Ovo se pamti i danas

GLUMICA NA SRED PLAŽE FOTOGRAFIMA POKAZALA GOLE GRUDI: Ovo je NAJVEĆI SKANDAL na filmskom festivalu u Kanu!

U toku je filmski festival u Kanu, a tom prilikom se sećamo najvećeg skandala koji je do sada obeležio ovaj prestižni događaj

Vip priča
Autor:
GLUMICA NA SRED PLAŽE FOTOGRAFIMA POKAZALA GOLE GRUDI: Ovo je NAJVEĆI SKANDAL na filmskom festivalu u Kanu!
Foto: Profimedia

Glumica Simon Silva bila je preteča današnjih starleta. Iako je glumila u nekoliko niskobudžetnih filmova, trudila se da dođe u žižu interesovanja javnosti.

Često je znala da kaže "da bi uradila sve da dođe u novine". Volela je da se slika u svojoj sobi, dok je ležala na krevetu prekrivenom budnama i dijamantima.

"Slava mi je važnije od hrane. Moje telo je ono što mogu ponuditi, moram se za njega brinuti. Doživeću uspeh, ako mi sreća dopusti,"rekla je svojevremeno glumica.

Suprug ju je ostavio nakon četiri godine braka jer ju je uhvatio u aferi s kolegom glumcem. Ipak, Simon nije dopustila da je to potrese. Odlučila je da štedi, ali nikako na račun svoje lepote.

Znajući značaj filmskog festivala u Kanu, marta 1954. doputovala je na njega s jasnim ciljem da bude primećena, a u tome je i uspela, budući da su njene slike preplavile svet, a organizatori su je imenovali "počasnom Mis festivala".

Predstavnici medija tražili su je da pozira s glumačkim kolegom Robertom Mičamom na plaži obližnjeg ostrva Lerin. Ta se foto seansa pretvorila u pravu javnu sablazan kad je Silva skinula svoj grudnjak te pozirala pridržavajući svoje velike grudi golim rukama.

Nastala je opšta pometnja, a fotografi su bukvalno gazili jedan preko drugog u želji da ulove najbolji kadar. Pritom je nekoliko njih povređena, a dvojica su pretrpela prelom udova. Mediji su uživali, a fotografije su objavljene u svim novinama širom sveta. Odbor festivala je s druge strane bio užasnut onim što su smatrali jeftinim trikom za publicitet, a Silva je zamoljena da napusti festival. Odmah nakon incidenta u Kanu, Silva je otputovala u SAD, nadajući se kako će unovčiti svoj novostečeni status zvezde.

Tada se srela sa problemom - kancelarija za migrante otkrila je kako je u zemlju ušla s turističkom vizom te nije tražila radnu dozvolu, iako je dobila ponudu za snimanje filma te je zarađivala. Kako više nije imala novaca, zvala je bivšeg muža da joj plati put nazad.

Ubila ju želja za lepotom

Tužna, jadna i sama, vratila u svoj londonski stan. Čekajući da joj se napokon otvori neka prilika, jedne je večeri iznenada preminula da to niko nije ni znao - do sutrašnjeg dana.

Uzrok smrti bilo je prestanak rada srca, a njeni su prijatelji smatrali kako je krivac za to bio neka vrsta poremećaja u ishrani i rigorozne dijete kojim se podvrgavala, sve kako bih bila slavna i lepa.

Simona Silva
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs