UPRKOS SVEMU ONA NE SKIDA OSMEH SA LICA

2 PUTA GLEDALA SMRTI U OČI,ODRASLA U BEDI,A ONDA JE JEDAN SUSRET SVE PROMENIO: Potresna ispovest najšarmantnije plavuše!

Lepoj glumici život je zadavao teške udarce

Vip priča
Autor:
2 PUTA GLEDALA SMRTI U OČI,ODRASLA U BEDI,A ONDA JE JEDAN SUSRET SVE PROMENIO: Potresna ispovest najšarmantnije plavuše!
Foto: Profimedia

Glumica koja se proslavila ulogom u serji "Igra prestola" iza sebe krije tešku životnu priču. Iako nikad ne skida osmeh sa lica i čini se da je ništa ne muči, ova plavokosa glumica se borila za život i iz te bitke izašla kao pobednik.

Kroz život se vodi rečenicom da nikada ne treba odustajati.

Emilija Klark (34) rođena je u Londonu, a odrasla u Berkširu. Glumica ponosno ističe da njenim venama teče osmina indijske krvi, jer joj baka po majci poreklom iz te zemlje. Emiljiin otac je radio u pozorištu, kao majstor zvuka, pa je još kao devojčica dosta vremena provodila iza bine, upijajući mirise i zvuke ove umetnosti. Tako se rodila velika ljubav prema glumi, koja je prevagnula naspram arhitekture i pevanja, kojima je takođe želela da se bavi. Odluka je pala nakon gledanja mjuzikla Show boat.

Lepa glumica je pohađala časove klavira, flaute i gitare, a poznato je i da lepo peva, naročito džez i kabaretsku muziku.

Glumački talenat usavršavala je u školi Sent Endrjuz u Oksfordu, a zatim na prestižnom koledžu Chang-Ren Nian i dramskoj školi u Londonu, koju su pohađali i Kolin Firt i Tom Hardi. Nakon diplomiranja 2010. pojavila se u TV seriji Doktori, a zatim i u filmu Triassic attack, što je njen glumački debi.

Ljubav sa njim je odvela pravo u smrt: Poslednji zapis iz dnevnika Lenke Dunđerski krije veliku tajnu!

foto: Profimedia

Pre nego što je uspela da uđe u glumački svet radila je razne poslove kako bi preživela. Konobarisala je, radila u kol centru i još puno sličnih poslova.

Onda se njen životu u samo jednom danu potpuno promenio. Dobila je poziv za kasting za seriju "Igra prestola". Nakon te audicije počinje njena uspešna karijera.

Taman kad se činilo da je sve u savršenom redu, život joj je zadao veliki udarac. Ona je ima dva moždana udara koja je preživela u razmaku od samo dve godine.

Prvi put ovaj se nesrećan slučaj dogodio 2011. godine, kada je imala samo 24 godine.

"Oblačila sam se u svlačionici u teretani i tada sam počela osećati snažnu glavobolju. Bila sam toliko izmorena od nje da sam jedva obula patike. Kada sam počela vežbati, morala sam samu sebe terati kroz prvih nekoliko vežbi. Nisam odradila trening do kraja, već sam "otpuzala" do svlačionice, gde sam ponovno počela osećati kao da mi neko steže glavu elastičnom trakom", prisetila se ona.

Zvali su je najuzbudljivijom ženom na svetu: Životna priča nezaboravne dive - Erte Kit! (FOTO)

foto: Profimedia

Tog dana je doživela prvi moždani udar i završila na operaciji. S obzirom da je bila reč o blažem udaru, već nakon nekoliko dana se vratila na posao.

2013. godine glumica je doživela još jedan, ovaj put znatno teži i jači moždani udar.

Druga operacija bila je neuspešna pa je morala da se podvrge trećoj, vrlo rizičnoj operaciji.

Nakon dužeg oporavka, Emilija se vratila na posao i uspešno je odrađivala sve obaveze dok jednog dana ponovno nije počela da oseća nesnosan bol.

"Mislila sam da je gotovo. To je to. Moje vreme je isteklo", rekla je ona.

Srećom, četvrta operacija nije bila potrebna i glumica je uz pomoć doktora i terapija uspela potpuno da se oporavi.

Upravo zato, zbog sopstvenog trnovitog puta, popularna Deneris Targarjen je osnovala organizaciju pod nzivom "SameYou", koja pomaže ljudima da se oporave nakon povreda mozga i moždanog udara.

Bila je obična devojka koja je zaludela najcenjenijeg reditelja Holivuda: Turbulentan život Tipi Hedren! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs