IZA KAMERA VLADALA JE VELIKA NETRPELJIVOST

ČKALJA I PAVLE VUISIĆ SU SE GODINAMA MRZELI: Malo ko zna da su se zbog OVOG posvađali na krv i nož!

U smrt otišli posvađani

Vip priča
19:02h Autor:
ČKALJA I PAVLE VUISIĆ SU SE GODINAMA MRZELI: Malo ko zna da su se zbog OVOG posvađali na krv i nož!
Foto: Printscreen Youtube / MojFilmSRB

U seriji "Kamiondžije" glumili su dva najbolja druga, godinama su zasmejavali publiku, ali iza kamere, stavari su bile drugačije. Pavle Vuisić i Čkalja se u realnom životu nisu podnosili.

U svojoj knjizi "Urbane legende", novinar Nebojša Vuković navodi da su njih dvojica čak otvoreno mrzeli, pa čak i umrli u zavadi.

- Prema mojim sabesednicima, Paju je izluđivala Čkaljina iskvarenost, nadmenost i sklonost ka intrigama kojima je navodno bio više nego sklon. Kako je vreme prolazilo njihova netrpeljivost se samo uvećavala, pa su posle ultra popularnih "Kamiondžija", odbijali da se pojave u istoj glumačkoj podeli i po cenu da se odreknu astronomskih honorara. A priča se da su njih dvojica po ulozi, u ta vremena šarenog socijalizma, mogli da kasiraju čak po dva ganc nova automobila. To tada sebi nisu mogli da priušte ni ozbiljni partijski moćnici, a kamoli predsednici opština. To je bilo nezamislivo odbiti, a pogotovo tek iz čistog kaprica - piše Vuković.

OVO JE POSLEDNJI INTERVJU GLUMCA KOJI NAM JE ULEPŠAVAO STVARNOST: Čkalja da gladuje! Pa recite mi vi gde to ima?!(FOTO)

Paja i Jare, Kamiondžije, Čkalja, Pavle Vuisić
foto: Printscreen Youtube / MojFilmSRB

- Jedan od najpoznatijih primera za ove tvrdnje je i zaista gledana serija "Više od igre", snimana 1975. godine. Inače, malo se zna da je ta serija režisera Zdravka Šotre bila dve godine u takozvanom bunkeru, jer je po proceni komunističkih cenzora "veličala predratnu građansku Srbiju". (...) Elem, i Paja i Čkalja su bili predviđeni u prvobitnoj Šotrinoj podeli uloga, samo što su Vuisića sticajem, a tvrde slučajnih okolnosti prvog obavestili i ponudili mu ulogu bahatog lokalnog bogataša Aleksandra Ćopića, zvanog Leka Bankrot. Kao što je poznato, a iz čuvenih repriza to pamtimo, hteli ne hteli, za njegovog kuma i najboljeg prijatelja predviđen je lik Miroslava Ilića nadimkom Guliver, lokalnog vlasnika bioskopa, fotografa i viđenog lokalnog šereta - nastavlja Vuković.

- E sad, Paja je ulogu Leke Bankrota prihvatio iz prve, jer mu je, kao po navici, vaš i dosta para trebalo tih dana za gradnju novog čamca. A Čkalja Petrović je, tvrde, sa žestokom indignacijom odbio ulogu Gulivera. Pre svega što je prvo pitan "taj" Paja Vuisić, ta "neznalica i naturščik" s kojim više ne bi ni kafu popio, a ne da mu glumi kuma, pa i prijatelja. Na sreću po cenjeno gledateljstvo, Nikola Simić je sjajno iskoristio šansu s neba palu i odigrao Gulivera, za televizijske anale.

LJUBAVNA PRIČA ČKALJE I NJEGOVE DRAGICE:Zbog njega je ostavila sve i postala domaćica,zaprosio je prstenom od 50 dinara!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs