Rusija mu neprhivatljiva

Ventvort Miler: Ja sam ponosni gej

Muškarac za kojim uzdišu mnoge žene planete, zvezda serije Bektstvo iz zatvora, poslao je pismo u kom objašnjava zašto ne želi da učestvuje na filmskom festivalu u Rusiji
Šuška se
04:56h
Ventvort Miler: Ja sam ponosni gej
Foto: Reuter

Zvezda američke serije Bekstvo iz zatvora (Prison Break) i jedan od najseksepilnijih muškaraca Holivuda, prizano je da je homoseksulac.

Ventvort Miler (Wentworth Miller) je odbio poziv da učestvuje na filmskom festivalu u Sankt Peterburgu, a organizatorima je poslao otvoreno pismo u kom kaže:

"Zahvaljujem se na pozivu. Kao neko ko je u prošlosti sa uživanjem posećivao vašu zemlju i ima rusko poreklo, bilo bi mi drago da mogu da dođem. Sa druge strane, kao ponosni gej muškarac, zahvaljujem vam se na pozivu ali ne mogu da dođem jer se ne slažem sa tretmanom kakav muškarci i žene homoseksualne orijentacije doživljavaju u vašoj zemlji. Situacija je neprihvatljiva i savest mi ne bi dozvolila da budem gost festivala dok se stvari ne promene", naveo je glumac.

Pismo je usledilo kao odgovor na odluke ruskog predsednika Vladimira Putina za donošenje anti-gej zakona koje je nedavno potpisao.

Miler, koji je glumio u hit TV seriji od 2005. do 2009. godine, producirao je film Stoker iz 2013, u kom glumi Nikol Kidman (Nicole Kidman).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs