depresija, zlostavljanje i mnoge bolesti

BILI SU NA VRHUNCU SLAVE 70-IH I ZAGOVARALI APSTINENCIJU PRE BRAKA: Iza osmeha porodice Osmond krile su BOLNE TAJNE!

Iza njihovog osmeha, krile su se mračne tajne

Vip priča
Autor:
BILI SU NA VRHUNCU SLAVE 70-IH I ZAGOVARALI APSTINENCIJU PRE BRAKA: Iza osmeha porodice Osmond krile su BOLNE TAJNE!
Foto: Profimedia

Američki muzički bend "Osmond" koji je stekao najveću slavu početkom i sredinom 70- ih godina, činili su članovi porodice Osmond iz Utaha.

Zaradili su milione na svom imidžu nasmejanih, disciplinovanih i talentovanih “čistunaca” - zagovarali su apstinenciju pre braka, a čak nisu ni psovali.

Svoj prvi nastup na televiziji imali su 1962. pod imenom “The Osmond Brothers”, a u toj postavi pevali su i plesali braća Alan, Vejn, Meril i Džej. Iza njih je stajao njihov otac Džordž, penzionisani oficir američke vojske.

Međutim, iza njihovog osmeha, krile su se mračne tajne!

Isplivale su informacije kako ih je otac terao na savršenstvo u pevanju, plesu i sviranju.

Poslednja tragedija porodicu Osmond je pogodila 2010. godine kada je samobistvo izvršio Majkl, usvojeni sin pevačice Meri Osmond nakon dugogodišnje borbe sa depresijom i zavisnošću od droge. U kliniku za odvikavanje se prijavio dve godine pre smrti, a sebi je život oduzeo u 19. godini.

Osmond
foto: Profimedia

Svi članovi porodice bili su mormoni, pripadnici "Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana" koju je osnovao Džozef Smit 1820-ih godina u Americi. Nisu smeli da konzumiraju alkohol, cigarete i kafu.

Džordž je spavao u odvojenom krevetu od supruge Olive, dok su njegovi sinovi imali krevete sličnim onim u vojnom kampu, a otac ih je budio zvukom zvona i zatim postrojavao u vrstu.

Dao im je brojeve kojima su se predstavljali umesto imena i satima su morali da vežbaju pevanje, sviranje i plesanje.

Alan, Vejn, Meril i Džej imali su dva starija brata Virila i Toma, koji su rođeni gluvonemi, pa nisu morali biti deo benda, a tu su bila i najmlađa braća Doni i Džimi, kao i njihova jedina sestra Meri.

Porodica Osmond
foto: Profimedia

"Naše greške tata je kažnjavao udarcima. Svakodnevno nas je tukao, a tek sad shvatam da je to bilo zlostavljanje", rekao je svojevremeno Džimi, koji se kasnije pridružio bendu.

Ponekad je Meri nastupala s braćom, ali kasnije je ostvarila uspešnu solo karijeru.

Ipak, braća su proživljavala teške trenutke jer ih je otac terao na turneje po Aziji i Evropi, a dešavalo se i da imaju i po tri koncerta dnevno. Kako su svojevremeno pisali američki mediji, Doni je u jednom trenutku pisao majci i molio je da ga vrati kući iz Švedske. Međutim, braća su mu ga otela i poderala pre nego što ga je poslao.

Ali zbog očevih loših investicija, porodična karijera krenula je nizbrdo krajem sedamdesetih, pa su izgubili milione tokom 70-ih. Članovi porodice morali su da se snalaze kako znaju i umiju, pa su svirali po školskim dvoranama i na zabavama. Slavu su kasnije, doduše, vratili kao pojedinačni izvođači.

Kako bi se snašli, svirali su i po zabavama i školskim dvoranama, a slavu su povratili tek kad su započeli samostalne karijere.

Porodica Osmond
foto: Profimedia

Uspešno su skrivali privatni život, pa se tek posle više godina saznalo da se Meril na vrhunsku popularnosti benda borio sa dijabetesom i srčanim bolestim, a Alan je oboleo od multiple skleroze.

Doni se borio sa depresijom zbog muzičke karijere koju mu je otac nametnuo. Vejn je dobio tumor na mozgu i operisan je 1997.

Mari se borila sa postporođajnom depresijom nakon što je rodila sina Metjua, a svoje bolne trenutke opisala je u svojoj knjizi "Behind The Smile" 2001. godine.

"Kada sam kao tinejdžerka nastupala sa svojom porodicom, jedna bliska osoba me je seksualno zlostavljala", otkrila je pevačica, koja nikada nije otkrila ime silovatelja jer je kako je napisala, pretio da će je ubiti. Deo javnosti smatrao je da je to bio neko od njene braće ili otac.

Svojevremeno je završila i u bolnici, a njen portparol je objasnio da joj je pozlilo od lekova. Međutim, kasnije je priznala kako je pokušala samobistvo, kao i da to nije bio prvi put.

61-godišnja Meri vratila se pevačkoj karijeri i kako kaže muzika joj je lek.

2011. godine udala se za produkcijskog dizajnera Stevea Krejga s kojim ima sina, a iza sebe ima dva braka i šestoro dece.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs