Ukoliko izgubi ovaj slučaj cela industrija je u opasnosti od tužbi svojih asistenata, tvrdi pevačica

Asistentkinja Lejdi Gage: Morala sam da puštam vodu u toaletu umesto nje

Nakon što je napustio stilista, pop pevačica se našla pred bizarnim optužbama bivše desne ruke, a kao odgovor je odlučila sudu da pošalje odbranu od 200 strana
Šuška se
00:28h Autor:
Asistentkinja Lejdi Gage: Morala sam da puštam vodu u toaletu umesto nje
Foto: AP

Bivša asistenkinja Lejdi Gage, Dženifer Onil, nastavila je sa tužbom protiv pevačice koju tereti da joj nije platila prekovremeni rad. Ona tvrdi da je imala čak 7,168 prekovremenih sati, što je 299 celih dana, kao i da joj pevačica nije isplatila taj honorar.

Dženifer je takođe kazala kako je morala da ispunjava krajnje neobične zadatke, poput povlačenja vode za pevačicom i spavanje u istom krevetu sa njom, te da joj Gaga nije davala ni slobodne dane.

Pevačica je poprilično povređena ovim postupkom nekadašnje prijateljice, da je odlučila sudu da pošalje odbranu od 200 strana, u kome je objasnila sve obaveze koje je asistenkinja morala da ispuni.

"Ja sam nju zaposlila iz usluge, jer je bila izuzetno nekvalifikovana za ovaj posao. Inače, ja sam veoma divna osoba prema svima koji rade za mene. Rećiću vam tačno šta se desilo, kako bi sudija mogao da uvidi da je moja bivša prijateljica, izdajnički pacov koji me tuži za novac koji nije zaslužila", kazala je pevačica u svom pismu.

Gaga je kazala kako je plaćala asistentkinju 1.000 funti nedeljno i da ukoliko izgubi ovaj slučaj cela industrija je u opasnosti od tužbi svojih asistenata, jer to nije običan posao sa normalnim radnim vremenom.

"Ovo nije posao od 9 do 5, te nakon toga završavate smenu i odlazite kući. Ovo je posao u kome, kada vas zovem, morate biti dostupni. Sećam se da sam bila jako bolesna u Londonu, i da sam zvala Dženifer u 3 ujutro jer mi je trebao doktor, a ja nisam znala koga drugo da zovem. U tom smislu mislim na rečenicu zovem kada ste mi potrebni", kazala je pevačica.

Na Dženiferovu optužnicu da nije imala vremena za sebe, Gaga je kazala da je bila krajnje poštena prema njoj, da ju je vodila na sve žurke, te da se čak nije ni ljutila kada je u njeno ime, uzimala besplatne cipele od raznih modnih kuća.

Asistenkinja je kazala i kako je morala konstantno da pazi na pevačicu, čak i tokom njenih slobodnih dana, jer joj uvek nešto nije odgovaralo. Dženifer je morala da joj odnosi večere i cipele ukoliko se ona ne bi snašla za isto.

Gaga je bila veoma ljuta kada je o ovoj tački optužnice reč, navodeći da je za to sama asistenkinja kriva jer joj nije obezbedila sve što joj je bilo potrebno da bi mogla da izdrži te dane bez nje.

"Ja težim 50 kila, ne mogu sama da nosim neke kofere. Ona je zadužena da mi sprema cipele i odeću, koju ne znam gde je ostavila, pa normalno je da ću je zvatil. Da je radila svoj posao ne bih je morala zvati tokom njenih slobodnih dana.", kazala je pevačica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs