PONOVO PRIVEDEN

POTPUNI SUNOVRAT DARKA KOSTIĆA: Bio omiljeni dizajner, kum Jelene Karleuše, a onda su isplivali gnusni detalji o njemu!

Darko Kostić je priveden na saslušanje zbog prijave za nasilje, i to nije prvi put

Vip priča
12:08h Autor:
POTPUNI SUNOVRAT DARKA KOSTIĆA: Bio omiljeni dizajner, kum Jelene Karleuše, a onda su isplivali gnusni detalji o njemu!
Foto: Kurir / Dragan Kadić

Pred njim je bila blistava karijera, a niko nije mogao ni da nasluti šta dizajner Darko Kostić krije...

Danas je javnost potresla informacija da je dizajner priveden.

Naime, njega je policiji prijvio muškarac koji se predstavio kao N.N. rekavši da je na svoj mobilni dobio poruku od prijatelјa Š. H. (20) koji mu je napisao da ga je poznati modni kreator Darko Kostić (42), zatvorio u špajz i zapretio da će ga “ubiti”?!

Sve se izdešavalo u gluvo doba, noćas oko 2.40. Nedugo potom usledila je još čudnija situacija koja se desila policijskoj patroli na uglu ulica Laze Pačua i Vasine a kojoj je prišao upravo mladi Š.H. (20), čije je umetničko ime E. E., i rekao policajcima da se nalazio u stanu modnog kreatora.

On je policiji ispričao i kako je odatle uspeo da pobegne, ali i kako je došao u tu situaciju. On je rekao da je nakon kraće zabave u stanu kreator "postao agresivan i potom ga ubacio u špajz, te da je hteo i da ga ubije". Mladić je ispričao i da je Kostića upoznao preko aplikacije za LGBT “Grindr”, a zatim došao kod njega u stan.

Policija je Kostića potom privela u stanicu na osnovu ranije potrage, piše Kurir.

Na početku karijere mnogi su mu predviđali veliku uspeh

Darko Kostić je rođen 1980. godine u Beogradu. Dizajnom je počeo da se bavi vrlo rano, pa je odmah po završetku tekstilne škole svoje kreacije predstavio publici na „Belgrade Fashion Week-u“ 1999. godine.

Od tada je postao stalni učesnik ovog događaja. Četiri godine kasnije se u Milanu predstavio evropskim modnim sladokuscima sa kolekcijom „Where Dragons Fly“, piše Biografija.org.

Njegove kreacije su nosile pevačice Jelena Karleuša, Marina Visković, Mina Kostić i Nataša Bekvalac. U Ulici Strahinjića Bana u Beogradu je do jula 2018. godine držao svoj modni atelje.

Modni znalci za Kostićeve kreacije kažu da su prava mala umetnička dela. S obzirom na to da su rađene ručno i da su unikatne i jedinstvene, svrstavaju se u visoku modu.

Sa popularnom JK ga je pored saradnje vezalo i prijateljstvo. Naime, Kostić je bio njen kum na venčanju sa fudbalerom Duškom Tošićem.

Međutim, prijateljstvo i dugogodišnja saradnja su se pretvorili u sukob koji je neko vreme punio stranice srpskih tabloida. On je tvrdio da je Jelena svoju karijeru izgradila zahvaljujući njihovoj saradnji. Jednom prilikom je izjavio da su napravili „najveći modni imidž ikada, imidž koji je bio veći od njene karijere i koji je tu karijeru uzdigao“. Nakon što se suočio s ozbiljnim opužbama za seksualo napastvovanje, Kostić je izgubio modni atelje koji je imao u Beogradu. Uprkos tome, on je redovno na društvenim mrežama objavljivao svoje nove kreacije koje nose poznate ličnosti poput Maje Mandžuke, Nataše Bekvalac i drugih.

Kontroverze

Darko Kostić se u rubrici „Crna hronika“ prvi put našao krajem jula 2017. godine kada je priveden zbog posedovanja droge. Policija je u njegovom stanu pronašla kokain i tzv. drogu za silovanje. Sve je počelo tako što mu je pozlilo u njegovom stanu, a lekari Hitne pomoći su dolaskom na teren ustanovili da je pod uticajem opijata. Policija je izvršila pretres stana i pronašla drogu, te ga je privela na saslušanje.

Tri meseca kasnije agencija „Modaine models“, organizator „Fashion connectiona“ u Podgorici je objavila da je Kostićeva modna revija zakazana za 29. oktobar 2017. godine otkazana na njegov zahtev. Na poziv novinara jednog dnevnog lista da prokomentariše saopštenje u kome je to potvrđeno, Kostić je kazao da ne daje izjave jer novinari pišu „na osnovu rekla-kazala“. Tada je izjavio da je to još jedna od neistina koje se o njemu piše, te da će morati zaštitu od „orkestriranih napada“ da potraži na sudu.

U julu 2018. godine mediji su objavili da je poznati dizajner nestao nakon prijave da je seksualno uznemiravao maloletnog dečaka, te da je policija raspisala poternicu za njim. Naime, protiv njega je podnesena krivična prijava za polno uznemiravanje u kojoj je navedeno da je maloletnika L.J., učesnika TV emisije „Neki novi klinci“ Kostić fotografisao i za to tražio novac.

Nakon što se ispostavilo da maloletnik nema novca, dizajner je navodno od njega tražio da se skine i da se maze. Dečak je to odbio i pobegao, te je slučaj prijavio policiji. Kostić je nakon toga priveden i saslušan u policijskoj stanici, ali je negirao optužbe da je oštećenog „pipkao i mazio“. On je tom prilikom rekao da ga je L.J. prvi kontaktirao putem „Fejsbuka“ („Facebook“) i da mu je sam tražio da ga slika. Dodao je da dečak sve izmšlja, jer želi preko njega da postane poznat. Kako je ispričao policiji, mladić je zamolio da ga slika, te tražio da ga preporuči kako bi postao model. Kostić ga je navodno odbio jer je „nizak i ne može da prođe“, te da je od tada ignorisao sve njegove poruke.

Prema Darkovim rečima, on se tada pojavio ispred njegovog ateljea, ali ga nije pustio unutra nego ga je odgurnuo i tako mu pocepao majicu. Ostale navode maloletnika je okarakterisao kao laži. 22. juna 2018. godine policija je uhapsila Kostića zbog polnog uznemiravanja maloletnika koji ga je prijavio za to krivično delo, ali i još jednog punoletnog mladića. Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva mu je određeno zadržavanje do 48 časova.

Stavljeno mu je na teret krivično delo polno uznemiravanje, nedozvoljene polne radnje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Dva dana kasnije je se u Trećem osnovnom tužilaštvu branio ćutanjem, te mu je određen pritvor od 30 dana. Mediji su objavili da su u sklopu istrage pregledani snimci nadzornih kamera koji demantuju Kostićev iskaz da je maloletni L.J. samo jednom bio kod njega. Isto je ustanovljeno i nakon saslušanja portira zgrade u kojoj kreator živi. Treći osnovni sud je 20. jula 2018. godine produžio pritvor Kostiću za još 30 dana zbog istražnog postupka koji se protiv njega vodio. Istraga je završena 14. avgusta, a sud mu je ukinuo pritvor, te je pušten da se brani sa slobode.

Nakon što je došlo do izuzeća sudije koji je postupao u prethodnom postupku protiv Kostića, predmet je dodeljen drugom sudiji, a suđenje je zakazano 11. oktobra 2018. godine. Ipak, počelo je tek 5. decembra jer se kreator nekoliko puta nije pojavio u sudnici. Kostić se na sudu branio ćutanjem, a u medijima je izjavljivao da mu je sve namešteno. U žiži javnosti Kostić se ponovo našao u maju 2019. godine kada su mediji objavili da je priveden pošto je u jednom ugostiteljskom objektu u Beogradu lomio inventar.

Agencije su javile da je prvo odveden na Vojno medicinsku akademiju (VMA), a potom u policijsku stanicu Stari Grad. Sledeći dan Kostić se obratio statusom na društvenoj mreži „Instagram“. Napisao je da se izvinjava zbog narušavanja javnog reda i mira, obaranja stolice i razbijanja pepeljare. Mediji su izveštavali da je poznati kreator često odsustvovao sa ročišta, pa su suđenja za krivična dela za koja se sumnjiči nekoliko puta odgađana.

Polovinom oktobra 2019. godine jedan od oštećenih u postupku je promenio svoj iskaz. Naime, on je izjavio da je optužio Kostića za seksualno uznemiravanje kako bi sebi stvorio alibi za tešku krađu koju je počinio.

Uprkos tome, domaći mediji su objavili da postoji još pet čvrstih dokaza zbog kojih bi Kostić mogao da dobije više od dve godine zatvora. Kostić je 11. juna 2021. godine prvostepeno osuđen pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnim L.J. i za posedovanje leka „rivotril“ za lične potrebe.

Presudom je oslobođen optužnice za polno uznemiravanje Š.B. i za omogućavanje uživanja narkotika. Sud je doneo odluku da Kostić izdržava kaznu u svom stanu u Beogradu. Njegov advokat Dimitrije Ilić je najavio da će uložiti žalbu na presudu. On je tom prilikom izjavio da takva odluka ne može da opstane imajući u vidu sve što se tokom postupka čulo i videlo. Ilić je kazao da se nada da će njegov klijent biti oslobođen po žalbi, te dodao da Darko smatra da je sve to „plod nameštaljke ljudi koji su želeli da steknu slavu preko njega“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs