dobila priznanje

Madonina ispovest: Ovo veče mi je promenilo život!

"Zašto sam se uvek borila za promene? Teško je odgovoriti na to pitanje, to je kao pokušati da objasniš značaj čitanja ili potrebe za ljubavlju", rekla je Madona.

Vip priča
Autor:
Madonina ispovest: Ovo veče mi je promenilo život!
Foto: Profimedia

Madona, pionir u borbi za gej prava, dobila je nagradu Promotera promene za 2019. godinu na ceremoniji dodele medijiskih nagrada Gej i lezbijske alijanse protiv poruge (Glaad) i održala vatren i emocionalan govor koji je digao publiku na noge.

I pre nego što je izašla na binu da preuzme nagradu, priznanje za tri decenije njenog aktivističkog rada za LGBTQ zajednicu, 60-godišnja pop ikona privukla je pažnju prisutnih.

"Zašto sam se uvek borila za promene? Teško je odgovoriti na to pitanje, to je kao pokušati da objasniš značaj čitanja ili potrebe za ljubavlju", rekla je Madona i objasnila da kada je odrastala stalno se osećala kao autsajder.

Prva gej osoba koju je upoznala bio je njen nastavnik baleta u srednjoj školi, i on je prvi pokazao da veruje u nju, i učinio da se oseća posebno kao plesačica, umetnica i ljudsko biće.

"Znam da ovo zvuči sitničavo i površno, ali on je bio prvi muškarac koji mi je rekao da sam lepa", rekla je Madona i dalje ispričala da je on prvi odveo gej klub u Detroitu i da je to veče promenilo njen život.

Prvi put rekla je da je videla kako muškarci ljube muškarce, devojke obučene kao dečaci, ludo igranje i slobodu i sreću koju nije ranije videla, i da se tada osetila da nije usamljena i da je OK biti različit i ne kao svi drugi.

Zatim je govorila o odlasku u Njujork 1977, i o pojavi side koja je odnela mnoge njene prijatelje, kada je rešila da se bori protiv toga.

Madoni su nagradu uručili voditelj Si-En-Ena (CNN) Anderson Kuper, Miki Blanko i Rozi O'Donel koja je održala snažan govoro o tome kako joj je Madona pomogla da se bolje oseća u sopstvenoj koži.

Iako je dobila sedam Gremija, dva Zlatna globusa i bezbrojna druga priznanja, Madona je rekla da nagrada Glaada ima posebno mesto u njenom srcu.

"Zato što je to priznanje za više godina rada koje sam uložila tokom tri decenije, nije nešto površno", rekla je Madona za AP.

Madona će objaviti svoj 14. album Madam X 14. juna.

Ne liči na sebe: Madona opet šokirala javnost drastičnom promenom izgleda! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs