pogledajte listu, NISU SAMO DŽONI DEP I AMBER

JEZIVO UBISTVO TRUDNE HIPI IKONE, SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE I PEDOFILIJA: Ovo su najkontroverzniji sudski procesi slavnih!

Neke svetske i domaće zvezde godinama su vodile sudske sporove!

Vip priča
13:48h Autor:
JEZIVO UBISTVO TRUDNE HIPI IKONE, SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE I PEDOFILIJA: Ovo su najkontroverzniji sudski procesi slavnih!
Foto: Profimedia

Kada dođe do sudskog spora među poznatim ličnostima sve oči javnosti uprte su u same aktere sukoba, ali i u sud i pravosudne organe.

Na stranoj sceni postoji veliki broj javnih ličnosti koje svoje vreme više troše na sudovima i svedočenjima nego na svojim radnim mestima. Zbog svog uticaja, moći, novca njihovi životu su često pod lupom javnosti.

Jedan od najnovijih slučajeva koji je dobio epilog bio je i slučaj između čuvenog glumca Džonija Depa i njegove bivše žene Amber Herd. Ipak, oni nisu jedini koji su nas "zabavljali" u proteklih nekoliko dana, ali i godina, piše Glossy.

Ovo je devet najpoznatijih sudskih slučajeva koji uključuju domaće i strane ličnosti, neki od njih su ikone pop kulture.

Džoni Dep, Amber Herd
foto: Profimedia

Čarls Menson

Uprkos svom radu i trudu, Čarls Menson je mnogima više poznat po svojim ubilačkim namerama i sudskim postupcima više nego po muzici koja je bila njegov životni poziv.

Menson je karijeru gradio u Los Anđelesu šezdesetih godina. On je bio osnivač „porodice“ mladih hipija. Živeo je na ogromnom ranču koji se nalazio u blizini Los Anđelesa. Njegova porodica se sastojala od nekoliko muškaraca i nekoliko mladih žena.

Kada je Mensonu konačno bilo dosta holivudske elite, naredio je nekim članovima porodice da jedne noći ubiju glumicu Šeron Tejt i grupu njenih prijatelja. Jezivo ubistvo je trebalo da pošalje poruku svima ostalima da njemu ne treba da se zameraju.

Čarls Menson
foto: Profimedia

Menson je tim činom privukao pažnju javnosti i konačno je postao poznat, mada ne po svojim muzičkim talentima, već po ovom gnusnom činu. Nakon što je policija sklopila kockice i shvatila ko je kriv za ubistvo mlade devojke počelo je suđenje Mensonu i njegovoj porodici.

O.J. Simpson

Orental Džejms Simpson, čuveni američki fudbaler optužen je za ubistvo svoje bivše žene i njenog ljubavnika. Nakon duge potrage on je uhapšen, ali je u sudskom postupku proglašen nevinim zbog jednog dokaza.

Kožna rukavica pronađena na licu mesta nije odgovarala O.J.-u. Ipak, građanska porota je proglasila O.J. odgovornim za smrt para i dodelila porodicama žrtava 33,5 miliona dolara odštete.

O.J. se ponovo našao na naslovnim stranicama gotovo svih stranih medija 2009. nakon što je počinio neke zločine u Las Vegasu, gde sada služi zatvorsku kaznu.

Majkl Džekson

Majkl Džekson je zbog svog bahatog ponašanja bio čest gost u sudnicama. On je bio umešan u nekoliko slučajeva koji su završili na sudu, a najpoznatiji je bio onaj koji su pokrenuli roditelji 13-godišnjeg dečaka koji je detaljno opisao jezive seksualne radnje između njega i Džeksona.

Slučaj, "Ljudi protiv Majkla Džeksona", bio je jedan od najgledanijih televizijskih i najekscentričnijih slučajeva slavnih ličnosti u istoriji. Džekson je često kasnio na sud, a znao je i da se pojavi u pidžami.

Majkl Džekson
foto: Profimedia

Ispred zgrade suda često su ga dočekivali obožavaoci, kojima nije bitno što se protiv njega vodi postupak za jedno tako gnusno delo kao što je seksualno zlostavljanje dece.

Čak i nakon njegove smrti, ime Majkla Džeksona se i dalje pojavljuje u sudskim sporovima, jer se njegovom ličnom lekaru sudi za smrt pevača.

Ana Nikol Smit

Bivša Plejboj manekenka je uvek bila u centru pažnje medija zbog svog divljeg ponašanja, a kada se udala za naftnog tajkuna, J. Hauarda Maršala II, 6 decenija starijeg od nje, spekulisalo se zašto je to učinila.

Njihov brak je okončan kada je Maršal umro i tada je počela čuvena sudska bitka između Ane i tajkunovog sina E. Pirsa Maršala. Ana je tvrdila da je Maršal obećao da će je obezbediti putem poklona iz fonda.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Ipak, jedini pravi naslednik je bio njegov sin, jer u testamentu nije bilo navedeno ništa od imovine što bi pripalo njegovoj mladoj udovici.

Slučaj nikada nije rešen zbog prerane smrti E. Pirsa, a potom i Ane. Verovatno će Anina ćerka pokrenuti slučaj protiv supruge E. Pirsa kada bude dovoljno odrasla da može da se nosi sa time.

Roman Polanski

Ovaj filmski reditelj rođen u Poljskoj dobio je nekoliko nagrada, uključujući Oskara za najbolju režiju za film "Pijanista". Polanski se prvi put pojavio na sudu nakon ubistva njegove mlade, trudne supruge od strane bizarne porodice Menson.

Tejt je bila samo jedna od mnogih žrtava koje su ubili drogirani ludi tinejdžeri po nalogu Čarlsa Mensona. Nakon što je suđenje završeno, život se činio kao da se nikada neće vratiti u normalu za bilo koga koga je dotakla porodica Menson.

Roman Polanski
foto: Profimedia

Godine 1977. Polanski je uhapšen zbog seksualnog napada na 13-godišnju devojčicu u Los Anđelesu. On je priznao krivicu za nezakonit seksualni odnos sa maloletnikom, a zatim se vratio u London kako bi izbegao kaznu. Živi u egzilu, još uvek snima filmove i prima Oskare.

Vudi Alen

Jedan od najodvratnijih razvoda u istoriji bio je između Vudija Alena i Mije Farou. Tokom brakorazvodnog postupka ispostavilo se da je Alen bio pedofil i da je izlazio sa svojom pastorkom Sun Ji od njene 14. godine.

Sun Ji, Vudi Alen
foto: Profimedia

U razvodu je Farou dobila starateljstvo nad troje preostale dece. Alen je nastavio da se viđa sa Sun Li i oni su se na kraju venčali.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs