SAZNAJTE VIŠE

A OD KRALJICE...KRPA ZA SUDOVE! Kako kupuje i šta poklanja za Božić kraljica Elizabeta?

Vreme je darivanja, kupovine malih i velikih poklona za najmilije, ali da li ste se ikad zapitali kako u novogodišnji šoping idu kraljevi i kraljice, jer i oni su, na kraju krajeva, obični ljudi koji žele da obraduju one do kojih im je stalo. Saznajte kako kupuje kraljica Elizabeta.

Vip priča
Autor:
A OD KRALJICE...KRPA ZA SUDOVE! Kako kupuje i šta poklanja za Božić kraljica Elizabeta?
kraljica Elizabeta II, Foto: Profimedia

„Ako neće breg Muhamedu, onda će Muhamed bregu“, poznata je poslovica koja vrlo dobro ilustruje ovu situaciju. Umesto da kraljica obilazi robne kuće, robne kuće dolaze kod nje!

Gomila kataloga naslaganih na stočiću u dnevnoj sobi, improvizovana prodavnica postavljena u jednoj od prostorija zamka u Vindzoru i britanska kraljica Elizabeta je spremna da izabere poklone za svoju širu porodicu.

Izbor božićnih poklona za sve članove kraljevske porodice, velike i male, najbliže prijatelje, uglednike i najvažnije članove njenog osoblja počinje već tokom prvih letnjih meseci, kada kraljica pregleda spisak sa više od 600 primalaca, koji sastavlja njen lični sekretar ser Edvard Jang.

Ali od kraljice se ne očekuju nikakve stresne posete radnjama u centru grada ili duge onlajn kupovine: robne kuće jednostavno odu kod nje.

U intervjuu britanskom časopisu Klouzer, Pol Barel, poznati bivši batler u službi kraljice, a potom i ledi Dajane, a sada komentator događaja u vezi sa monarhijom, objasnio je Elizabetin način kupovine.

Prodavnice sa „kraljevskom garancijom“, pečatom odobrenja krune, šalju joj specijalno štampane kataloge, a ogranak poznate robne kuće „Džon Luis“ iz ulice Oksford u Londonu postavlja neku vrstu improvizovane prodavnice u uglu rezidencije, sa svim proizvodima koji bi joj se svideli.

Kada je Elizabeta u Vindzoru, prodavnica je postavljena u jednom od salona zamka, malo korišćenoj dnevnoj sobi, koju kraljica može da poseti kad to njoj odgovara. Ona to obično čini posle večere, precizira Pol Barel, oko deset uveče, kada je slobodna od obaveza i može ležerno da baci pogled. Ne voli da je uznemiravaju dok bira.

A šta kupuje? Očekivali biste nešto skupoceno?

Iznenadiće vas odgovor!

Barel kaže da kraljica uvek bira veoma praktične poklone koji se mogu koristiti. Apsolutno izbegava ukrasne predmete i one koji nemaju nikakvu namenu.

„Neki tanjiri za piknik, na primer, ponekad stolnjak. Ili par kuhinjskih krpa“, otkriva bivši batler kraljice Elizabete.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs