belova paraliza

ANĐELINU DŽOLI JE NAPALA RETKA BOLEST, NAPRAVILA JOJ PAKAO OD ŽIVOTA: Imala je samo 35 kilograma!

Život Anđeline Džoli je uvek u žiži javnosti, a o njenom izgledu često se piše

Vip priča
Autor:
ANĐELINU DŽOLI JE NAPALA RETKA BOLEST, NAPRAVILA JOJ PAKAO OD ŽIVOTA: Imala je samo 35 kilograma!
Foto: Profimedia

Anđelina Džoli oduvek je važila za jednu od najlepših holivudskih glumica, ali o njena mršavost zabrinjavala je čitav svet.

Njena preterana mršavost učinila je da mnogi sumnjaju da se bori sa anoreksijom, a u jednom trenutku imala je samo 35 kilograma.

Ipak malo ko zna da glumica boluje od retke bolesti zbog koje je bila na rubu anoreksije. Naime, Anđelini 2017. godine otkrila je da su traumatični događaji iz prošlosti, poput komplikovanog odnosa sa ocem, smrti majke, neuspelih veza, doveli do razvitka bolesti. Dijgnostifikovana joj je Belova paraliza.

Belova paraliza, poznata još i kao paraliza lica, je stanje koje izaziva iznenadno slabljenje mišića lica. Takvo stanje može dovesti do spuštenih obrva, nemogućnosti zatvaranja oka, a može biti rezultat stresa, emotivnih trauma, ali i virusnih infekcija i dijabetesa.

- Stvari su postale teške. Ponekad žene pokušavaju da prežive dok se to ne odrazi na sopstveno telo - rekla je ona govoreći o Belovoj paralizi sa kojom se suočila.

Anđelina Džoli
foto: Profimedia

Kako je govorila,nervi su joj toliko oštećeni, da je lice počelo da joj se "usporava".

- Žene ponekad stavljaju brigu o sebi na poslednje mesto, dok to ne počne ozbiljno da uništava njihovo zdravlje - rekla je glumica.

Jedan od njenih lekara je u jednom od časopisa napisao da Džoli "jedva funkcioniše".

- Skoro da nema potkožnog masnog tkiva na njenim rukama. Njeni obrazi nemaju sala, što je veoma uznemirujuće - rekao je on.

Anđelina je u privatnom životu prošla pakao. Neki članovi porodice umirali od raka, a sa zloćudnom bolešću borile su se njena majka, baka i tetka. Naime, 2013. godine mediji su objavili da je Anđelina podvrgnuta dvostrukoj mastektomiji. Taj zahvat objašnjava uklanjanje jedne ili obe dojke, potpuno ili delimično, kako bi se smanjio rizik od raka.

Dve godine kasnije,odlučila je da ukloni i jajovod i jajnike, a nikada se nije stidela da o svojim životnim odlukama govori javno.

Za američki magazin 'Time' svojevremeno je ispričala kako se osećala u trenucima kada je njena majka prolazila kroz proces hemoterapije.

'Sećam se da sam jednom držala majku za ruku dok je primala terapiju. Odjednom joj je ruka postala ljubičasta i morala sam da trčim po medicinsku sestru. Sada postoje novi načini da se identifikiju lekovi najbolji za hemoterapiju za svakog pacijenta, što dovodi do manje nuspojava. Iako je i dalje vrlo teško za telo', govorila je glumica.

Anđelina Džoli
foto: Profimedia

Više puta isticala da je imala posebnu vezu s majkom koja je preminula 2007. godine nakon duge i teške bolesti. Za pomenuti magazin je priznala:

'Izgubila sam majku kada sam imala 30 godina. Sada, gledajući unazad, shvatam koliko me je njena smrt promenila. To nije bio brz proces. Postepeno, godinu za godinom, počela sam da se menjam. Izgubiti majčinu ljubav je kao razbijanje nečijeg zaštitnog pokrivača. Dok sam stajala u bolničkom hodniku i čekala da telo moje majke odnesu na kremaciju, doktor mi je rekao da joj je obećao da će me obavestiti o mojim medicinskim mogućnostima', rekla je.

Sa najviše zdravstvenih problema suočila se kada je imala bračnu krizu sa Bredom Pitom i bojala se da deca ne pate zbog toga.

Anđelina Džoli, Bred Pit i Anđelina Džoli
foto: Profimedia

Turbulentno vreme i raspad braka pogodovali su slabljenju zdravlja holivudske glumice. Sve više se pričalo o drastičnom gubitku kilograma i njenom jezivom izgledu.

Anđelina je, međutim, priznala da je akupunktura dobro utiče na poboljšanje njenog zdravlja. Kako je objasnila, sada sve ređe oseća simptome bolesti.

Inače, pored Anđeline, borbu sa ovom bolešću vode i Džordž Kluni, Pirs Brosnan, Silvester Stalone i Kejti Holms.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs