SAZNAJTE VIŠE

ODBILA ULOGU U NISKIM STRASTIMA, UDALA SE ZA SVOG PRVOG ROĐAKA: 7 činjenica iz života fatalne žene 80tih - Grete Skaki!

Greta Skaki je glumica koja će ostati upamćena u Holivudu po filmskim i TV rolama 80-tih i 90-tih godina prošlog veka ali i braku koji je podigao prašinu.

Vip priča
Autor:
ODBILA ULOGU U NISKIM STRASTIMA, UDALA SE ZA SVOG PRVOG ROĐAKA: 7 činjenica iz života fatalne žene 80tih - Grete Skaki!
Greta Skaki, Foto: Profimedia

Ona je seks simbol 80-tih, do prvih filmskih uloga došla je posle nekoliko uspešnih reklama, a do novog milenijuma, svoj život drži daleko od tabloida, snima umetničke filmova i glumi u pozorištu.

Donosimo vam 7 interesantnih činjenica iz života prelepe glumice:

1. Greta Skaki je imala težak start u Holivudu

Greta Skaki je rođena 18. februara 1960. godine u Milanu, Italiji, Njen otac Luka je poreklom italijan, dok je njena majka engleska plemkinja, Pamela Rizbi. Glumica takođe ima i dva brata, Pola i Toma. Skaki je provela prvih četiri godina života u Milanu pre nego što su joj se roditelji razveli. Njena majka je tada nju i njenu braću odvela u Englesku gde su živeli sledećih deset godina.

Njena majka se preudala za Australijskog profesora i preselila celu porodicu u Pert, u Australiju, 1975. godine. Greta je u Pertu završila srednju školu i upisala dramsku sekciju na koledžu gde je nekoliko predmeta predavao njen očuh.

Radila je razne poslove, među kojima je jedno vreme bila i šišač ovaca.

Skaki se vratila u London 1977. godine gde počela da glumi u jednom manjem pozorištu.

2. Prvu ulogu je ostvarila u Nemačkom filmu

Kada se vratila u London, Skaki je učestvovala u nekoliko pozorišnih predstava ali i reklama za TV. Jedan reditelj ju je zapazio baš u reklami, Dominik Graft i ponudio ulogu u Nemačkom trileru "Das Zweite Gesicht". Sledeća uloga u filmu "Heat, and Dust" 1983. godine donela joj je proboj u Holivud. Ta uloga joj je donela i prvu važnu nominaciju - BAFTA. Naša publika je imala prilike da je gleda u trileru Roberta Altmana "Igrač" gde je ostvarila zapaženu ulogu pored Tima Robinsa i ljubavnom filmu "So na našoj koži".

3. Greta Skaki se udala za svog prvog rođaka

Greta Skaki se udala za svog prvog rođaka, Karla Mantagaca - sina očeve sestre. Iako je taj spoj u nekim zemljama dozvoljen, njena familija je bila protiv te veze.

Greta i Karlo su bez obzira na to što nisu imali podršku porodice, stali na ludi kamen 1997. godine. Romantično venčanje su održali na jezeru Komo u Italiji. Skaki i njen suprug imaju sina Matea, rođenog 1998. godine.

Greta Skaki je pre braka imala nekoliko veza koje su bile veoma interesantne medijima. Zabavljala se sa muzičare Timom Finom sa Novog Zelanda, potom je bila u vezi sa glumcem i rediteljem Vinsenton D Onfriom sa kojim je dobila ćerku. 1992. godine ali nakon tri godine veze i bebom od 6 meseci, Greta ostaje sama. Vinset D Onfrio je napustio.

Greta Skaki
foto: Profimedia

4. Dobila je nekoliko prestižni nagrada

Greta Skaki je za svoj rad dobila brojne nagrade i nominacije. Može se pohvaliti i onim najprestižnijim: Zlatni globus, SAG i BAFTA nagradom, kao i sa dve Emi nagrade.

5, Govori Nemački, Engleski, Francuski i Italijanski jezik

Greta Skaki tečno govori nekoliko jezika. To znanje joj je omogućilo rad sa raznim rediteljima, posebno onim iz Evrope sa kojima i dan danas najviše voli da sarađjuje.

6. Odbila je ulogu Ketrin Tramel u filmu "Niske strasti"

Kada je 1992. godine erotski triler "Niske strasti" bio na počecima svoje realizacije, Skaki je bila ponuđena glavna uloga u filmu. Ketrin je bila lezbijka i autor popularnih trilera, koja ulazi u vezu sa detektivom koji sumnja da je ona počinila jedno ubistvo. Skaki je odbila ulogu koja je kasnije pripala Šeron Stoun, zato što joj se scenario nije dopao.

Kasnije je izjavila da se nikada nije pokajala što je tu ulogu odbila.

7. Pozirala je gola

2009. godine, Greta Skaki je pozirala gola pored u cilju promovisanja dokumentarca koji se bavio temom preteranog pecanja. To nikoga nije iznenadilo, s obzirom da se zna da je Greta Skaki pasionirani borac za ekologiju.

Skaki podržava nekoliko organizacija koje se bore za razna ekološka pitanja, između ostalog i Grinpis - jednu od najcenjenijih neprofitabilnih organizacija na svetu.

Greta Skaki
foto: Profimedia

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Greta Skaki