar nikada do sada nije kazneno gonjen, a većina optužbi je bila zastarela.

I voditeljka Čelzi Hendler bila je Kozbijeva žrtva

I poznata voditeljka potvrdila sumnje o Bilu Kozbiju. Naime, Čelzi Hendler je u intervjuu za magazin "Esquire" tvrdila da ju je Bil Kozbi pre 10 godina pozvao na blud.

- Bila sam u Atlantik Sitiju, radila sam stend ap, a on je bio u istom tom hotelu. Oko 3 sata, neko je zakucao na vrata, otvorila sam i čula - Znate, gospodin Kozbi bi zaista voleo da vas intimnije upozna u svom hotelskom apartmanu - objasnila je Čelzi.

Voditeljki i komičarki poziv je bio čudan, pa je zamolila svoja tri prijatelja da je zaštite. Nepoznatom čoveku rekla je da ne želi da ide sa njim i da je ne zanima poziv od Bila Kozbija.

Bio je jedan od najcenjenijih zabavljača Amerike

Poznat je po svojoj dosetljivosti, smislu za humor i sklonosti iskazivanju toplina na i iza pozornice...Veštinu je stekao kao komičar u noćnim klubovima, da bi se 1960-ih probio na televiziju s akcijskom serijom I Spy, za koju je dobio nagradu Emi za najboljeg glavnog glumca u seriji.

Kozbi je 1980 - tih producirao i igrao glavnu ulogu u The Cosby Show-u – humorističkoj TV-seriji koja je na programu ostala od 1984. do 1992. godine. Ona se smatra jednom od najvažnijih sitkoma u istoriji američke televizij.

Procenjuje se da Kozbijevo bogatstvo iznosi oko 500 miliona američkih dolara.

Velika porodična tragedija

Početkom 1997. godine Kozbi je doživeo porodičnu tragediju kada mu je sin jedinac Enis ubijen kao slučajna žrtva razbojnika-ubice. Iste je godine bio prisiljen da na sudu odbaci optužbe za očinstvo žene čija je majka, po Kozbijevom priznanju, kraće vreme bila njegova ljubavnica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs