Religijsko pitanje

Nezadovoljna zetom: Zašto Barija Alamudin ne želi da joj se ćerka uda za Džordža Klunija?!

Verska zajednica u kojoj je Amal rođena ne odobrava venčanje sa strancima, a zabeleženi su čak i slučajevi ubijanja žena koje su prekršile ovo pravilo
Vip priča
00:50h
Nezadovoljna zetom: Zašto Barija Alamudin ne želi da joj se ćerka uda za Džordža Klunija?!
Foto: Reuters

Većina majki skakala bi od sreće kada bi verenik njihove kćerke bio Džordž Kluni. Ali ne i Barija, majka Amal Alamudin, Klunijeve verenice, koja nije baš oduševljena kćerkinim izborom.

Ona bi želela da se Amal uda po svim libanskim, striktnim religijskim pravilima.

Naime, 37-godišnja advokatica Amal rođena je u Bejrutu, u bogatoj i veoma poštovanoj porodici, koja pripada sekti pod nazivom "Druz", srednjevekovnoj zajednici koja predstavlja ogranak Islama. Ova zajednica svojim pripadnicima strogo zabranjuje venčanje sa strancima. U suprotnom, to završava socijalnim bojkotom i prekidom komunikacije sa Druz porodicama.

Kako je Amal zavela Džordža Klunija, saznajte OVDE.

Zabeleženi su slučajevi ubistava žena koje su prekršile ova pravila, a prošle godine, jednom muslimanu rođaci su odrezali penis jer je uvredio porodicu oženivši se devojkom koja ne pripada njegovoj zajednici.

Ako se pravila prekrše, ne postoji mogućnost povratka u zajednicu.

"Svi misle da je Kluni džekpot za Amal, ali Barija uopšte nije srećna" - kaže izvor blizak porodici Alamudin. "Ona misli da Amal može bolje. Barija je rekla polovini stanovnika Bejruta, zapravo svakome ko je hteo da je sluša, da postoji stotine hiljada Druza i pita se da li je moguće da niko od njih nije dobar za nju" - priča izvor.

Ko će biti kum na venčanju Amal Alamudin i Džordža Klunija, pročitajte OVDE.

Ne postoji mogućnost ni da Džordž stupi u ovu zajednicu kao ravnopravni član: da biste to postali, oba roditelja moraju biti Druzi. Čak ni Klunijevo i Amalino dete ne bi bilo primljeno u ovu versku grupu.

Njihovo venčanje, zakazano za 12 septembar, neće biti po libijskoj religiji i smatraće se da je Amal napustila zajednicu i da prihvata tradiciju svog supruga.

Porodica Alamudin je aristokratska familija, čiji koreni datiraju iz 14 veka. I pored svega, Barija je otputovala u Klunijevu vilu u Italiji, gde je glumac šarmirao i, ako je verovati ljudima, poseta je bila uspešna.

Sve detalje venčanja Amal Alamudin i Džordža Klunija saznajte OVDE.

"Stajali su napolju, a Amal i njena majka su se smešile. Izgledalo je kao da je sve u redu. Otputovala je sledećeg dana, a na aerodromu su svi izgledali srećni" - kaže izvor.

U pripremama za venčanje učestvuju Klunijevi roditelji i srećni su ubog toga:

"Ja sam vrlo srećna. Amal je predivna devojka i veoma mi se dopada" - rekla je Nina Kluni, majka holivudskog zavodnika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs