BOLDVIN JE ZBOG VEŽBE UZEO PIŠTOLJ U RUKE: Čuo se zvuk poput biča, a zatim glasan pucanj...

U novim iskazima navodi se da je Boldvin na filmskom setu prilikom snimanja filma uperio pištolj u kameru i pravim metkom upucao Hačins u grudi i ranio reditelja

Vip priča
Autor:
BOLDVIN JE ZBOG VEŽBE UZEO PIŠTOLJ U RUKE: Čuo se zvuk poput biča, a zatim glasan pucanj...
Foto: Profimedia

Svet je šokirala vest da je glumac Alek Boldvin na snimanju filma Rust pucao iz rekvizita, filmskog pištolja i ubio snimateljku Halinu Hačins (42) i ranio reditelja Džoela Suza (48).

U novim iskazima navodi se da je Boldvin na filmskom setu prilikom snimanja filma uperio pištolj u kameru i pravim metkom upucao Hačins u grudi i ranio reditelja, piše Reuters. Hačins je preminula u bolnici.

Glumcu su dali filmski rekvizit i rekli mu da je pištolj bez metaka, objavile su vlasti u Santa Feu.

"Džoel je rekao da je Alek seo u crkvenu klupu i vežbao izvlačenje pištolja. Rekao je da je bio iza snimateljke kada je čuo zvuk poput biča, a zatim i glasan pucanj", stoji u iskazu.

"Džoel se nejasno seća da se Hačins žalila na bol u stomaku i držala se rukama. Koračala je unazad, a zatim se srušila na pod. Nije osećala noge", rekao je Rid Rasel, snimatelj koji je bio pored nje u to vreme.

Boldvin je u subotu fotografisan ispred hotela u Santa Feu dok je razgovarao s Metom Hačinsom, suprugom ubijene snimateljke i njenim devetogodišnjim sinom.

Istraga je još u toku i za sada niko nije optužen.

Serge Svetnoj, glavni električar za film u Facebook objavi je napisao da je držao Hačins u svojim rukama dok je umirala i napisao da je umrla zbog "nemara i neprofesionalnosti".

Prema Los Angeles Times-u, pre više od nedelju dana Boldvinov dubler slučajno je ispalio dva metka iz vatrenog oružja nakon što mu je rečeno da nije bio napunjen mecima, ni pravim ni ćorcima.

Prema sudskom izveštaju, filmski pištolj Boldvinu je dao asistent reditelja Dejv Hols koji je u toj industriji već preko 20 godina. Takođe je pod istragom i rekviziterka Hana Rid.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs