MISTERIJA DUGA NEKOLIKO DECENIJA

Tragično skončao pod misterioznim okolnostima: Smrt legendarnog glumca i dalje zbunjuje svet! (FOTO)

Besna ljubavnica, prevareni muž ili samoubistvo? I dan danas se nagađa ko je kriv za smrt čuvenog glumca

Vip priča
10:41h Autor:
Tragično skončao pod misterioznim okolnostima: Smrt legendarnog glumca i dalje zbunjuje svet! (FOTO)
Foto: Profimedia

Brži od metka. Snažniji od lokomotive. U stanju da preskoči najvišu zgradu. Ali gotovo ni jedan glumac koji su tumačio lik Supermena nije uspeo da izbegne prokletstvo od kojeg zazire ceo Holivud.

Ove godine ovaj superheroj puni 82 godine, a tokom ovih decenija postalo je više nego očigledno da je veliki broj ljudi koji su se dotakli čuvenog crvenog plašta doživeo ozbiljne životne tragedije.

Legendarni Džordž Rivs šest godina je nosio kostim Supermena u televizijskoj seriji Adventures of Superman (1952-1958), kao i u filmu Superman and the Mole Men (1951).

Šesnaeste večeri juna 1959. godine, godinu dana nakon što je serija koja ga je proslavila otkazana, tada 45-godišnji Rivs je tokom žurke pronađen mrtav u svojoj spavaćoj sobi, piše Glossy.

Tragična sudbina naše lepotice, koja je završila dva fakulteta: Upucao je ljubavnik, nikada više nije hodala!(FOTO)

Džordž Rivs
foto: Profimedia

Kako je utvrđeno istragom, glumac je stradao od pucnja ispaljenog u glavu, a slučaj je zaveden kao samoubistvo. Ipak, dokaza nije bilo previše, a Rivsov dom bio je te večeri pun gostiju, pa su se pojavile glasine da je reč o ubistvu. I to — iz strasti.

Kako su kasnije pisali brojni mediji, većina glasina ticala se njegove veze s glumicom Toni Maniks, s kojom je glumac navodno imao strastvenu aferu. Pojedini su sumnjali da je, štaviše, ona povukla oroz, upravo zbog njihovog složenog odnosa, dok su mnogi upirali prstom u njenog supruga Edija Maniksa, direktora kompanije Metro-Goldwyn-Mayer. Maniksu nije u prilog išlo ni to što je nešto ranije bio osumnjičen za ubistvo prve supruge.

Nijedno od njih dvoje, međutim, nije se našlo na optuženičkoj klupi i smrt Džordža Rivsa i danas se smatra samoubistvom, a ovaj neobičan slučaj inspirisao je film Hollywoodland, u kojem je Rivsa 2006. godine igrao Ben Aflek.

Brutalno ubijena u 26. godini, u 9. mesecu trudnoće: Tragična sudbina jedne od najlepših žena Holivuda! (FOTO)

Džordž Rivs
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs