danas puni 41

Životna priča Petre Nemcove: Tragedija joj je promenila život, a postala je majka u 40. godini!

Slavni supermodel danas slavi 41 rođendan

Vip priča
10:36h Autor:
Foto: Profimedia

Nekadašnji češki supermodel Petra Nemcova rođena je 24.06.1979. godine u češkoj Karvini od majke Božene i oca Oldriča. Odrasla je u Pragu gde ju je primetio lovac na talente, te je vrlo brzo ušla u svet modelinga.

 

Nakon završene srednje skole počela je da studira u Ostavi. 1995 godine postala je Mis Češke za prestižno takmičenje Elite Model Look.

 

Ubrzo je stigla do prestonice mode, te je u Milanu osvajala modne piste. Nosila je modele poznatih brendova, a njeno lice krasilo je naslovnice prestižnih modnih magazina, kao što su Elle,Cosmopolitan,Vegas,FHM..

 

Našao ženu svog života, pa je izgubio zbog zavisnosti od seksa: Život Dejvida Duhovnija je neverovatna vožnja! (FOTO)

foto: Profimedia

Međutim, njen privatni život obeležila je jedna tragedija, te joj se život potpuno promenio posle 26. decembra 2004. godine. Bila je zaljubljena " do ušiju" u  osam godina starijeg britanskog fotografa Sajmona Ejtlija, pred čijim je objektivom pozirala nekoliko puta.

 

Srećni par je odlučio spakuje kofere i otputuje na Tajland u Kao Laku, egzotičnu destinaciju gde ju je i zaprosio. Tokom odmora su počeli i sa planovima za venčanje, a slavna manekenka je na Božić pričala sa Sajmonovim roditeljima, rekavši im da sija od sreće.

 

 Međutim, u jednom trenutku sve se srušilo. Iznenada je počeo zemljotres koji je uzrokovao cunami. Bio je to jedan od najjačih i najrazornijih cunamija u novijoj istoriji, a uzrokovao ga je snažan zemljotres u Indijskom okeanu. Pogodio je 14 zemalja i odneo 230.000 života.

 

Talas je nju i Sajmona izbacio iz hotela. Gola, s povređenom karlicom i višestrukim unutrašnjim povredama, Petra je uspela da se popne na palmu, na kojoj je provela osam sati dok je nisu spasli helikopterom.

 

"Vratili smo se u svoju sobu u bungalovu nakon duge šetnje po plaži. Sve je bilo predivno, jedino smo primetili da se voda dosta povukla s plaže i to nam je bilo čudno – ispričala je Nemcova pre dve godine.

 

Milica Mandić za Stil: Evo kako da strah od neuspeha pretvorite u uspeh!

foto: Profimedia

Nakon toga je čula urlike s plaže, pogledala je kroz prozor i ugledala, kaže, ‘veliki vodeni zid’, koji je istog trenutka potopio njihov bungalov, razbio sve prozore i razdvojio nju i Simona.

 

Poslednje što je Petra od Sajmona čula je kako doziva njeno ime.

 

"Nisam mogla da pomeram donji deo tela. Onda sam u naletima vodenih zidova osetila novi prelom. Pa ponovo, pa ponovo. Padala sam u nesvest od strašnih bolova. U jednom trenutku sam se pomirila sa činjenicom da ću umreti, prepustila sam se i osetila neobičan spokoj",  prepričala je Petra, dodajući da joj vratio instinkt za preživljavanje čim se nivo vode malo spustio.

 

Uspela je da se grčevito uhvati za stablo palme koje nije puštala narednih osam sati.

 

"Najgore mi je tada bilo što sam gledala oko sebe decu, čula ih kako vrište, a nisam mogla ništa da učinim. Bila sam uverena da je Sajmon živ jer je odličan plivač". 

 

Kada je nivo vode još opao, meštani su počeli da spasavaju ljude. Manekenki su obukli svoju garderobu jer je njena bila potpuno rastrgana. Odveli su je u bolnicu, gde su joj lekari rekli da su joj povrede toliko ozbiljne da više neće moći da hoda.

 

Ali, kada je došla sebi, shvatila je da njenog voljenog nema. 

 

"Prolazili su dani i dani, niko ništa o njemu nije znao. Nisam htela da napustim Tajland dok ga ne pronađu. To čekanje je bilo mukotrpno",  rekla je Nemcova.

 

Ipak, nakon nekoliko nedelja, pomirila se da je njen Simon mrtav. Njegovo telo pronađeno je tri meseca kasnije. Imao je 33 godine.

 

Životne lekcije Sofije Loren: Jedine dve prednosti u životu su to što sam se rodila pametna i siromašna!

foto: Profimedia

"Izgubila sam osobu koja mi je bila najbliža, ali sam dobila drugu šansu za život. Na neki način imam osećaj da živim za nas oboje", rekla je nedavno. 

 

Kada se potpuno oporavila, Petra je osnovala dobrotvornu organizaciju  Happy Hearts Fund kojom i dan danas pomaže mestima pogođenima prirodnim nepogodama. Tajland često posećuje, a dala je i svoj doprinos 

da se izgradi i desetak novih škola.

 

Inspiraciju da se posveti humanitarnom radu dali su joj kako kaže ljudi koji su joj u strašnoj nesreći pomogli. A Sajmon će zauvek ostati u njenom srcu.

 

"Svakodnevno ga se setim. Njegova najdraža izreka je bila ‘Dan bez smeha je protraćeni dan’. Bio je tako dobar i pun poštovanja, obožavao je ljude i život – kazala je manekenka.

 

Nakon strašne tragedije,Nemcova je pronašla sreću pored sadašnjeg supruga 

 Benjamina Larretchea, kojem je izgovorila sudbonosno "da" 2019. godine.

 

U novembru prošle godine par je dobio sina. Dečak je rođen šest nedelja ranije i to dok su Petra i njen partner Benjamin boravili, kako manekenka kaže, u zabačenom području okruženi prirodom. Kada je shvatila da je porođaj počeo, manekenka je ušla u automobil i dok su jurili ka najbližoj bolnici, porodila se.

 

Nakon teških životnih lomova, sreća joj se konačno osmehnula: Zanosna manekenka u 41. godini očekuje prvo dete!

 

(Stil.Kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs