UTAJA POREZA

ŠAKIRA BI USKORO MOGLA DA ZAVRŠI IZA REŠETAKA: Pevačica u panici, sve je više dokaza protiv nje!

Popularna pevačica i vlasnica brojnih hitova Šakira, tereti se za utaju poreza, i moraće da se nađe pred sudijom nakon što je ocenjeno da postoji dovoljno dokaza o krivici...

Vip priča
18:36h Autor:
ŠAKIRA BI USKORO MOGLA DA ZAVRŠI IZA REŠETAKA: Pevačica u panici, sve je više dokaza protiv nje!
Foto: Profimedia

Te 2019. godine pukla je bruka svetskih razmera - poznati fudbaler Žerard Pike moraće da plati 2.1 milion dolara kazne za utaju poreza tokom 2008, 2009 i 2010. godine.

Kazna je trebalo da bude i veća, ali su njegovi advokati ipak uspeli da spreče da Pike bude olakšan za skoro 15 miliona evra koliko je izvorno trebalo da plati. Međutim, taman kad smo pomislili da će iz svega ovoga nešto naučiti, istom stazom krenula je i njegova supruga, svetski poznata pevačica Šakira.

Od 2019. godine traje priča oko utaje poreza, a budući da sud nije imao dovoljno dokaza, pevačica Šakira je ostala nekažnjena.

Poslednje 3 godine, istraga stoji u mestu, ali sada je došlo do promene.

Šakira, Džerard Pike
foto: Profimedia

Slavna kolumbijska pevačica Šakira mogla bi uskoro da završi u zatvoru zbog utaje poreza. Kako piše španska La Vanguardia sada postoje dokazi da joj se sudi.

Šakira je ostala dužna oko 14 i po miliona evra za porez državi tokom perioda između 2012. i 2014.

Postoji mogućnost da Šakira sklopi nagodbu sa tužilaštvom u Barseloni, ali ako dođe do suđenja, morala bi da odgovara za 5 tačaka optužnice za utaju poreza i čak da završi u zatvoru.

Odbrana Šakire ističe da je provela manje od 184 dana u Španiji i da zato nije dužna da plati porez. Takođe, navodi se da su Šakira i Pike, njen partner, tek od 2015. stvorili zajednički dom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs