BIZARNO!

KAD GA JE UBILA, KUPALA SE U NJEGOVIM MILIONIMA:Unajmila sam plaćenog ubicu, vid mi je loš, nisam htela da promašim!FOTO

I danas, nakon odslužene zatvorske kazne i kada je njeno zlodelo poznato celom svetu - sa ponosom nosi prezime Guči - prezime čoveka kojeg je brutalno lišila života!

Vip priča
Autor:
KAD GA JE UBILA, KUPALA SE U NJEGOVIM MILIONIMA:Unajmila sam plaćenog ubicu, vid mi je loš, nisam htela da promašim!FOTO
Foto: Profimedia

Italijanka Patricija Ređani vam verovatno ne zvuči poznato, ali ako vam kažemo da je ovo njeno devojačko prezime i da se jedno vreme prezivala Guči, da je ona Crna udovica koja je naručila ubistvo supruga Mauricija Gučija, onda vam ova priča postaje zanimljivija.

Patricija je ovih dana dospela u žižu javnosti jer njen lik u filmu "House of Gucci" tumači Lejdi Gaga. Ovog meseca, 35-godišnja pop kraljica postala je glumica nominovana za Oskara, upravo za ulogu Patricije Ređani u dugoočekivanoj krimi drami Ridlija Skota.

Ovu si najintrigantnije priče o Patriciji Guči, ženi koju nazivaju crnom udovicom, onoj koja je naručila ubistvo supruga, pa po izlasku iz zatvora nastavila da živi od njegove imovine, jer kako kaže "nikada ništa nije radila, pa neće ni sada".

Patricia Ređani po izlasku iz zatvora
Patricia Ređani po izlasku iz zatvorafoto: Profimedia

Bivša supruga Mauricija Gučija, nekad vrlo uticajna osoba iz italijanskih društvenih krugova bogataša. Ćerka vozača kamiona o kojoj javnost jako malo zna, 1973. godine udala se u Guči porodicu, tačnije za Mauricija s kojim je dobila dve ćerke. Idiličan život u raskoši kojem se Patricija prepustila u potpunosti, postao je njena najveća noćna mora nakon 12 godina braka.

Uoči objavljivanja filma "House of Gucci", 26. novembra, donosimo vam pet najzanimljivijih priča o Patriciji Ređani, ženi koja je naručila ubistvo svog supruga Mauricija Gučija.

Na omiljeno cveće je trošila 9.000 futni mesečno

Patricia Ređani danas
Patricia Ređani danasfoto: Profimedia

Nakon venčanja 1972. godina par je provodio vreme u svojoj raskošnoj kolibi u Sankt Moricu, svom penthausu na Petoj aveniji na Menhetnu ili jahti "The Creole" dugoj 64 metra. To je pre nego što je javnost saznala za njihovu vilu u Akapulku u Meksiku, za farmu u ruralnom Konektikatu...

Na registarskim tablicama na svakom njihovom automobilu, pisalo je "Mauizia" - originalno ime para.

Patricija je trošila 9.000 funti mesečno samo na orhideje. Pravila je tematske zabave koje je redovno održavala za svoj blizak krug prijatelja, koji je uključivao Kenedijeve, gde su odeća, dekoracija i hrana bili u jednoj nijansi – narandžastoj, jer joj je to omiljena boja.

Patricija Ređani Guči
Patricija Ređani Gučifoto: Profimedia

U zatvoru je delila ćeliju sa ljubimcem Bambijem

Nakon što je osuđena za učestvovanje u Mauricijevom ubistvu, Patrcija je osuđena na 26 godina zatvora.

"Mnogo sam spavala", rekla je za Gardijan o svom boravku u zatvoru i dodala: "Brinula sam o svojim biljkama. Čuvala sam Bambija, svog ljubimca tvora".

Prema Patriciji, njen advokat je pregovarao da Bambi bude sa njom u ćeliji, što je posebna privilegija. Ovo se na kraju pokazalo manje nego idealno za tvora, koji je umro nakon što je jedan od njenih cimera seo na njega.

Na sreću ili ne, izgleda da je našla drugu životinju. Skoro odmah po izlasku iz zatvora 2016. godine, na milanskoj ulici, noseći tamne naočare za sunce i zlatan nakit, Patricija je šetala dok joj je ljubimac sedeo na ramenu.

Policija iznosi beživotno telo Mauricija Gučija
Policija iznosi beživotno telo Mauricija Gučija foto: Profimedia

Vlasnik picerije koji je zapao u dugove je bio idelan za ubicu mog muža

Nakon što je izašla iz zatvora, Pantricija je ponovo dospela u centar dešavajna.

"Patricija, zašto si unajmila ubicu da ubije Mauricija Gučija", upitao je reporter. "Zašto ga sami niste ubili?" Njen mrki odgovor: "Moj vid nije tako dobar - nisam želela da promašim."

"Bila sam besna na Mauricija. Išla sam unaokolo i pitala sve, čak i lokalnog prodavca, da li postoji neko ko ima hrabrosti da ubije mog muža? Na kraju sam stigla do vlasnika picerije koji je zapao u dugove, Benedeta Seraula, koji je prihvatio 250.000 funti da uradi to delo", rekla je Patricija.

Patricia Ređiani
foto: Profimedia

"Bolje je plakati u rols-rojsu nego biti srećan na biciklu"

Tokom godina, ona je novinarima pricala da je volela i prezirala zatvor, u zavisnosti od njenog raspoloženja. Iako odbija da koristi reč "zatvorenik" da opiše sebe, umesto toga, ona se poziva na svoj "boravak u Vitore rezidenciji".

Nakon dugog boravka u Vitore rezidenciji (ime zatvora), Patricija je izašla, ali ono što je sve zabezeknulo jeste to što je ona nastavila da živi na grbači svog muža, ovog slučaja pokojnog.

Patricija dobija milion dolara godišnje od imperije Guči, a kako nikada nije radila, izjavila je da ni sada ne planira da radi, te joj je ovaj novac dobrodošao.

"Bolje je plakati u rols-rojsu nego biti srećan na biciklu", jedna je od poznatijih izjava Ređani.

Patricija Ređijani
foto: Profimedia

Još uvek se osećam kao Guči

Čak i nakon svih ovih godina, Patricija sebe i dalje smatra porodicom Guči.

U stvari, mnogi njeni prijatelji doveli su u pitanje medijski narativ da je njena odluka da ubije Mauricija proizašla iz ljubomore zbog njegove afere – umesto toga oni pričaju da je smatrala da je njegova prava izdaja bila prodaja brenda Guči.

"Još uvek se osećam kao Guči – u stvari, najviše Guči od svih njih.“ Ova žena je čak i insistiral na tome da nosi Guči od glave do pete tokom svog suđenja za ubistvo.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs