žan pol gerlan

VLASNIK CARSTVA PARFEMA DANAS ŽIVI U BEDI: Sin ga je ostavio bez vode i grejanja, a za sve krivi NJU!(FOTO)

Žan Pol Gerlan(83) , legendarni kreator najlepših mirisnih nota, izrazito je narušenog zdravlja, a njegova mlađa žena i sin Stefan vode sudsku bitku oko bogatstva.

Vip priča
18:37h Autor:
VLASNIK CARSTVA PARFEMA DANAS ŽIVI U BEDI: Sin ga je ostavio bez vode i grejanja, a za sve krivi NJU!(FOTO)
Foto: Profimedia

Legendarni francuski parfimer Žan Pol Gerlan, čovek koji je imao neverovatno bogatstvo, ima alchajmerovu bolest, sam je, a njegova porodica vodi bitku na sudu oko imovine i novca, pri čemu strašne optužbe padaju sa obe strane. Presuda povodom ovog slučaja treba da bude izrečena 18. oktobra, a do tada, svetski mediji prenose užasne detalje koji se mogu čuti na sudu. Sin Stefan optužio je Kristinu Krejg Mišelsen (63), da je iskoristila narušeno zdravlje Žan Pola kako bi ga uvukla u brak. Na sudu se pojavila i Kristina kako bi demantovala optužbe, dok tužilac traži da joj se zabrani kontakt sa Žan Polom.

Ona odbacuje optužbe i tvrdi da Stefan nikada nije preboleo činjenicu da je njegov otac pronašao drugu ženu. Par se upoznao 2005. kada ih je zbližila ljubav prema konjima, a veza se produbila 2010. godine kada se Gerlan našao usred rasističkog skandala. Naime, izjavio je kako su "crnci lenji", zbog čega je osuđen za rasizam i kažnjen sa 6000 evra. Kaznu je bez problema podmirio, ali je osramoćen u javnosti, zbog čega su ga se odrekli i neki poslovni partneri.

Tako je LVMH, koji je 1994. godine otkupio brend od porodice Gerlan, nakon spomenutog skandala prekinuo sve veze sa slavnim parfimerom. "Žan Pol je bio sam i u nevolji, a Kristina je to iskoristila", rekao je pred sudom advokat Gerlanovog sina Paskal Koerfer. Dodaje da je sumnja njegovog klijenta pojačana 2012. kada se inkognito pojavila kod poznatog prodavca umetnina i ponudila sliku čuvenog Delakroa. Čovek je prepoznao ovo delo kao vlasništvo Gerlana starijeg i odmah alarmirao njegovog sina, a sledeće godine Stefan je postao zakonski staratelj svog oca.

ŠERON STOUN I DALJE ZNA DA UKRADE TRENUTAK: Glumica u haljini od koje zastaje dah!(FOTO)

Žan Pol Gerlan
foto: Profimedia

Prošle godine je Stefan uspešno sprečio sklapanje braka između Gerlana i Mišelsenove, nakon što je sud utvrdio da je vršila pritisak na svog partnera kako bi uplovili u bračnu luku. Žan Pol je tada neprestano pred sudijom ponavljao "želim da se venčam", međutim njegov sin je tada sudu dostavio pismo, ranije potpisano, u kojem stoji da starac ne želi da sklopi brak sa Kristinom.

Poslednju prijavu protiv Mišelsenove podneli su zaposleni vile u kojem živi s Gerlanom. Oni su tvrdili da ih je omalovažavala na poslu, zastrašivala i terala s poseda kako bi organizovala luksuzne večernje zabave a da na njih nije pozivala svog partnera. Tužilac Filip Tokanier tvrdi da Kristina nije vodila brigu o svom partneru, pogotovo o njegovoj nezi, obrocima i higijeni. "Stalno je bila uz njega, toliko da svoju majku nije posetila 10 godina pre nego što je umrla. A zaposlene u vili je Stefan Gerlan angažovao kako bi je špijunirao i svedočio protiv nje na sudu. Pravo zapuštanje zapravo dolazi od pravnog staratelja koji je dopustio da njegov otac živi u potpuno neprihvatljivim uslovima. Nije učinio ništa kako bi njegovu kuću održavao čistom. Isključio je grejanje i toplu vodu svugde osim u svojoj sobi. U jednoj od pomoćnih kuća čak raste stablo. Gerlan je velikan i kada bi francuska javnost znala u kakvim uslovima živi, izbio bi neviđeni skandal", poručio je advokat optužene Belot. Žan Pol Gerlana nazivali su "najbolji nosom" dvadesetog veka. Gerlan je jedna od najstarijih kompanija za parfeme, kozmetiku i negu kože, a osnovana je 1828. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs