Bilo je tu svega

Lude ljubavi Ave Gardner: Možda je on uživao u seksu, ali Bog zna da ja nisam! (FOTO)

Tražila se u drugim ljudima. Kada je srela Frenka Sinatru, rekla je da je on pravi. Ali ne zna se ko je koga više uništavao u tom kratkom braku

Vip priča
13:58h Autor:
Lude ljubavi Ave Gardner: Možda je on uživao u seksu, ali Bog zna da ja nisam! (FOTO)
Foto: Profimedia

Miljenik cele Amerike, junak slatkog glasa, Frenk Sinatra, na premijeri filma "Muškarci više vole plavuše", upoznao je ljubav svog života. Prva brineta Holivuda osvojila ga je na prvi pogled.

"Izgubio sam glavu", sećao se Sinatra, "kao da me zalila čašom vode..."

S italijanskim temperamentom (Sinatrini su roditelji doseljenici iz Italije), Frenk je pevao serenade pod prozorima, pucao iz pištolja, a kada nije popuštala, vodio je Avu na boks mečeve i koncerte na kojima je pevao samo za nju.

Najfatalnija žena zlatnog doba Holivuda: Tri ljubavi koje su obeležile život Ave Gardner! (FOTO)

foto: Profimedia

Godina braka Ava je ubrzo popustila i pristala je da se uda za Frenka. Međutim, najslavnije venčanje godine nije smirilo njihov burni odnos. Temperamenti par vrlo je često bio glavni akter raznih skandala. On bi uzeo oružje, pretio da će se upucati, ona je u nastupu ljubomore bacala venčani prsten. Njihov brak je bio osuđen na propast. Na prvu godišnjicu braka, Ava se našalila i izjavila: "Čitava godina! Dvaput sam bila u braku, ali nikada toliko dugo!"

Ava se spremala da ode, a to je i uradila kada je Frenk otišao da snima film "Odavde do večnosti". Ava je započela ljubavnu vezu s toreadorom. Nije imala snage da se bori s preljubničkim karakterom svog supruga. Holivudski bračni par se razveo nakon šest godina braka. Nakon toga, Sinatra je u više navrata govorio kako je Ava Gardner bila jedina žena u njegovom životu koju je voleo. Nakon njene smrti od upale pluća, Sinatra je bio potpuno duševno uništen te ga je jedna od kćeri pronašla kako sedi na podu sobe i neutešno plače. Na Avinu sahranu stigao je u crnoj limuzini, ali nije hteo da izađe. Svi su znali da u njoj sedi Frenk Sinatra.

Prva dama zlatnog Holivuda: 7 modnih zakona Ave Gardner za otmen, prefinjen i zavodljiv stil! (FOTO)

foto: Profimedia

Za mnoge je Ava Gardner, žena hipnotički zavodljivih zelenih očiju, bila jedna od najlepših i najerotičniji glumica svih vremena. Njeno ime postalo je sinonim za zlatno doba Holivuda. Imala je neobuzdan karakter, bila je strastvena i puna ljubavi ali i fatalnih grešaka. Iako su u početku agenti smatrali da o glumi ne zna ništa, zbog njenog izgleda sve mane su joj bile oproštene. Idealna, ne zna da glumi Zelenooka lepotica koju je krasila rupica na bradi rođena je 24. decembra 1922. godine, a preminula 25. januara 1990. godine. Rođena je u Brogdenu u Severnoj Karolini kao najmlađa od sedmoro dece i veoma siromašnoj porodici jer je njen otac, uzgajivač duvana i pamuka, zbog nepovoljnih ekonomskih prilika izgubio imanje i morao je da radi kao nadničar a majka je bila kuvarica u školi. Ava se školovala za sekretaricu pa je godinu dana provela na Atlanta Christian koledžu u Vilsonu a kasnije se preselila kod sestre u Njujork koja je bila udata za fotografa Larija Tara. Njega je zadivila lepota i procenio je da bi joj posao sekretarice bio manje unosan od karijere na filmu. Snimio je nekoliko Avinih portreta, a neke je poslao u filmsku kompaniju MGM. Tako je zvezda rođena. "Nema pojma o glumi. Ne zna lepo da govori. Predivna je! Pripremite ugovor za nju," rekao je suvlasnik produkcije Luis B. Majer posle audicije na kojoj je Ava odškrinula vrata fabrike snova. Kako to obično biva, Avini filmski počeci nisu bili bajni, 1941. snimila je prvi film, ali njena filozofija da se u glumi drži samo jednog pravila - odnosno da veruje reditelju i pred kamerom daje svoje srce i dušu - pribavila joj je nominaciju za Oskara za film Mogambo te nominacije za Baftu i Zlatni globus, što uopšte nije loše za nekoga koga su gledali isključivo kao seks simbol.

Posebne, inspirativne i jače od smrti: 5 najvećih ljubavnih priča stare Jugoslavije! (FOTO)

foto: Profimedia

Neodoljiva za sve Njen prvi muž bio je Miki Runi kojeg je upoznala radeći na filmu Fancy Answers i za njega se udala 1942. godine. No to nije bilo po volji MGM-u, a i javnost se čudila poznatom paru: Runi je bio visok svega 159 centimetara, a Ava, simbol ženstvenosti, bila je gotovo deset centimetara viša od njega. Kako su brzo stali pred matičara, tako su još brže shvatili da nisu jedno za drugo. Ipak, brzo je shvatila da je muškarcima neodoljiva, pa je počela da izlazi i radi, a na njenoj listi muškaraca nizala su se imena poput Džona Hjustona, Roberta Tejlora... Sve to dovelo je do razvoda 1943, a Runi nije mogao da odoli a da ne komentariše nekadašnju bračnu idilu. Ava je bivšem suprugu vratila milo za drago.

Najveće zvezde Holivuda koje su krile svoju homoseksualnost: Među njima su bili Ketrin Hepbern i Keri Grant, ali i britanski princ Edvard! (FOTO)

foto: Profimedia

"Možda je Miki uživao u seksu, ali Bog zna da ja nisam," rekla je. Ali uživala je u društvu jednog od tada najmoćnijih Amerikanaca, Hauarda Hjuza. Ovog multimilijardera zaljubljenog u avione pratio je glas šarmera čijim su odajama prošle nebrojane žene. Ipak, Ava je bila drugačija pa je njena veza sa Hjuzom potrajala, a on je svoju pratilju častio draguljima, bundama, putovanjima... Zanimljivo je to što je tokom druženja sa ekscentričnim bogatašem Ava tvrdila da su samo prijatelji, što su na početku verovatno i bili s obzirom na to da se Gardnerova na iznenađenje mnogih 1945. udala za proslavljenog klarinetistu Artija Šoa. No ni taj brak nije potrajao. Razveli su se nakon samo sedam meseci braka, a odnosu je presudilo Avino neobrazovanje.

foto: Profimedia

Onda je srela Frenka... Po prirodi sličan glumici, prevrtljiv, ljubomoran, pohotan, pevač i glumac nije joj odolio. Pre nje Frenk Sinatra je bio u braku sa Nensi Barbato sa kojom je imao troje dece, a razvod je protekao mučno. Javnost je stala na stranu njegove prevarene supruge. "Nakon prve noći koju smo proveli zajedno znala sam da smo postali ljubavnici za sva vremena i bila sam sigurna da ćemo bez obzira na sve zauvek biti zaljubljeni jedno u drugo," izjavila je zvezda za Frenka koji ju je zvao anđelom. Oni su se obožavali, svađali, mirili, pa čak i tukli. Pevač je dobro poznavao svoju suprugu pa je, kada je čuo da je na snimanju u Španiji postala prisna sa pesnikom Marijem Kabreom, odmah doletio za njom i poklonio joj nakit. Tako je bilo i kada je 1953. snimila Mogambo. Nije prestao da joj ugađa ni na setu filma jer se bojao da bi mogla da završi sa drugim. Ono što Ava sebi nikada nije oprostila jesu dva abortusa. Kada je saznala da je trudna, odlučila je da karijeru stavi ispred majčinstva.

"Nismo mogli da se brinem ni za sebe, a kako bismo onda za decu!" pravdala se kasnije. U međuvremenu Sinatra je došao do svojih pet minuta slave. Dobio je Oskara za ulogu u Odavde do večnosti 1953, a njegove pesme postale su hitovi i to je bio i početak kraja strastvene ljubavi velikih zvezda. Sinatra je počeo da pokazuje psihičku labilnost, stalne promene raspoloženja koje su varirale od euforije do samoubilačkih misli. Sve je to uticalo na njihov odnos, a ljubomorni ispadi začinjeni alkoholom i Avina uspešna filmska karijera (Snegovi Kilimandžara i Sunce se ponovo rađa) dokrajčili su brak.

Rasturila mu brak, pa ga varala s kim je stigla: Nestvarno lepa žena uzdrmala ceo Holivud!

foto: Profimedia

Razveli su se 5. jula 1957, a glumica je odlučili da počne novi život u Španiji. Tamo se upustila u vezu sa slavnim španskim matadorom aristokratskog porekla Luisom Miguelom Dominginom. Migel je bio očaran Avom i poželeo je da se njome oženi nakon samo mesec dana poznanstva. Čak se i Hemfri Bogart ironično zapitao kako je moguće da milion žena sanja o Sinatri, a Ava luduje sa frajerom u baletankama. No i ta je ljubav imala rok trajanja. Gardnerova je odbila matadora, ali nije prestala da uživa u čarima Španije. Sa druge strane okeana Sinatra je ispijao alkohol u nadi da će je zaboraviti. Još jednom su se sreli 1959. u Australiji, proveli noć u hotelu i shvatili da više nikada neće biti isto.

"Željela bih da doživim 150 godina, i to sa cigaretom u jednom i sa čašom viskija u drugoj ruci," izjavila je Ava koju su stigle godine neurednog života.

Nakon nekoliko moždanih udara, umrla je od upale pluća u 68. godini. Poslednje reči koje je izgovorila u svom malom stanu uz svoju domaćicu Karmen i psa bile su: "Tako sam umorna..." Domaćica je kasnije otkrila da je glumica pre smrti potpuno psihički propala i da je razmišljala o samoubistvu. Sinatra je redovno zvao Avu i godišnje plaćao 250.000 dolara medicinske pomoći, a kada je čuo da je umrla nije mogao da progovori ni reč. Legendarni muzičar je svojoj ljubavi odao počast i pesmom I’m a Fool to Want You.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs