INSPIRACIJU za pesmu PRONAŠLA U BOGINJI SUNCA

ZORJA PAJIĆ O NEOTKRIVENIM DETALJIMA SA BEOVIZIJE: Evo šta je bilo sa haljinom u finalu! A za leto sprema sjajnu stvar!

Pevačica Zorica Pajić, poznatija po nadimku Zorja, nedavno je učestvovala na "Pesmi za Evroviziju" i mnoge gledaoce oduševila svojim glasom! Upravo za "Stil" otkrila je brojne zanimljivosti sa ovog takmičenja, ali i šta to sve sprema za maj i leto.

Vip priča
Autor:
ZORJA PAJIĆ O NEOTKRIVENIM DETALJIMA SA BEOVIZIJE: Evo šta je bilo sa haljinom u finalu! A za leto sprema sjajnu stvar!
Foto: Privatna Arhiva

Mlada pevačica i violinistkinja Zorja Pajić, otkako se pojavila u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda", pleni svojim glasom. Malo ko može da ostane ravnoudušan, dok ona peva, pa je tako stigla ne samo do finala ovo nadmetanja, već je osvojila i 3. mesto na ovogodišnjoj "Beoviziji"!

Zorja nam je odgonetnula da li je ispunila svoja očekivanja, kako joj se sviđa Konstrakta, šta sve novo sprema, šta ju je inspirisalo da napiše baš takvu pesmu za festival, ali se osvrnula i na komentare sa Tvitera u kojima se isticalo da je njen stajling "već viđen".

Imala si jedan od najzapaženijih nastupa na Beoviziji, da li su ti se slegli utisci? Jesi li ispunila svoja očekivanja?

- Utisci se jesu slegli, a očekivanja sam, čak, i premašila. Najviše od svega sam želela da uživam u ovome. Nisam bila sigurna da ću uspeti u tome, zbog velike količine stresa, ali zahvaljujući dragim ljudima koji me okružuju i njihovoj pomoći u svemu, maksimalno sam uživala!

Kakve su reakcije tvojih bližnjih, kolega, da li ti se neko od njih javio posle takmičenja i sjajne izvedbe?

- Reakcije su stvarno jako pozitivne, svi mi kažu da ne klonem, da je ovo veliki uspeh, a ja ni u jednom momentu nisam klonula! Zaista sam ponosna i nisam sumnjala ni u šta. Bila sam spremna na svaki ishod, jako sam srećna i zadovoljna.

Kako je nastao tekst za pesmu "Zorja", u ćemu si pronašla inspiraciju?

- Inspiraciju sam pronašla u samoj sebi, u svom putu ka nekom unutrašnjem uspehu. Mnogo puta sam pričala o tome kako sam bila na lošem mestu mentalno i prosto je bilo vreme da se nešto promeni. Taj neki put od te ulice predstavlja loš momenat u mom životu. Sa druge strane, to je jako lep put do oslobađanja, ne nužno prestanak sviranja na ulici, već prosto pronalaženje sebe i svoje suštine. Zato sam danas tu i zato se bavim svime čime se bavim trenutno. Zorja je predstavljala to neko pronalaženje sebe za mene, a za nekog drugog bi se možda drugačije zvala.

Na Tviteru su se, zbog krune koju si nosila na glavi, pojavili komentari da je to "već viđeno" na svetskoj sceni, a i kod nas. Kako reaguješ na takve stvari i šta zapravo ona simbolizuje? Odakle sama ideja za nastup?

- Za krunu sam čula nakon što se sve završilo, jer i dalje ne koristim toliko društvene mreže, ne čitam komentare, poruke, ne gledam reakcije. Želim da se odmorim i onda da natenane sve to da pogledam. Videla sam da su komentarisali kako je takvu krunu nosila Bijonse, ali ona nije bila inspiracija. Želela sam da predstavim boginju Zorju izgledom, nema veze to sa tekstom i sa značenjem pesme. Izgledom mi je bilo zanimljivo da se oslonim na to, jer smatram da je jako lepo. Zlatni kraci predstavljaju zrake sunca što i jeste Zorja, što znači i moje ime Zorica. Dakle, sunce na toj kruni i zlatna boja - sve ima veze sa Zorjom, boginjom. Nisam uzimala inspiraciju ni od bilo kojeg drugog stajlinga. Ovakve krune i stajlinzi se pojavljuju vrlo često, tako da, pitanje je ko je šta tu prvi napravio. Uostalom nije bitno, važno da je lepo.

Kojih okova si se ti oslobodila, kako kaže i jedan stih u tvojoj pesmi?

- Najjednostavnije rečeno, više ne kočim samu sebe da uradim ono što želim.

Kako ti se čini Konstrakta i pobednička pesma? A koja numera se tebi najviše svidela?

- Najviše mi se svidela od samog početka, jer je drugačija i zanimljiva. Nekako, nije se obazirala, kako se meni činilo, a kasnije smo i pričale o tome, na reakcije drugih ljudi, kao i da li će se uopšte ta pesma plasirati visoko. Samo su radili ono u šta su verovali i voleli, i to je urodilo plodom. Bili su slobodni, nisu bili vezani za nešto što "mora" ili "tako treba". Uglavnom se takve stvari i plasiraju visoko bilo gde. Sve ono što je prirodno, i bez nekih stega, nastalo, uvek nekako ispliva na površinu kao kvalitetno. Drago mi je što sam imala priliku da upoznam Konstraktu, mnogo mi se sviđa, draga je i želim joj svu sreću i da pobedi!

Sigurni smo da se svašta dešavalo iza kulisa glamurozne scene na Košutnjaku, možeš li sa nama da podelim neku anegdotu ili zanimljivu situaciju?

- Bilo je jako zabavno, svaki moment tamo je bio pun pozitivne energije! Dobro smo se šalili i družili. Bilo mi je interesantno da pričam sa svakim koga sam tamo imala prilike da upoznam.

Ali, bio je jedan splet "nesrećnih okolnosti". Neko je prosuo kafu po stepenicama, posle generalne probe za finale, i ja sam, naravno, prva ugazila sa belom haljinom u to. Nisam uopšte videla, jer mi je haljina bila ogromna. Takva sam izašla na finale i niko nije ni primetio, nije ni bilo važno. A i ono što je bilo najbitnije od svega, ja se nisam stresirala, apsolutno sam zaboravila na to.

Šta nam spremaš u narednom periodu?

- Definitvno, još muzike. Imamo već par pesama u pripremi, samo da se opasuljimo od svega ovoga. Trenutno smo Lazar i ja u Nemačkoj, ovde smo došli da se malo izolujemo od svega i da stvaramo. To je za sada plan, nadamo se da će već u maju biti sledeća pesma. A onda za kraj leta spremamo i koncert.

Tvoja poruka čitaocima "Stila"?

- Pazite i čuvajte sami sebe, a i svoje bližnje. A i one koje ne poznajete, jer samo tako možemo da napredujemo. Volite i verujte u sebe sa stilom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs