pobedila zavisnost

Ispovest legendarne glumice o paklu zavisnosti od alkohola: Bila sam u ratu sa sobom, ali 22 godine sam trezna!


Glumica Džejmi Li Kertis kaže da je bila toliki zavisnik da se drogirala zajedno s čuvenim ocem, legendarnim Tonijem Kertisom

Vip priča 05.02.2021. - 09:38h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Američka glumica Džejmi Li Kertis (62) je kasnih 80- ih bila zavisnik od droge i alkohola, kao i od lekova.

 

Ali, svoju borbu sa sobom uspela da je pobedi i danas 22 godina nije okusila alkohol.

 

Svoj put od zavisnosti do treznosti podelila je na Instagramu uz fotografijom iz mlađih dana na kojoj u ruci drži čašu alkoholnog pića.

 

"Nekada davno... u dalekoj, dalekoj galaksiji... bila sam mlada zvezda u ratu sa samom sobom. Tada to nisam znala.

 

Grabila sam sve i držala to skriveno. Bila sam bolesna kao i moje tajne ",

 ovako je započela svoju ispovest američka glumica i zahvalila svima koji su joj pomogli u ovoj borbi.

"Uz Božju milost i podršku mnogih ljudi, koji mogu razumeti moje emocije, te nekoliko anđela treznosti... uspela sam dan po dan da ostanem trezna već 22 godine'.

 

Ona je dodala kako nije bila od onih alkoholičara koji su dotakli samo dno, pa joj je jedna od retkih fotografija na kojoj ponosno pije veoma korisna kako bi se prisetila tog vremena.

 

Svima koji se bore i onima koji su na tom putu... Moja ruka u vašim", zaključila je Džejmi.

 

Inače, njena zavisnost od lekova, a  zatim i od droge i alkohola počela je kasnih osamdesetih.

 

Njena sestra Keli ju je posetila u leto 1998. godine i sa sobom ponela lekove za bolove zbog povrede rebra.

 

"Znala sam da ih ima u svom koferu, koji je stajao u ormanu gostinjske sobe", rekla je Kertisova svojevremeno, i zaplakala.

Džejmi Li Kertis
foto: Profimedia

"Praktično sam joj uzela sve opijate. Kada je odlazila, znala sam da će kod pakovanja primetiti da joj nedostaju lekovi. Znaa sam da moram da joj priznam šta sam uradila, pa sam joj napisala poruku i ostavila na njenom koferu. Došla sam kući toga dana, ona me je zagrlila i rekla da me voli i da je zabrinuta za mene, i da nije spremna da me gleda kako se ubijam."

 

Nakon toga je pronašla je članak u Eksvajeru "Vikodin, moj Vikodin", koji joj je mnogo pomogao. Tada je otišla na prvi sastanak i započela borbu protiv zavisnosti, iako priznaje da je bilo jako teško da dođe do te tačke.

 

"Sramota uključena u to je ogromna. Naporno sam radila da bih se oslobodila sramote i da bi priznala da sam samo čovek. Ono što oporavak čini tako posebnim je to što što jedan zavisnik ili alkoholičar razgovara sa drugim. Stvarno je stvar u tome da se oslobodite tajne na bezbedan način i tada pronađete način oporavka koji je dobar za vas."

 

Kako kaže od svog prvog sastanka 3. februara 1999. godine je trezna, a i danas prisustvuje sastancima kako bi ostala trezna i da bi pomagala drugima u njihovoj borbi.

Džejmi Li Kertis
foto: Profimedia

"Na sastancima, svako ko koristi opijate, svi se okrenu prema meni i ja onda pričam sa drugima.

 

Legendarna glumica ima porodičnu istoriju zavinosti. Njen otac Džejmi Li, slavni glumac Toni Kertis bio je zavisnik od alkohola, kokaina i heroina, a njen polubrat Nikolas Kertis umro je od predoziranja heroinom 1994. godine.

 

"Znala sam da je moj tata imao problem jer sam i ja imala problem i on i ja smo delili drogu”, rekla je. “Bilo je perioda kada sam bila jedino dete koje je pričalo sa njim. Imala sam šestoro braće i sestara. Sada imam pet. Moj brat Nikolas je preminuo od predoziranja u 21. godini”.

 

'Deset godina sam uspevala da sakrijem svoj problem i niko o tome nije ništa znao', priznala je svojevremeno.


'Prekidam krug koji je uništio živote generacija moje porodice. Otrežnjenje je moje najveće postignuće, veće od moga supruga, veće od moje dece i veće od svakog posla, uspeha, neuspeha. Bilo čega!', rekla je u jednom intervju glumica.

 

Slavna brineta poznata po svojoj raskošnoj kovrdžavoj kosi oduševljeno prigrila svoje sede: Izgledam baš opako! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...