Sad postaje i modna urednica

Što ni Dajani nije pošlo za rukom, ona je uspela: Teško da će iko uspeti da zaustavi Megan Markl!

Zbog nje je napravljen izuzetak u čuvenog modnom magazinu, ali i u kraljevskoj porodici

Vip priča
Autor:
Foto: Profimedia

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl biće prvi gostujući urednik u septembarskom izdanju britanskog Voga, što je presedan u istoriji čuvenog modnog magazin koji postoji čak 103 godine! Takođe, u pitanju je i presedan u kraljevskoj porodici, jer nijedna članica nije smela da se bavi ovim poslom.

Naslovnica će nositi naziv "Snage za promenu", a 15 žena koje će se naći na njoj izabrala je Megan lično.

 

"Poslednjih 7 meseci bili su kao nagrada, a najčitaniji broj modnog magazina Vog fokusiraće se na vrednosti, uzroke i ljude koji utiču na današnji svet. Nadam se da će žene koje su izabrane za ovaj broj inspirisati čitaoce kao što su inspirisale mene", istakla je vojvotkinja.

 

Među izabranim ženama su glumice, modeli, žene iz sveta politike i književnosti, akademici i uticajne osobe koje se bave najrazličitijim oblastima, od klimatskih promena do prava glasa.

 

Čelična lejdi koju život nije mazio: Ovako izgleda život Tereze Mej iza političke scene!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Među njima je i Šinejd Berk, aktivista za prava na različitost, koju je Megan upoznala kada je u pratnji supruga princa Harija posetila Irsku u julu 2018.

 

Tu je i glumica Džamela Džamil, kao i pisac Čimamanda Ngozi Adiči, koju je Megan zapazila u decembru prilikom Čimamandine diskusije sa Mišel Obamom u Londonu.

 

Čitaoci će moći da saznaju više i o premijerki Novog Zelanda Džasindi Ardern, najmlađoj šefici parlamenta, koju je Megan upoznala u januaru.


Septembarski broj sadržaće i intervjue sa manekenkom izbeglicom Adut Akeč, bokserkom Ramlom Ali, a tu su i glumice Džema Čen, Salma Hajek, Lavern Koks, Džejn Fonda i Jara Šahidi. Pridružiće im se i balerina Frančeska Hejvard, rinejdžerka aktivista za klimatske promene Greta Tunberg i supermodel Kristi Tarlington.

 

Njihov život je idila samo pred kamerama: Princ Hari pred pucanjem, moli Megan da krene na psihoterapiju dok nije kasno!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Naslovnica je sastavljena od fotografija svih ovih žena i jedno "ogledalo" koje bi trebalo da uključi i podstakne čitaoce da koriste sopstvene metode da pokrenu promene, objasnili su iz britanskog Voga.

 

Broj će uključiti i iskren razgovor između Megan i Mišel Obame, kao i razgovor princa Harija i čuvenog primatologa Džejn Gudel.


Glavni urednik britanskog Voga Edvard Eninvul predložio je da se i sama Megan nađe na naslovnici, ali je ona to odbila, istakavši da bi to bilo "hvalisavo" s njene strane.

 

"Umesto toga, želela je da se fokusira na žene kojima se ona divi", rekao je Eninvul.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...