Snažna poruka

Zlatni globus 2018: Evo zašto će svi biti u crnom! (FOTO)

Sledeća dodela nas očekuje 7. januara 2018. godine, a kako se šuška, brojne glumice če se na crvenom tepihu pojaviti u crnim haljinama

Šuška se
16:37h Autor:
Zlatni globus 2018: Evo zašto će svi biti u crnom! (FOTO)
Foto: Profimedia

Jedna od najprestižnijih dodela filmskih nagrada svakako je Zlatni globus koji se dodeljuje pre Oskara i često prognozira ko će kući otići s najvažnijom holivudskom nagradom, a to je svakako zlatni kip.

Sledeća dodela nas očekuje 7. januara 2018. godine, a kako se šuška, brojne glumice če se na crvenom tepihu pojaviti u crnim haljinama kako bi svetu poslale snažnu poruku.

Crne haljine nosiće u znak protesta protiv seksualnog nasilja i neprimerenog tretiranja žena u industriji zabave, čega smo bili svedoci ove godine, jer je istina napokon izašla na videlo.

Kralj Holivuda u centru skandala: Razvrat i zlostavljanje o kojem se ćuti punih 30 godina!

foto: Profimedia

Vest se brzo proširila među slavnim damama, a prema pisanju US Viklija, u protestu će zasad učestvovati njih 30-ak. "Ovaj pokret je poprilično odjeknuo i gotovo sve nominovane glumice učestvuju u njemu. Svi stilisti koji su ranije već odradili probe sa glumicama, sada naknadno menjaju dogovorene brendove", otkrio je nepoznati izvor.

Povod protesta tako je producent Harvi Vajnštajn koji je 30 godina zlostavljao i uznemiravao glumice, a neke čak i silovao. Među onima koje su ga optužile za gnusno ponašanje su i zvezde A-liste, kao što su Anđelina Džoli, Selma Hajek, Gvinet Paltrou i Kara Delevinj koje su uticajnog producenta nazvale "čudovištem".

Međutim, on je samo jedan od takvih muškaraca koji je iskoristio svoju moć i položaj za zlostavljanje, a kako je krenulo, čini nam se kako ćemo čuti još takvih priča, ali srećom puno se toga pokrenulo ovim priznanjima, a ovakav potez slavnih glumica dodatno će tome pridoneti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs