nema šale sa kineskom vladom

Svet se već tri meseca pita, istraga je u toku: Gde je nestala jedna od najplaćenijih glumica na svetu?!

Za razliku od domaćih zvezda, kineske poznate ličnosti nisu imune na posledice utaje poreza

Šuška se
Autor:
Svet se već tri meseca pita, istraga je u toku: Gde je nestala jedna od najplaćenijih glumica na svetu?!
Foto: Profimedia

Najpoznatija glumica u Kini Fan Bingbing navodno nije viđena tri meseca. Glumica je poslednji put viđena prvog jula u dečijoj bolnici, dok se na društvenim mrežama poslednji put oglasila 23. jula. Molbe Njujork tajmsa i časopisa Tajms za komentar od glumice i njenog tima nisu bili uspešni.

Glasina koja se najviše širi je da je Fan izbegavala da plaća porez kineskoj vladi, koja ima prilično rigorozne prakse kažnjavanja za ovaj prekršaj, a od skora se fokusirala na nejednaku raspodelu dohotka u industriji zabave.

Istorijska odluka: Kina ukinula politiku jednog deteta

foto: Beta / Arthur Mola

Naime, Kina je ograničila primanja glumaca - oni ne mogu da zarade više od 70% cifre koju zarađuje cela ekipe filma, ili više od 40% cene produkcije filma. Navodi se i da bi takvi propisi trebalo da spreče "remećenje društvenih vrednosti" i da pojačaju "srž vrednosti socijalizma".

Fan (37) je u jednom trenutku je bila peta najplaćenija glumica na svetu, i 2016. godine zaradila je 17 miliona dolara, što je verovatno razlog za njen misteriozni nestanak.

Od kada su vesti o istrazi doprle do šire javnosti, krenule su glasine od toga da je Fan uhapšena, u pritvoru ili da je čak napustila Kinu. Fan, koja je trebalo da glumi sa Penelope Kruz i Lupitom Najongo, navodno je smeštena "pod kontrolu" od strane kineske vlasti, mada i pored toga ostaje nepoznato gde se glumica nalazi.

Kina ne odustaje od najslađih meda: Blizanci pande rođeni veštačkom oplodnjom!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs