CRNA OVCA KRALJEVSKE PORODICE

NIKO NIJE USPEO DA OSRAMOTI KRALJEVSKU PORODICU KAO ONA: Skandalozni detalji iz života najomraženije princeze! (FOTO)

Ušla je u kraljevsku porodicu i pomrsila im sve konce...

Vip priča
17:02h Autor:
NIKO NIJE USPEO DA OSRAMOTI KRALJEVSKU PORODICU KAO ONA: Skandalozni detalji iz života najomraženije princeze! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ako ste do sada mislili da je Megan Markl najbuntovnija vojvotkinja u istoriji britanske kraljevske porodice, prevarili ste se. Žena koja je uspela da osramoti kraljevsku porodicu i koju ni jedan skandal nije zaobišao je definitivno Sara Ferguson.

Sara Ferguson (59) crvenokosa britanska televizijska voditeljka koja je svetsku slavu stekla brakom s članom kraljevske porodice - sinom kraljice Elizabete, princom Endrjuom.

Princ Endrju i njegova bivša supruga Sara Ferguson upoznali su se kada su bili deca. Rođena kao deo aristokratije, Sara je bila deo britanske kraljevske porodice dok je odrastala. U svojoj autobiografiji navela je pojedinosti iz života koje, između ostalog, uključuju i princa Endrjua, a sve to dok su bili veoma mali. Godine 1985. Sara je na zabavi u zamku srela svog drugara iz detinjstva i iste te nedelje, romansa sa kraljičinim sinom se rasplamsala.

ZA NJU NE PITA ŠTA KOŠTA: : Roberto Kavali potrošio 3 miliona evra na 40. godina mlađu LJUBAVNICU! (FOTO)

foto: Profimedia

Ubrzo nakon zaljubljivanja, Sara i Endrju su objavili veridbu. On je sam dizajnirao njen verenički prsten koji je ukrasio rubinima kako bi se slagali s vatrenom kosom njegove izabranice.

1986., lepa Sara udala se za princa, koji je tada bio četvrti u redu nasleđivanja prestolja Velike Britanije. "Devojka iz komšiluka" postala je vojvotkinja i tada se život u kraljevskoj porodici drastično menja.

Vesela Sara, postala je senzacija u britanskim medijima, često su je poredili sa princezom Dajanom i nazivali je princezom "iz naroda".

FATALNA DOZA HEROINA I ALKOHOLA ODVELA GA PRERANO U SMRT: Životna priča neprežaljene rok legende! (FOTO)

foto: Profimedia

Ipak, bajka nije dugo potrajala jer je novopečena vojvotkinja od Jorka odmah postala meta zlih jezika, ali i atentata. Na njihovom kraljevskom obilasku Kanade 1988., Saru je fizički napao mladić koji se protivio instituciji monarhije i zadao joj lakše telesne povrede.

Napad je bio stresan za mladi kraljevski par jer je Sara u tom trenutku bila trudna. Srećom, dete nije bilo povređeno, pa je 1988. na svet došla njihova prva princeza, Beatris. I tu se za Saru sve promenilo.

Navodno je vojvotkinja patila od postporođajne depresije zbog koje je Beatris ostavila dadiljama i otišla na put u Australiju koji je potrajao više meseci. Mediji su razapeli Sarau i od tada do danas - ne puštaju je na miru.

Dve godine kasnije rodila se i druga devojčica, Eugenia. Druga trudnoća ostavila je posledice na telu vojvotkinje, koja je nakon porođaja imala preko 100 kilograma. Zbog toga su je zlonamjerni britanski tabloidi nazivali "vojvotkinjom od svinjetine" aludirajući na igru reči York i pork (na engleskom svinjetina").

SRCE MU SLOMILA BIVŠA, SREĆU NAŠAO U 30 GODINA MLAĐOJ ŽENI: Ona je poput drevne mitološke princeze! (FOTO)

foto: Profimedia

Bračna kriza

Princ Endrju je zbog obaveza sve češće bio odsutan, a Sara je postajala sve nezadvoljnija. Izlazila je, javno pila i flertovala s drugim muškarcima, a javnost ju je ismevala na svakom koraku. Već 1991. brak ovog kraljevskog para bio je u velikim problemima, a ozbiljno se šuškal da Sara vara svog princa sa milionerom Stivom Vajtom.

Iako te glasine nisu zvanično nikad potvrđene, par se ipak rastao 1992. godine, nakon 6 godina braka.

Razvod za kraljevske standarde definitivno nije prošao mirno i dostojanstveno. Kraljica je objavila Sarinu listu dugova i javno je se odrekla rekavši kako neće platiti njena dugovanja.

Sara je na skandal odgovorila skandalom. Snimljena je u toplesu u društvu Džona Brajana, što ju je dodatno udaljilo od ostatka porodice. Kada je poslala cveće za rođendan princezi Margareti, ona joj je odgovorila kako "niko nikada nije više osramotio kraljevsku porodicu od nje".

ODRASTALA BEZ RODITELJA, ZAVOLELA ZLOSTAVLJAČA: Potresna životna priča najveće dive ikad - Tine Tarner! (FOTO)

foto: Profimedia

Međutim najveći skandal koji se vezuje za njeno ime tiče se finansijskih prevara.

Vojvotkinja od Jorka tražila je 500.000 funti od novinara na tajnom zadatku da mu obezbedi susret sa svojim bivšim suprugom, princom Edrjuom.

Britanska vojvotkinja od Jorka Sara Ferguson snimljena je kako za 500.000 funti pokušava da proda pristup svom bivšem suprugu, britanskom princu Endrjuu. Ona je, naime, reporteru britanskog tabloida, koji je bio na tajnom zadatku, za ogromnu sumu novca ponudila da obezbedi sastanak sa princom.

Prema navodima tog medija, Fergusonova je novinaru, koji se predstavio kao bogati biznismen, u dva navrata, prvo u hotelu u Njujorku, a potom u klubu „Belgravija" u Londonu, obećala da će ga upoznati sa princom. Na snimku njihovih susreta vidi se kako vojvotkinja, na ivici suza od uzbuđenja, uzima sumu od 40.000 dolara i kaže: "Mogu da otvorim koja god vrata poželite. Endrju mi je rekao - kaži mu da je cena 500.000 funti".

SA 12 PILA I DROGIRALA SE, SA 14 SEBI POKUŠALA DA ODUZME ŽIVOT: Danas je miljenica Holivuda i zarađuje milione! (FOTO)

foto: Profimedia

Tabloid tvrdi da se Fergusonova novinaru navodno požalila da joj je posle razvoda braka određeno primanje od samo 15.000 funti godišnje. "Napustila sam kraljevsku porodicu samo s prijateljstvom, bez novca. Dajana je dobila 20 miliona. Zato je kraljica u dobrim odnosima sa mnom jer nikada nisam uzela ništa od njih", rekla je vojvotkinja.

Ipak, nakon svih zavrzlama i problema, Sara i njen nesuđeni princ Endrju uspeli su da prevaziđu probleme iz prošlosti i danas su bliski prijatelji. Nihove ćerke odrasle su u skladnom domu, a oni se nikada nisu sporili oko starateljstva nad njima.

Ostali članovi kraljevske porodice imaju podeljena mišljenja o Sari Ferguson, jedni je vole, a drugi je preziru. Tako je prisustvovala venčanju Harija i Megan, ali ne i Vilijama i Kejt koji su kategorički odbili da je pozovu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs