laura vaser

Postavite se prema razvodu kao prema poslovnoj transakciji: Upoznajte ženu koja je razvela najveće svetske zvezde!(FOTO)

Iz razloga koje možda nikad nećemo u potpunosti shvatiti, poznate ličnosti i njihovi privatni životi oduvek izazivaju velik interes javnosti. Iako bi načelno trebalo da nam bude dovoljno da samo pratimo nečiji rad, u smislu slušanja novih pesama ili gledanja novih filmskih projekata, mediji nam plasiraju svaki detalj života poznatih osoba do kojih mogu doći.

Vip priča
10:54h Autor:
Postavite se prema razvodu kao prema poslovnoj transakciji: Upoznajte ženu koja je razvela najveće svetske zvezde!(FOTO)
Laura Vaser, Foto: Profimedia

Društvene mreže su celu situaciju podigle na novi nivo, pa sada redovno čitamo članke u kojim se raspravlja o značenju pojedinih fotografija na Instagram profilima osoba iz javnog života. Naravno, koliko god se ponekad čudimo naslovima i vestima koje danas nalazimo na raznim portalima, ostaje činjenica da se one ne bi objavljivale kad ne bi postojali jako zainteresovani čitatelji. I dok je većina takvih vesti u potpunosti isforsirana i neverovatna, a funkcioniše po principu clickbait naslova, ponekad se dogodi i prava tabloidna poslastica u vidu sledećeg razvoda poznatih.

Svi trenutno pričaju o razvodu Kanje Vesta i Kim Kardašijan. Priču je prvi pustio notorni Page Six, a kao razloge navode Kanjeovo ponašanje poslednjih meseci. S druge strane, na Instagramu su se pojavile nebulozne priče o njegovoj navodnoj aferi s Džefri Starom, ali i informacije da je u stvari Kanje taj koji želi razvod jer mu je puna kapa Kardašijana. Ako se sećate prilično bučnog razvoda Anđeline Džoli i Breda Pita, i još nekih poznatih holivudskih brakova koji su se raspali poput onog između Džonija Depa i Amber Heard, sigurno vam je za oko zapelo jedno ime koje se ponavlja. Laura Vaser. Njeno ime ćete pročitati i u vestima o razvodu Kardašijan-Vest jer ju je navodno angažovala Kim (već drugi put) kako bi osigurala da minimalistička vila u Kalabasasu vredna 30 miliona dolara, ostane u njenom vlasništvu.

Ako krenete da istražujete karijeru Laure Vaser, već u prvoj minuti će vam biti jasne dve stvari. Kao prvo, specijalizovana je za brakorazvodne parnice, a kao drugo, izgleda da je zastupala gotovo sve poznate osobe kojih možete da se prisetite. Nameće se pitanje ko je Laura Vaser i kako je uspela da postane žena koju najveće zvezde gotovo po automatizmu angažuju kao advokaticu ako se odluče na razvod?

Kao ključnu stavku za razumevanje cele priče, ne smemo zaboraviti da spomenemo novac, koji poznate osobe Holivuda itekako imaju. U tom smislu, pokušajte da zamislite procente koje dobijaju advokati u parnicama između dvoje izrazito bogatih ljudi, a onda pokušajte da zamislite koliko sve advokata pokušava da se pozicionira kao osoba kojoj ćete verovati i zvati je u trenutku koji zahteva najviši nivo profesionalnosti i stručnosti. Lako je zaključiti da to pokušavaju mnogi, no Laura Vaaser je u tome zaista i uspela.

Rođena je 1968. u Los Anđelesu kao ćerka uspešnih advokata, a od 1994. i diplome na Loyola Law School i sama je počela da radi u toj struci. Njen otac, Denis Vaaser, je i sam poznat advokat kojeg su poznati često angažovali u svojim razvodima ali Laura Vaser je svoj početak karijere odlučila da započne u potpuno drugačijem polju prava, a bavila se pravima osoba s invaliditetom.

Ipak, nakon razvoda od svog jedinog muža čiji identitet nikad nije otkrila.

Laura odlučuje da počne da radi u očevoj firmi i počne ozbiljnije da zarađuje, a upravo će joj njen razvod poslužiti kao prvi slučaj takve vrste na kojem je radila. Advokatska kancelarija Wasser, Cooperman & Mandles se generalno pozicionirala kao firma koja se bavi porodičnim pravom i brakorazvodnim parnicama, a prvobitno su zastupali advokate poznatih osoba u njihovim razvodima, koji su zatim kontakt prosleđivali svojim klijentima koji su redom bili zadovoljni uslugom i kontakt počeli prosljeđivati dalje svojim prijateljima. Laura Vaaser je dugi niz godina radila na manje eksponiranim slučajevima, ali razvodi Stivija Vonde i Britni Spirs koje je uspešno vodila rezultirali su povećanim zanimanjem javnosti za njen život.

Od tada pa do danas, zastupala je Anđelinu Džoli u razvodima od Bilija Boba Torntona i Breda Pita te Gven Stefani, Kim Kardašijan , Džonija Depa, Hajdi Klum, Rajana Rejnoldsa, Olivera Martineza, Megan Foks i mnoge druge.

Medijsku pažnju koju je dobila je znala itekako dobro da iskoristi, pa tako 2013. izdaje knjigu sa naslovom ''It Doesn't Have to Be That Way: How to Divorce Without Destroying Your Family or Bankrupting Yourself '', u kojoj objašnjava načine prema kojima se i u takvoj situaciji može ostati civilizovan.

U jednom je intervju, upravo na tu temu, je izjavila: ''Postavite se prema razvodu kao prema poslovnoj transakciji. Čak i ako se druga strana ponaša glupo, nema potrebe da se spuštate na taj nivo.'' Takav je pristup delom zaslužan za njen uspeh kod poznatih osoba; klijentima uvek predlaže facilitaciju kao primarno rešenje sukoba, sugeriše unajmljivanje privatnih sudija kako bi se sve moglo odvijati daleko od očiju javnosti, a priznaje i kako često taktizira s medijima te klijentima savetuje da pričekaju s objavom razvoda u isto vreme s drugim poznatim osobama koje se razvode, a sve kako bi se medijska pažnja što više rasula.

Iako je karijeru i imetak izgradila na brakovima i razvodima naplaćujući sat svog vremena 850 dolara i odbijajući klijente koji na računu nemaju barem 10 miliona, sama je bila u braku samo u mladosti, a majka je dvoje dece čiji očevi nisu poznati. Za magazin "Interview" je jednom izjavila: ''Ne znam jesu li ljudi stvoreni za monogamiju. No, aspekt braka s kojim lično imam problem jeste činjenica da je on ugovor koji određuje država, a ja ne želim državu kao posrednika u svojim privatnim odnosima.'' Uz to, osvrnula se i na pitanja da li je postala bliska s klijentima koje zastupa i da li od nje traže savete vezane za ljubavni život: ''Uvek im kažem da, kao prvo naplaćujem više od njihovih terapeuta, a kao drugo, imam dvoje dece s dva različita partnera i ne mogu da budem osoba koja daje savete vezane za romantične veze.'' Osim svojom karijerom, interes privlači i svojim istančanim modnim ukusom i često nosi brendove kao što su Prada i Hermès, pa stoga ne čudi što joj je u nekoliko navrata bilo ponuđeno da snima televizijsku emisija i rijaliti šou o svom životu.

Ipak, odlučno je odbila ove predloge i odlučila da nikad ne koketira sa senzacionalizmom i jeftinim izlaganjem svoje privatnosti masama. Za razliku od takvih projekata, ona i dalje nastoji da se predstavi kao jedna od najuspešnijih žena u svom poslu, pa je tako u januaru 2017. pokrenut projekt internet stranice ''It's Over Easy'' koja stanovnicima države Kalifornije može poslužiti kao elegantnije i manje stresno rešenje za potencijalne razvode.

Laura Vaser je osoba koja se našla na baš svakom popisu najuticajnijih advokata Holivuda i cele Kalifornije, primila je i nekoliko nagrada od svoje struke, a najpoznatija holivudska lica nemaju nameru da prestanu da je angažuju, niti bi za to imala razloga. Upravo suprotno, Vaser nastavlja da potvrđuje svoju zasluženo izborenu dominaciju u području brakorazvodnih parnica, posla u kojem se okreću milijarde dolara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs