Prepreke za crkveno venčanje

Verica i Veljko: Do venčanja u crkvi ne može doći?

Prema kanonima i ustrojstvu Srpske pravoslavne crkve, razlika između bračnih partnera ne sme biti veća od petnaest godina, a mlada ne bi smela da uđe u sedmu deceniju života, tačnije, poželjno je da se venča do svoje šezdesete godine
Šuška se 29.09.2013. - 11:56h Autor: Kurir
Foto: Kurir

Razlika od 30 godina nije bila prepreka da poznata modna kretaorka Verica Rakočević (65) i kompozitor Veljko Kuzmančević (30) krunišu svoju ljubav i kažu sudbonosno da na reci.

 

Međutim, prema kanonima i ustrojstvu Srpske pravoslavne crkve, razlika između bračnih partnera ne sme biti veća od petnaest godina, a mlada ne bi smela da uđe u sedmu deceniju života, tačnije, poželjno je da se venča do svoje šezdesete godine (Verica ima 65 godina, prim. aut.).

 

Prepreka je i to što dizajnerka iza sebe već ima jedan brak zaključen u crkvi. Da bi ostvarili svoju nameru, trebalo bi da zatraže i dobiju posebnu dozvolu nadležnog episkopa.

 

Da imaju problema potvrdio je u izjavi za magazin Stori i sam Veljko Kuzmančević:

 

"Crkveno venčanje je čin koji će se dogoditi pred Bogom i uz blagoslov našeg sveštenika, bez obzira na to što se spekuliše da li je moguće ili ne".

 

Ipak, jerej Jovan Mitrović za Kurir kaže je situacija poprilično komplikovana i da će se u ovom slučaju odobrenje čekati malo duže. Da li ima naznaka da će odobrenje uskoro uslediti pokušali smo da saznamo i od Verice lično, ali ona do zaključenja ovog broja nije odgovarala na poruke.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...