SUDBINA ILI NEŠTO DRUGO?

KAO DA JE PROKLETSTVO PRATILO NOVE FOSILE: Nećete verovati šta je sve snašlo članove ove grupe!

Prva pevačica iznenada preminula, problemi sa zavisnošću, svađa članova benda, optužbe, raspad i na kraju smrt osnivača Rajka Dujmića - sve to je zadesilo grupu "Novi Fosili".

Vip priča
Autor:
KAO DA JE PROKLETSTVO PRATILO NOVE FOSILE: Nećete verovati šta je sve snašlo članove ove grupe!
Foto: Printscreen Youtube / Limited Edition

Novi fosili bili su je jedna od najpopularnijih muzičkih grupa na prostorima bivše Jugoslavije. Igrali smo i pevali uz brojne hitove, kao što su: "Za dobra stara vremena", "Ja sam za ples", "Šuti, poj dečače plavi", "Ej, moj Šaša" itd. Ali, 2014. godine sve je šokirala vest o raspadu grupe!

Kako se tada pisalo, Rajko Dujmić je to teško podneo. Međutim, teška sudbina zadesila je sve članove benda!

Sukob članova

Sukob između članova benda "Novi fosili" nastao je odlukom ekipe da se 2014. godine Rajko izbaci iz benda, nakon čega je on podneo tužbu Trgovačkom sudu.

Tako je 2016. godine doneta privremena mera kojom je odlučeno da Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Kolnago nemaju pravo da nastupaju koristeći naziv "Novi fosili", jer je Dujmić osnivač grupe i autor većine pesama.

Međutim, njih troje to nisu poštovali, zbog čega je na Fejsbuku Rajkova žena reagovala.

"Sanja, Marinko i Zec, bez obzira na privremenu meru koju je doneo Trgovački sud i koja je na snazi do pravosnažnosti presude, vezanu za povredu prava korišćenja imena "Novi fosili", nastupaju pod imenom "Novi fosili" 14. 2. 2020. u Splitu," napisala je Snježana tada.

Na to su reagovali i ostali članovi grupe.

- Zbog teške Dujmićeve bolesti, odlučili smo trenutno da prestanemo sa radom grupe. Naime, poznato je da Rajko već tridesetak godina vodi bitku sa zavisnošću, zbog koje smo se razišli 1991. godine, nakon što je odbio odlazak na lečenje - složili su se tada Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec u razgovoru za 24sata.

Smrt Dujmića

Nakon toga, muzičar Rajko Dujmić preminuo je od posledica saobraćajne nesreće u 65. godini života. On je 29. jula 2020. godine, kod Ravne Gore, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo u provaliju. Nekoliko dana posle operacije, usled krvarenja u mozgu, podlegao je povredama.

Dujmić je jednom prilkom izneo tvrdnje da ga je Sanja Doležal optužila za smrt supruga Nenada Šarića, inače bubnjara benda.

Tragična sudbina ostalih članova "Novih Fosila"

Šarić je sahranjen na rođendan svoje supruge, druge pevačice "Novih fosila", Sanje Doležal, a prvi bubnjar i pesnik Slobodan Momčilović Moka preminuo je na Dujmićev rođendan, 7. avgusta 1984. godine.

Na oproštajnoj turneji nije nastupio Rajko, a kada je Sanjina i Nenadova ćerka Lea na Fejsbuku napisala da je ponosna na koncert i kako je tata sigurno sve gledao s neba i veselio se, Dujmićeva supruga Snježana joj je zamerila, jer nije spomenula i druge članove benda - Moku, Đurđu i Rajka, te napisala da Neno, da je živ, sigurno ne bi dopustio da Rajko ne bude na oproštajnoj turneji.

- Sanja je tada odgovorila da je Neno umro zbog mene. Nije mi dala ni da joj izrazim saučešće za Nenu. Zecu je rekla da ne dolazim k njoj. Nisam takav čovek. Boli me nepoštenje. Da sam se ikome hteo svetiti, učinio bih to pre. Bilo je prilika - rekao je tada Dujmić za hrvatske medije.

Iznenadna smrt prve pevačice benda

Prva pevačica "Novih fosila" Đurđica Barlović bila je sa sinovima na plaži na Pagu, a kada joj je iznenada pozlilo, trajektom je prebačena u bolnicu u Zadar, gde je i umrla.

"Đurđica Barlović je bila čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio njen prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali, a kasnije sam čuo tu tužnu vest", pričao je Dujmić tada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs