žIVOTNA PRIČA

Svi su govorili da su dosadni, nezgrapni i amateri: Kako su braća Kličko od provincije stigli do svetske slave! (FOTO)

Neverovatan uspeh gradili su godinu po godinu. Ono što ih čini nepobedivim je njihova velika, bratska ljubav

Vip priča 19.02.2020. - 10:50h Autor: Stil/hr.puntomarinero
Foto: Profimedia

Dugi niz godina u profesionalnim bokserskim kategorijama boksera iz SAD-a, koji su se takmičili u teškoj kategoriji, bezuslovno su dominirali, ne dopuštajući nikome da im priđe blizu.

 

Braća Kličko su postepeno i polako stigli na sam vrh ovog sporta i tamo ostvarili apsolutnu vladavinu.

 

S početka ih nisu ozbiljno shvatali, smatrajući borce tipičnim imigrantima iz amaterskog evropskog boksa - statičnim i predvidljivim. Međutim, naporno radeći na svojim snagama, postupno su vladali na svetskom ringu, a poslednjih deset godina Vladimir i Vitali Kličko metodički su oborili sve svoje konkurente.

 

Deca policajca

 

Roditelji legendarnih boksera poreklom su iz Ukrajine, ali njihov otac Vladimir Rodionovič je zbog posla bio primoran da mnogo putuje u republike Sovjetskog Saveza. Bio je profesionalni vojnik, do kraja karijere došao je do čina general-majora Ukrajinsko ratnog vazduhoplovstva i pozicije vojnog atašea u ukrajinskim ambasadama u inostranstvu.

 

Majka Nadežda Ulyanovna je radila kao učiteljica u školi.

 

 

Oleg (87) i Ljudmila su ceo život živeli za ljubav: Par koji je oduševio svet! (FOTO, VIDEO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vitaliy Klitschko (@vitaliyklitschko) on

 

Braća Kličko su rođena u republikama Središnje Azije s razlikom od pet godina. Vitali je rođen u malom selu u Kirgistanu 1971., Vladimir - u gradu Semipalatinsku, u Kazahstanu.

 

Tokom odrastanja, odmah se videlo da će momci biti visoki. Nisu se mnogo zanimali za ostale sportove. Vladimir se odmah odlučio za svoju specijalizaciju, a od 14. godine trenirao je u boks.

 

Vitali se zanimao za razne borilačke veštine. Konačno se zaustavio na kikboksu, gde je postigao značajan uspeh.

 

Na njegov račun 35 borbe, u većini od kojih je osvojio, uključujući 22 - pre roka. S dvadeset pet godina postao je svetski prvak šest puta, četiri puta među profesionalcima.

 

Tako su braća Kličko započeli svoju karijeru na različite načine. Vitali koji je bio stariji, u boks je došao nakon mlađeg brata. Godine 1995. Vitali je odlučio da restartuje svoju sportsku karijeru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wladimir Klitschko (@klitschko) on

 

Amaterska karijera

 

Počevši od juniora, Vladimir je pokazao najviše rezultate. Njegova prva međunarodna nagrada bila je zlato evropskog juniorskog prvenstva 1993. godine, kada još nije dostigao impresivne dimenzije i takmičio se u prvoj težoj kategoriji. Bilo je uvredljivog poraza.

 

Godine 1994. izgubio je u finalu juniorskog svetskog prvenstva u kubanskom Nunezu. Kada se vrati takmičenju u odraslom nivo, Vladimir je počeo pobedu na Svetskom prvenstvu za vojsku. Zatim, na nekoliko velikih turnira, ostao je bez velike nagrade, izgubivši u četvrtfinalnom svetskom prvenstvu i izgubivši u napetom finalu kontinentalnog prvenstva Alekseju Lezinu. U vreme kad je odrastao, bio je težak i igrao je u teškoj kategoriji.

 

Do 1995. mu se pridružio Vitali, a braća Kličko zajedno su igrali u istoj težinskoj kategoriji. To je, u skladu s tim, jednom od njih uskratilo mogućnost sudelovanja na većim turnirima, budući da je zemlja mogla imati samo jednog borca ​​u svakoj kategoriji. Tada je došlo do ozbiljne dileme - koga treba poslati na glavni turnir četverogodišnjeg ciklusa, Olimpijade 1996. godine.

 

U to vreme, braća Kličko su bili otprilike na istom nivou. Vitali je izgledao uverljivije pa se počeo pripremati za takmičenje. Međutim, na doping testu pronađeni su tragovi anaboličkih steroida, pa je Vladimir zamenio brata.

 

Na sahrani svoje ljubavnice, nabacivao se rođenoj kćerki: Buran život najvećeg egoiste Holivuda! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wladimir Klitschko (@klitschko) on

Osvojivši olimpijsku titulu, Vladimir Kličko nije video smisao u amaterskoj karijeri. Odluku je podržao i Vitalij. Uskoro su braća Kličko odlučila da se testiraju u svetskom profesionalnom boksu.

 

Poput mnogih drugih evropskih boksera, Ukrajinci su odabrali Nemačku kako bi razvili svoje karijere. Jedna od najuglednijih promotivnih kompanija u to vreme bila je Universum Box-Promotion, s kojom su Vladimir i Vitali Kličko potpisali ugovor. Trener momaka bio je ugledni nemački stručnjak Fritz Sdunek.

 

Debi u profesionalnom boksu oba boksera održan je istovremeno 1996. godine.

 

Braća su se prvo borila protiv vidljivo slabijih protivnika. Vitali je, na primer, pobedio u svih deset prvih borbi nokautom, čak i bez ulaska u treći krug.

 

Tek u jedanaestoj borbi njegov suparnik Gilbert Villiamson izdržao je do 6. kruga, nakon što je srušen nekoliko puta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wladimir Klitschko (@klitschko) on

 

Bitke Vladimira Klička izgledale su otprilike isto. Carlos Monroe postao je manje ili više ozbiljan suparnik Ukrajincu. Tada je Kličko udario protivnika glavom. 

 

Braća Kličko uopće nisu ostavili poseban utisak na stručnjake i smatrali su ih običnim evropskim borcima, koji su karijeru gradili na pobedama nad manje poznatim bokserima.

 

Nakon nekoliko godina, nakon što su akumulirali dovoljan broj pobeda, ukrajinski bokseri počeli su se boriti za razne pojaseve. Prvi naslov borbe Vladimira dogodio se u februaru 1998.

 

U pitanju nije previše častan pojas interkontinentalnog svetskog prvaka. Markus McIntyre se nije odupirao predugo, a u trećem krugu, bez posebnih napora, Kličko, bokser koji je bio daleko superiorniji od protivnika, izbacio ga je iz igre. Nakon toga je proveo nekoliko uspešnih odbrana, takođe bez ikakvih problema.

 

Godine 1998. dogodio se prvi Vladimirov poraz. Za njega je najgore bilo to što se ta borba desila u njegovoj domovini. U toj borbi, Vladimir nije hteo da duži sa borbom. Lako se nositi s prethodnim suparnicima, ali ovaj suparnik se nije dao. Veliki i teški ukrajinski bokser bio je vrlo iscrpljen u desetom krugu, došao je do tačke gde se dvaput srušio. U sledećem krugu, sve se desilo brzo - Vladimir je zaustavljen jednim udarcem.

 

Džek Nikolson (82) ima najluđu životnu priču: Detinjstvo kao iz latino sapunice, ljubavni život kao kod Kazanove!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wladimir Klitschko (@klitschko) on

 

Podvizi Vitalija Klička

 

Najstariji od braće Kličko počeo je lov na pojaseve sa titulom interkontinentalnog WBO svetskog prvaka. U prvoj borbi Vitalij se borio sa američkim Dicky Ryan koji se nije odupirao previše dugo i bio je izbačen u petom krugu.

 

Ubrzo je u borbi protiv Marija Schissera, Vitali osvojio evopsku titulu, nakon što je proveo nekoliko uspešnih odbrana.

 

Međutim, svi ti pojasevi nisu bili baš prestižni i Vitaliju nisu dali posebnu slavu. Trebao mu je veći izazov. Ta se borba dogodila 1999. godine. Budući gradonačelnik Kijeva otišao je u borbu za titulu svetskog prvaka. Istina, od četiri vodeće bokserske organizacije, WBO nije bio rangiran visoko, ali to je već bio značajan korak napred. Protivnik Vitaliju je bio Herbie Hyde, aktualni prvak, brz i agilan borac, koji je u karijeri doživio samo jedan poraz.

 

Epilog borbe je bio taj da je Vitali nokautirao Herbia. Tako je Kličko postavio rekord za najmanji broj rundi koje dovode do pobede. 

 

Kritika stila Kličko

 

Stil borbe braće Kličko je stalno kritikovan od strane stručnjaka. U ringu su delovali sporo, glomazno. Mnogi su smatrali da je stil borbe Vitalija i Vladimira monoton.

 

Oni su koristili visinu i duge ruke koje su suparnike držale na sigurnoj udaljenosti. A onda im je u ring ušao Chris Byrd, bokser iste visine, ali nedovoljne snage. Iako je parirao braći Kličko po visini, njegovi udarci su bili nedovoljni da savladaju snažne Ukrajince. Međutim, njegova prednost je bila u tome što se daleko brže kretao u ringu. Tako je i pobedio Vitalija Klička. To je bio prvi poraz Vitalija Klička u njegovoj bokserskoj karijeri.

 

Chris Bird je sada morao da se bori protiv drugog brata- Vladimira. To se desilo 2000. godine, kada je Vladimir odlučio da preuzme pojas i osveti brata. To se desilo u devetom krugu kada je nokautirao Chrisa.

 

Postepeno su braća dosegla sam vrh i niko nije mogao da ih pobedi. Metodički i bez žurbe, iz godine u godinu, prikupljali su pojaseve u svim kategorijama. 

 

Nakon što je Vitali odustao od daljeg takmičenja, Vladimir je ostao najjači bokser u teškoj kategoriji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vitaliy Klitschko (@vitaliyklitschko) on

 

Privatni život

 

Vladimir Kličko je bio u par veza sa nekoliko modela, da bi se dugo sa prekidima zabavljao sa američkom glumicom Hajden Panetijer, sa kojom je 2014. godine dobio kćerku Kaju Evdokiju. 

 

Par se rastavio 2018. godine. Glumica se vratila svom životu u Los Anđelesu, dok Vladimir živi sa kćerkom. Za sada nema nove devojke u njegovom životu.

 

Vitali Kličko je godinama oženjen sa Natali Kličko, ukrajinskim modelom. Par ima dva sina i kćerku. 

 

Nakon što se povukao iz sporta, Vitalij Klilčko je odlučio da uđe u politiku. U početku je svoju borbu usmerio ka kanditaturi za gradonačelnika Kijeva, a kasnije osniva stranku "UDAR". 2012. godine njegova stranka, dobija 42 mesta u parlamentu. Kasnije mu se ostvario stari san, te je postao gradonačelnik Kijeva. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vitaliy Klitschko (@vitaliyklitschko) on

Braća se nikad nisu borila jedan protiv drugog, jer su majci obećali da to nikad neće učiniti. Zbog toga se i danas smatraju kao najjači dvojac u boksu.

 

Vladimir je u nekoliko navrata naveo kako mu je Vitali najbolji prijatelj i da voli to što on probleme uvek vidi kao izazov. Ono što ovaj dvojac čini nepobedivim je ta velika bratska ljubav.

 

 

Bila je jača od vlastite sudbine: Imala najružnijeg muža koji je varao s kim je stigao! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vitaliy Klitschko (@vitaliyklitschko) on

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs