Saznajte

Dan uoči Kenedijevog ubistva, dogodilo se nešto neočekivano: Šta se zbilo u tih 45 minuta leta?

Ovu do sada nepoznatu zanimljivost iz života Džona F. Kenedija objavio je „Njujork post“
Šuška se
14:00h Autor:
Dan uoči Kenedijevog ubistva, dogodilo se nešto neočekivano: Šta se zbilo u tih 45 minuta leta?
Foto: Profimedia

Džon F. Kenedi, 35. predsednik Amerike, vodio je ljubav sa suprugom Džeki u „Er fors vanu“, predsedničkom avionu, dan uoči puta u Dalas, gde je ubijen 22. novembra 1963. godine.

Ovaj događaj su ljudi koji su u to vreme radili za predsednika Kenedija opisali kao poslednje trenutke mira i intime bračnog para, koji je neprekidno bio pod lupom javnosti. Ovu do sada nepoznatu zanimljivost iz života Džona F. Kenedija objavio je „Njujork post“. Džon i Džeki su vodili ljubav u avionu za vreme leta od San Antonija do Hjustona, koji je trajao tek 45 minuta.

Imala trojku sa braćom Kenedi, uživala u seksu sa ženama: Gola istina o Merilin Monro!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

To je navodno potvrdila i sama bivša prva dama SAD-a istoričaru Vilijamu Mančesteru još davne 1964. Ovaj je tu informaciju uspešno sakrio u svojoj knjizi „Smrt predsednika“ iz 1967. Mančester je informaciju prosledio piscu Filipu Nobilu, ali je od njega tražio da je ne otkriva pre njegove smrti.

Mančester je preminuo 2004. godine, a Nobil je rešio da ovu zanimljivost okrije uoči obeležavanja 50 godina od Kenedijeve smrti. Džeki je Mančesteru dala intervju za knjigu „Smrt predsednika“, ali je ubrzo potom tužila istoričara zbog kršenja ugovora.

Smrtno zaljubljena u pogrešnog: Ovako je Onazis uništio život Mariji Kalas!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ona i Robert Kenedi, rođeni brat ubijenog predsednika, podneli su tužbu, a kao deo vansudskog poravnanja njih dvoje su prvo morali da pročitaju knjigu pre nego što je objavljena.

Uprkos tome što je knjiga bila kod nje na svojevrsnoj cenzuri, Džeki ju je opisala kao „bezukusnu i netačnu“ kada je izašla iz štampe. Istoričar je pristao da celokupan istraživački rad, kao i 10 sati snimljenog intervjua sa Džeki, bude zapečaćen u Biblioteci i muzeju „Džon F. Kenedi“. Taj materijal će po odluci suda ostati nedostupan javnosti sve do 2067. godine.

Prvi put iz ljubavi, drugi zbog para, treći zbog prijateljstva: Svi muškarci Džeki Kenedi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs