SVET JE STAO KADA NAS JE ON NAPUSTIO...

TEŠKA BOLEST RAZDVOJILA IM KREVETE, NE I SRCA: Sa njim je ostala do poslednjeg daha, sa njegovom decom završila na sudu!

Robin Vilijams i Suzan Šnajder upoznali su se slučajno, a sa njim je bila do sudnjeg dana.

Vip priča
Autor:
TEŠKA BOLEST RAZDVOJILA IM KREVETE, NE I SRCA: Sa njim je ostala do poslednjeg daha, sa njegovom decom završila na sudu!
Foto: Profimedia

Robin Vilijams bio je jedan od najboljih komičara svih vremena. Bilo da ga se sećate kao "Gospođu Dautfajer", iz "Džumandžija" ili nekog potpuno trećeg filma, iz njegove više nego bogate filmografije, jedno je sigurno - takvi glumci se više ne rađaju.

Njegova smrt je u trenutku zaledila svet, jer niko nije znao koliki se mrak skriva iza večno nasmejanog lica Vilijamsa. Iza sebe je ostavio voljenu suprugu Suzan Šnajder Vilijams, a pre nje glumac se ženio dva puta.

Prvi put je uplovio u bračnu luku sa Valeri Valardi 1978. godine sa kojom je dobio sina Zaka ​​i razveli su se 1988. godine. Godinu dana kasnije oženio se Maršom Garses, koja je radila kao dadilja njegovom sinu, a iste godine dobili su ćerku Zeldu, a dve godine kasnije i sina Kodija. Razveli su se 2008. godine, a Suzan se sa poznatim glumcem upoznala 2007. godine.

Jednom prilikom Suzan je ispričala da su se zapravo videli u jednoj prodavnici. Prošao je pored nje i nasmešio joj se, pa je odlučila da mu priđe.

Suzan Šnajder Vilijams je inače umetnica, diplomirala je na Kalifornijskom univerzitetu i uglavnom se bavila grafičkim dizajnom i imala svoju kompaniju. Do 2006. godine u poslu je imala zavidnu karijeru, ali je želela da se ponovo posveti svojoj prvoj ljubavi - slikanju. Često je isticala kako je Vilijams podsticao njenu kreativnost, a otkako su se upoznali, posvećena je i njemu.

Stali su pred oltar 22. oktobra 2011. godine i bili zajedno sve do njegove smrti.

Prema Suzan Šnajder, glumac nije mogao da se nosi sa svojom dijagnozom Levijeve telesne demencije i zato je digao ruku na sebe. Otkrila je da se Robin godinu dana pre smrti borio sa strahom, anksioznošću, depresijom i nesanicom, ali i da je gubio pamćenje i postao paranoičan kao rezultat demencije. Obdukcijom su medicinski stručnjaci utvrdili da boluje od Parkinsonove bolesti.

"Ljudi pretpostavljaju da je Robin kod kuće isti kao kada je na sceni. Verujte mi, nikad se ne bih udala za tu osobu", rekla je Suzan jednom prilikom. "Nije bio takav. Čovek koji je bio sa mnom kod kuće smiren je i istinski intelektualac. Gluma je njegov posao i on se tako ponašao prema njoj", zaključila je. Od njegove smrti, članica je udruženja koja podižu svest o bolestima od kojih je slavni komičar bolovao.

Suzan o smrti Robina Vilijamsa

Čak i pre njegove smrti, Suzan i Robin su pokušavali da otkriju misteriozne posledice bolesti koju je on imao, kao i činjenicu da je imao demenciju Levijevih tela koja je Suzan otkrila tek nakon obdukcije. Često je govorila o tragičnim događajima sa kojima se suočavala nekoliko meseci pre njegove smrti. Nije mogao da spava zbog svojih problema, a ona nije mogla da se smiri zbog svega što mu se događalo. Lekar im je savetovao da spavaju odvojeno kako bi se odmorili. "Bilo nam je zaista teško, imali smo osećaj da smo zajedno, a opet nismo", prepričala je kasnije Suzan.

Posle Robinove smrti, Suzan je završila na sudu sa njegovom decom. Sve im je zaveštao, a njegova deca su tvrdila da je to nepošteno jer je Suzan bila glumčeva supruga samo tri godine. Na kraju, sudskom odlukom je dobila pravo da ostane da živi u kući koju je kupila i uredila sa glumcem.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs