o njima je snimljen dokumentarni film

NEVEROVATNA PRIČA O ZABORAVLJENIM ROĐAKAMA DŽEKI KENEDI: Živele u raspaloj kući punoj đubreta, a onda su se proslavile!

Neverovatna priča o majci i ćerki koju su Kenedijevi zaboravili.

Vip priča
Autor:
NEVEROVATNA PRIČA O ZABORAVLJENIM ROĐAKAMA DŽEKI KENEDI: Živele u raspaloj kući punoj đubreta, a onda su se proslavile!
Idi Buvije, Foto: Profimedia

Idit Buvije Bil bila je pripadnica američke visoke klase s početka prošlog veka i jedna od najpoželjnijih devojaka tog vremena. Ipak, ono po čemu je postala poznata jeste srodstvo s Džeki Kenedi i ekscentričan način života koji je vodila.

Idit ili Idi bila je sestra Džekinog oca Džona Buvijea. U vreme dok se Džeki udavala za budućeg predsednika, a i za njenih dana Prve Dame, Idi je već uveliko nije bila u fokusu javnosti.

Ponovo je "otkrivena", slučajno.

JA SAM ALKOHOLIČAR, ZAVISNIK OD DROGA, HOMOSEKSUALAC I GENIJE: Neverovatan život Trumana Kapotija! (FOTO)

Idi Buvije
foto: Profimedia

Zbog velikog zanimanja koje je Džeki privlačila, novinarima je postala zanimljiva cela familija Buvije . Tako se je i došlo do snimanja dokumentarca o njenoj sestri Li Radzivil, koja je u to vreme bila udata za poljskog princa Stanisłava Albrehta Radzivila. Ali kada su tražili rodbinu koja bi u filmu pričala o Li, naišli su na neverovatno neobične bliske rođake bivše američke prve dame i njene aristokratski udate sestre.

U to vreme ostarela Idi živela sa svojom neudatom ćerkom poznatijom kao "Little Edie" (Mala Idi) u zapuštenoj vili "Grey Gardens" (Sivi vrtovi) od 28 soba u Ist Hemptonu, letovalištu bogate Amerike na Atlantskom okeanu 200 kilometara udaljenom od Njujorka. Ali u tom periodu, Idi i Mala Idi više nisu bile ni bogate ni uticajne u društvu bogatih kao nekada. Bile su potpuno zaboravljene.

SVE LJUBAVI DŽEKI KENEDI: Izgubila nevinost u liftu, srodnu dušu pronašla pod stare dane! (FOTO)

Idi Buvije
foto: Profimedia

.Društvo su im pravile desetine mačaka i drugih životinja, oblačile su se ekstravagntno i elegantno iako se ni sa kim nisu družile i niko ih više nije posećivao. Bile su toliko ekscentrične da je autor dokumentarca odlučio da neće da snimi film o Li Radzivil, rođenoj sestri Džeki Kenedi, već o njih dve.

Tako je 1975. nastao dokumentarni film o njihovom životu „Gray Gardens“ (Sivi vrtovi) koji ih je proslavio, a 2009. i igrani film, nagrađen Zlatnim globusima i Emijimau kojem su igrale Dru Barimur i Džesika Lang.

TRAGIČNA LJUBAVNA PRIČA KENEDIJEVOG SINA: Njihovu smrt Amerika i dan danas oplakuje! (FOTO)

Idi Buvije
foto: Profimedia

Idi Buvije je ostala da živi sa svojom ćerkom u Sivim vrtovima i kada ju je muž napustio, ostavivši ih sa godišnjim primanjem koje više nije moglo da podrži njihov luksuzan način života. Idi Buvije je bila ekscentrična žena koja je svoju ćerku učila lepom ponašanju, muzici, igri i zavođenju publike. Ona je život provela oponašajući svetske zvezde i zarazila istim maštatijama svoju ćerku, Malu Idi o glamuroznom životu.

Zbog toga je je Mala Idi jednom otišla u Njujork da se oproba u svetu filma, zaljubila se u oženjenog čoveka koji joj je obećavao kule i gradove i kada se to raspalo, od velikog stresa je počela da joj opada kosa ali i samopouzdanje pa se vratila kod svoje majke koja je jedva čekala da je zarobi i natera da svoj život provede kao njena negovateljica i družbenica.

Godine su prolazile, novca nije bilo, kuća je propadala, a njihov ekscentrični način života zgražavao je njihove nekadašnje prijatelje i rodbinu, pa su vremenom prestali da dolaze i da se javlaju.

O životu sestre najvoljenijeg AMERIČKOG PREDSEDNIKA se malo zna: Ovo je NAJVEĆA TAJNA i BRUKA porodice KENEDI! (FOTO)

Idi Buvije
foto: Profimedia

Mala Idi je zbog gubitka kose stalno nosila marame oko glave ali njen duh i želja za nastupima nikada nije nestala. Često je pravila nastupe svojoj tada već nepokretnoj majci koja ju je ćesto kritikovala i to samo zbog toga jer se plašila da će je napustiti.

Tako same i napuštene, živele su od crkavice koju su primale od oca Idi Buvije, dok nisu snimile čuveni dokumentarac koji je veoma brzo po prikazivanju vinuo Malu Idi u zvezde. Posle majčine smrti 1977. godine Idi je odlučila da se oproba u kabareu, nastupala je i zabavljala publiku sve do svoje smrti.

1979. godine je prodala imanje "Sivi vrtovi" uprkos majčinim željama.

Za nju su govorili da nije velika pevačica ali je bilo jednoglasno da je bila neverovatan šoumen.

Pronađena je mrtva u svom stanu 14. januara 2002. godine u 84. godini. Sumnja se da je umrla ili od izliva krvi u mozak ili srčanog udara.

Na njenom grobu piše: "Došla sam od Boga. Pripadam Bogu. I na kraju - vraćam se Bogu.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs