LEGENDARNA OSKAROVKA SLAVI 81. ROĐENDAN

Kroz sve nevolje sa širokim osmehom: Životna priča Džejn Fonde je ravna scenariju za film! (FOTO)

Džejn Fonda proslavila se šezdesetih godina prošlog veka, a i posle toliko godina njena slava ne bledi...

 

Vip priča
11:44h Autor:
Foto: Profimedia

Danas slavi 81. rođendan, a i dalje je jedna od obožavanih slavnih ličnosti. Osim što je glumica uz njeno se ime veže i niz drugih titula. Ona je bivša manekenka, fitnes guru, kao i politička aktivistkinja i pisac. Dvostruka je dobitnica Oskara. Prvu zlatnu statuu osvojila je 1972. godine za ulogu u filmu "Klute", a drugi takođe u kategoriji najbolje glumice za ulogu u filmu "Coming Home".

 

Glumački put

 

Zanimljivo je da se glumom u početku, kako je sama rekla, počela baviti zato što nije znala ko i šta želi da bude. U početku je prihvatala sve uloge koje su joj nudili, da bi ubrzo počela praviti svoje filmove. Među prvima u kojima je ostvarila zapažene uloge su "Period of Adjustment", "Walk on the Wild Side", "Sunday in New York" i "Barbarella".

 

Početkom devedesetih odlučila se na pauzu u glumi kojoj se vratila ulogom u filmu "Za sve je kriva svekrva" u kojem je glumila uz Dženifer Lopez. Iza nje je danas više od 50 filmova, knjiga i fitnes videa kojima je ostavila svoj trag u svetu šou biznisa.

 

Nakon godnu dana javnih izliva ljubavi, poljubaca i grljenja: Čening Tejtum i Džesi Džej raskinuli! (FOTO)

foto: Profimedia

Začetnica je plesnog aerobika

 

Džejn izgleda besprekorno gde god se pojavi, a česta je tema njen mladolik izgled s obzirom na godine. Iako je priznala da se podvrgnula ponekoj estetskoj korekciji, ali veliku ulogu u svemu imaju i godine vežbanja aerobika. Naime, Džejn je i pre nego što je fitnes bio popularan, u Los Anđelesu otvorila studio koji je bio posvećen kombinaciji aerobika, gimnastike i plesa. Sve je ona sama vodila.

 

"Rano sam zaključila da takva vrsta vežbanja ima ogroman uticaj na moral. Red aerobika, gimnastike i plesa. I kad sam imala gomilu posla, uvek sam se oslanjala na vežbanje jer sam kasnije imala više energije, a depresija bi nestala."

 

Ovakvu Ronaldovu Georginu do sada niste videli! Uhvaćena kad se najmanje nadala! (FOTO)

foto: Profimedia

Ljubavni život holivudske dive

 

Osam godina dugoj vezi Džejn Fonde I producenta Ričarda Perija kraj je došao u januaru prošle godine, ali legendarna diva nije očajavala.

 

"Džejn se istinski nada da će pronaći nekoga s kim će podeliti ostatak života, ali svesna je toga i da postoji velika mogućnost da ostane sama", rekao je jednom prilikom prijatelj glumice.

 

Dobitnica Oskara bila je u braku sa francuskim filmskim redateljem Rožerom Vadimom od 1965. do 1973. godine, pa sa Tomom Hajednom od 1973. do 1990. godine. Ali tek nakon što je ostavila trećeg supruga Teda Tarnera nakon deset zajedničkih godina, pomirila se sa solo životom.

 

"Prvi put mi je bilo sasvim u redu da budem sama", rekla je tada.

 

Glumica na luksuznom odmoru pokazala lice bez šminke: Kejt Bosvort sa suprugom na Svetoj Luciji! (FOTO)

foto: Profimedia

Teški životni periodi

 

Jedan od najtežih trenutaka u životu bio joj je kad je ostala bez oca. U vreme njegove smrti okončala je i drugi brak, a tada je želela da odustane od glume jer u svemu više nije videla smisao. U tom periodu je postala aktivistkinja za zaštitu prirode, ali nakon perioda u kojem joj je samopouzdanje palo na niske grane, upoznala je trećeg supruga Teda Tarnera i sve je opet nekako dobilo smisao.

 

Džejn je šokirala ove godine u martu kada je u intervjuu za časopis "Net-a-porter" otkrila da je bila silovana i seksualno zlostavljana još kao devojčica, a priznala je i da je tokom glumačke karijere doživela razne oblike seksualnog zlostavljanja.

 

Život pun tragedija čuvene šansonjerke: Majka je napustila, odrasla u javnoj kući, a ćerku (2) tragično izgubila!

foto: Profimedia

"Dobila bih otkaz jer nisam želela da spavam sa svojim šefovima. I uvek sam mislila da je to moja krivica, da nisam uradila pravu stvar ili da sam rekla nešto što nisam smela" prisetila se.

 

Fanovi šokirani njenim izgledom: Glumica uništila lepo lice plastičnim operacijama! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...