sve je ukazivalo na to da će pokoriti balkan!

I PRE BABA VANGE OVAJ ČOVEK JE ZNAO SUDBINU LEPE BRENE: Čim je pogledao u oči, video je da će biti popularnija od Tita!

Svi njeni ukućani su se krstili, kada su čuli njegove reči! Najveća balkanska zvezda tada nije ni planirala da se bavi pevanjem!

Vip priča
11:06h Autor:
I PRE BABA VANGE OVAJ ČOVEK JE ZNAO SUDBINU LEPE BRENE: Čim je pogledao u oči, video je da će biti popularnija od Tita!
Foto: Kurir/Damir Dervišagić

Brena je rasla u veoma siromašnoj porodici, koja nije bila baš naklonjena ideji da se ona bavi pevanjem. Tako je njen put do muzičke dive bio veoma težak i trnovit! Već odavno je premašila svačija očekivanja, kada su uspesi u pitanju, ali jedan čovek je tačno znao šta je čeka, čim je pogledao u oči!

Mnogi ne znaju da je upravo on njoj prorekao da će biti poznatija i od Tita!

- S majkom sam otišla kod komšinice Sene na kafu. Odjednom se na vratima pojavio stariji čovek i tražio čašu vode. Pogledao me je i pitao: ‘Čija si?", a majka mu je odmah odgovorila: ‘Moja je, valjda se vidi da ličimo‘ Tada je rekao: ‘Kao što je poznat Tito, tako će biti poznata i ona.‘Svi smo ga pogledali zgranuto jer smo mislili da priča gluposti. Ali onda je dodao: ‘Nisam lud, bićeš veoma uspešna žena. Putovaćeš dokle ti pogled dopire, imaćeš novca koliko rukama možeš da zgrneš u naručje.‘ Zamolio me je da svaki put kada ga se setim zapalim sveću za njega. To činim i danas!", ispričala je Brena koje se i Beograd preselila 1979. godine.

Bila je veoma nestašno dete, a počela je da peva već u petom razredu. Odmah je zavolela scenu, kao i ona nju. Na početku karijere nije imala dovoljno novca za scensku garderobu, pa je sa majkom šila kostime.

- Počela sam da pevam od petog razreda i išla sam u hor. Uvek sam bila hiperaktivna i na neki način multitalentovana. Bila sam jako nemirna i onda mi je nastavnica muzičkog rekla: "Sad ćeš da pevaš jednu solističku pesmu, pevaćeš na festivalu Mladi graditelji. Odmah hoću da znam koju ćeš pesmu pevati". Bila sam u šoku i rekla "Sviraj mi o njoj" Kemal Monteno. Tresla sam se kao prut i ruke su mi se znojile. To je bila moja prva i poslednja trema. Pobedila sam i tomi je dalo krila da ozbiljno krenem u muzičke vode - zaključila je Brena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs