Životna priča

UHAPŠEN NAKON GEJ SE*SA U JAVNOM TOALETU, OD SRAMOTE NIJE HTEO DA IZAĐE IZ KUĆE: Od tog momenta je hteo da umre!

Uskoro stiže film o životu Džordža Majkla i to iz ugla samog pevača

Vip priča
10:34h Autor:
UHAPŠEN NAKON GEJ SE*SA U JAVNOM TOALETU, OD SRAMOTE NIJE HTEO DA IZAĐE IZ KUĆE: Od tog momenta je hteo da umre!
Džordž Majkl, Foto: Profimedia

Dokumentarac "George Michael Freedom Uncut" nudi do sada neobjavljene kućne snimke i intervjue sa njegovim prijateljima uključujući Eltona Džona, Kejt Mos, Rikija Džervejsa...

Ovaj film opisan je kao Džordžov "projekat iz snova" i "dirljiva, emotivna počast", a iznenada je stavljen na čekanje nakon što je muzičar umro na Božić 2016. u 53. godini, prenosi "Daily Mail". Ipak, svi osim najokorelijih fanova priznaće da ovo ostvarenje nudi prilično uzak pogled na pevača koji je prodao 130 miliona ploča, ali je s druge strane živeo izrazito problematičnim životom.

Film stiže u bioskope širom sveta 22. juna, a samo dve nedelje kasnije očekuje se da će svetlost dana ugledati i iscrpna biografija koju je napisao Džejms Gavin, a koja navodno donosi sasvim drugačiju priču o ovoj muzičkoj legendi. Na stranicama ove knjige može da se pronađe svedočanstvo o tome da je Majkl bio izmučena duša koja je decenijama uranjala sve dublje u mulj zavisnosti od narkotika i grozne seksualne aktivnosti koje su na kraju rezultirale samoubistvom. A čitavo to vreme pokušavao je da sakrije od sveta svoju seksualnost.

Džordž Majkl
foto: Profimedia

Gavin je za potrebe ove biografije razgovarao sa više od 200 prijatelja i poznanika, a većina je Džordža opisala kao emocionalno krhkog čoveka koga je osakatila nesigurnost, i koji se okomio na sve koji su ga voleli, uključujući i njegovog partnera Endrua Ridžlija. Na kraju, zaključuje on, Džordž je umro kao "patetična, usamljena i slomljena figura".

Jedan od najglamuroznijih muškaraca u muzičkom biznisu završio je svoje dane kao samotnjak, utapajući tugu u brzoj hrani i muškim prostitutkama u svojoj vili u severnom Londonu. Neprestano je gledao svoju omiljenu televizijsku sapunicu i jeo činije i činije omiljenog sladoleda, a njegova kreativnost bila je skoro mrtva i glas uništen drogom i cigaretama.

Dok se film fokusira na 80-e i rane 90-e prošlog veka, kada je Džordž bio na vrhuncu moći, sa posebnim akcentom na spot za pesmu "Freedom" sa supermodelima Kejt Mos, Naomi Kembel i Sindi Kraford, knjiga osvetljava mračnije uglove pevačevog života. Između ostalog, tu je i deo o Džordžom ocu Džeku, konzervativnom imigrantu iz Grčke, koji je još uvek živ i koji navodno nikada nije uspeo da prihvati da mu je sin homoseksualac.

"Taj sukob u Džordžu, to što je znao da je gej, a morao je da laže ne samo svet, već i svog oca, to je bio koren svega što će doći", rekao je jedan njegov blizak prijatelj.

Knjiga podržava tvrdnje da Majkl možda nije umro 25. decembra 2016. od srčane insuficijencije, kao što se to uvek pisalo, već je sasvim moguće da je oduzeo sebi život dan ranije, na godišnjicu smrti svoje voljene majke Lesli. U knjizi se navodi da mnogi prijatelji veruju u priču o predoziranju, iako je za smrt okrivljen njegov loš način života i toksikološki izveštaj nikada nije objavljen. Džordžova porodica žestoko porive takve tvrdnje, insistirajući da umro prirodnom smrću, zbog problema sa srcem i jetrom.

U poslednje dve decenije pre smrti, dok se njegova karijera bespovratno rušila, Džordž je upao u začarani krug drogiranja, pušeći skank marihuanu od zore do sumraka, uzimajući industrijske količine GHB-a, a uživao je i u kristalnom metu i kreku.

U knjizi piše da Džordžova zavisnost od droge ima korene u njegovom detinjstvu, i već pomenutom unutrašnjem nemiru zbog njegove seksualnosti. Njegov otac bio je Grk kiparskih korena koji je u Britaniju stigao bez dinara u džepu 50-ih godina prošlog veka, promenivši ime Kirjakos u Džek, kako bi zvučalo više internacionalno. Uspeo je u ugostiteljskim vodama i oženio se lepom Engleskinjom Lesli, a odgajali su sina Džordža u Londonu, sve dok se u njegovoj 13. godini nisu preselili u Radlet, bogato, prigradsko selo.

Džordž Majkl
foto: Profimedia

Uprkos tome što je Džordž od većina krio svoju seksualnost, često tvrdeći da je biseksualac, njegovi prijatelji kažu da je bilo neverovatno očigledno da je gej od samog početka. Oni su istakli da je pevač bio "prestravljen" idejom da svom ocu obelodani istinu, ali je zato njegova majka oduvek znala kako stvari stoje i podržavala ga, jer je i sama imala brata koji je bio gej i izvršio samoubistvo.

I dok je Džordžov PR tim u nameri da održe sliku o njemu kao seks simbolu obezbedio niz "devojki" za javnost, uključujući glumicu Bruk Šilds i manekenku Keti Džung, u privatnom životu on se upuštao u sve bezobzirnije i kraće seksualne afere, tragajući za odnosima u svakom gradu u kom bi se obreo.

Jedan od njegovih prijatelja otkrio je da je Majkl umeo da rezerviše ceo restoran samo za sebe, jer je bio ekstremno paranoičan kada je u pitanju njegova privatnost:

"Toliko se plašio da neko ne sazna bilo šta. Mislim da je ceo njegov život bio zasnovan na tom strahu i nikada se nije pomirio sa time. Bio je gej čovek predstavljen kao savremeni Elvis, ali je u sebi osećao da je to varka".

Džordž se prvi put zaljubio u 27. godini, u brazilskog stilistu Anselma Felipea, koji ga je praktično proganjao u Riju i na kraju uspeo da mu uruči poziv za jednu žurku. "Pratio me je kilometrima, to bi me u normalnim okolnostima nateralo da bežim. Umesto toga, bio sam "zarobljen"", rekao je Majkl jednom prilikom.

Džordž Majkl
foto: Profimedia

I Anselmo je, baš kao i Džordž, imao konzervativnog, mačo oca, pa je njihova veza ostala u senci čak i kada se preselio u Los Anđeles kako bi živeli zajedno. Novinari su otvoreno počeli da postavljaju pitanja o njegovoj orjentaciji, a on je nastavio da poriče da je gej, što je ljutilo otvoreno gej izvođače tog doba poput Eltona Džona ili Boj Džordža.

Džordž je bio užasnut kada je Anselmu 1993. dijagnostikovana sida i kada se stilista vratio u Rio. U strahu od publiciteta koji bi to moglo da stvaroi, Džordž nije bio sa svojim ljubavnikom na samrti, a to ga je navodno proganjalao do smrti. No, Anselmov gubitak motivisao ga je da otkrije roditeljima istinu i napiše majci emotivno pismo na četiri stranice.

Lesli, koja je sumnjala na ovakvo stanje stvari, rekla mu je da to najlepše pismo koje je dobila, ali je za njegovog oca ovo bio ekstreman udarac. Džordžova voljena majka preminula je 1997. od raka kože, a prijatelji tvrde da se on nikada nije oporavio od toga.

Džordž je 1996. upoznao dizajnera Kenija Gosa, a par je bio zajedno 13 godina, premda u otvorenoj vezi. Njegova seksualnost konačno je obelodanjena svetu dve godine kasnije, kada je uhapšen nakon što je imao gej seks u javnom toaletu na Beverli Hilsu, Optužen je za razvratno ponašanje i dosuđen mu je društveno koristan rad, a on je to opisao kao "najponižavajući trenutak u životu". To je bila prekretnica koja je otvortila spor, ali siguran put do dna. Džordž je počeo da se oslanja na drogu kako bi otupio svoja osećanja, konzumirajući ih od kada bi otvorio oči pa sve dok se ne bi onesvestio. Njegove kuće u Londonu i Los Anđelesu bile su poprište razvrata.

"Njegove žurke bile su besplatan seks i besplatna droga, mnogo, mnogo i jednog drugog", prisetio se njegov prijatelj.

Više puta je hapšen zbog vožnje pod dejstvom droge i alkohola, a jednom je u Londonu proleteo kroz izlog prodavnice. Patio je od teške paranioje. Čak ni bliski prijatelji poput Geri Halivel, bivše Spajsice, i Eltona Džona nisu mogli da mu pomognu.

Elton, koji je i sam bio zavisnik, bezuspešno je pokušavao da Majkl ode na rehabilitaciju, a Geri je neretko čak i izbegavao. "Je*i ga, Geri je ponovo na vratima. Reci joj da nisam kući", navodno je vikao posluzi kada bi se pevačica pojavila u njegovoj kući.

Puno incidenata je bilo zataškano od strane njegovog tima, iako oni zapravo i nisu mnogo radili, jer je Džordž do te mere bio depresivan i opsednut drogom, da nije mnogo ni snimao i nastupao. Pred kraj svog života, čovek koji je bio superzvezda, živeo je u "izmaglici".

U maju 2013. bacio se iz Rendž Rovera u pokretu, a njegov tadašnji dečko Fadi Favaz rekao je: "Tako je želeo da umre. Život mu je odavno stao. Svi su ga hteli zbog onog što je. "Svi me žele živog", odgovarao je".

Jednog jutra otkriveno je da pati od hipotermije nakon što je proveo noć u bazenu. Drugi put se predozirao GHB-om, poznatijom kao drogom za silovanje, pa je pronađen onesvešćen u kadi. Čak ni boravak na švajcarskoj klinici za rehabilitaciju nije mu pomogao, upravo suprotno - Fadi je priznao da je Džordž pokušao da se ubode nožem 25 puta dok je bio tamo.

Na Božić 2016. Fadi je ušao u kuću, otišao je u Džordžovu spavaću sobu. "Dodirnuo sam ga, ali je bio hladan".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs