spremite se za mnoštvo emocija!

STIŽE NOVA PESMA ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Biće predstvaljena uz njegovu zbirku pesama na veoma neobičan način!

Panonski mornar opet plovi!

Vip priča
Autor:
STIŽE NOVA PESMA ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Biće predstvaljena uz njegovu zbirku pesama na veoma neobičan način!
Foto: Kurir/Dragan Kadić

Večitog dečaka, a mnogima i omiljenog pevača i pesnika Đorđa Balaševića publika će ponovo imati prilike da sluša! Naime, njegova supruga Olivera Balašević će, uz podršku svoje dve ćerke Jovane i Jelene i sina Alekse, predstaviti dopunjeno izdanje zbirke Đoletovih pesama "Dodir svile".

Druženje je zakazano za 29. aprila i to u porodočnom domu u Novom Sadu! A tom prilikom će biti emitovana i dosad nepoznata pesma Panonskog mornara.

Ono što ovom izdanju zbirke "Dodir svile" daje posebnu draž je činjenica da je upotpunjena i intimnom prepiskom supružnika!

Olivera Balašević, Đorđe Balašević
foto: Kurir / Marina Lopičić

- Prva knjiga "Dodir svile" nastala je kao konsekvenca nagrade "Todor Manojlović", dodeljene "za poseban umetnički senzibilitet" od Narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin". Ovih dana iz štampe izlazi knjiga istog naslova, ali u njoj neće biti sve već viđeno. To će biti analogija onih pesama koje smo već čitali i slušali sami, pevali zajedno, uz koje smo se zaljubljivali, mamili ove i one suze. Na novim stranicama naći će se i autopoetički prozni radovi, kao i novi stihovi koju su se dosad slušali samo u Ulici Jovana Cvijića 33. Tempo promocije diktiraće ritam odabranih pesama koje će se odsvirati, a čuće se i Đoletova priča o serenadi, premijerno, iz porodične arhive. Kada mrak bude prizvao dovoljno zvezda nad Salajkom, premijerno će se predstaviti i ta pesma. Ponovo ćemo slušati Đorđa - rekla je Olivera Balašević za "Gloriju".

Olivera je na jedna veoma simpatičan i dirljiv način pozvala sve one koji vole Đoletovu muziku i pesme da dođu u njihov dom 29. aprila.

- Drage komšije i susedi, dragi rođaci i zemljaci, jednom rečju – Prijatelji! Svima nam ovog proleća nedostaju lepe vesti… Oni koji nas znaju, i ovakvi i onakvi, nemaju oko toga ni najmanje sumnje. A kako bi i mogli kad su sve sumnje portali prigrabili za sebe. Zato smo odlučili da se nađemo s vama pred jedinim portalom pod kojim i lastavica svije gnezdo – Portalom Kapije u ulici Jovana Cvijića 33. Možda su nastupile neke nestašice, ali primetno jeste da je predhodnih dana nastala prava nestašica velikih reči, pa ćemo vam se obratiti svakodnevnim, običnim rečima… Krov Erdeljanove kuće izdržao je ratove, oluje, snegove pa i „tremor“ dna panonskog mora. Ali ono najvažnije, sačuvao je generacije Balaševih, i evo, petu po redu. A Reči? Tek, Reči… Pisane, pevane i date. Nećemo se prebrojavati, možda samo tek po koju sinkopu preuzetu još iz toplog krila bake Ilone da bi je potom nenaglašeno povezao s rimama. Ni datum našeg druženja nije sporan; taman kada se Uskršnji aranžamani razgrabe i potroše, Pretposlednjeg dana aprila u 20h, čekamo vas… sa pokojom kiflicom, sa pokojom hoklicom - napisala je u svojoj objavi na Instagramu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs