Intimni detalji

Tajna zapisana na 16 stranica: Ovo je žena koja je naterala Tita da kleči pred njom!

Josip Broz Tito je samo jednu stvar ljubio više od partije - žene
Šuška se
19:06h Autor:
Tajna zapisana na 16 stranica: Ovo je žena koja je naterala Tita da kleči pred njom!
Foto: Profimedia

Josip Broz Tito samo je jednu stvar ljubio više od partije - žene.

Herta Haas bila je, slaže se mnogo istoričara, najimpresivnija ličnost među Titovim ženama. Odlazak od Herte, a razlog je bila Titova nevera, neki smatraju njegovom najvećom greškom u privatnom životu.

"Za razlaz između Herte i Tita možemo reći da je kriv Beli dvor" kaže Gavro Dotlić, u knjizi "Rasipništvo i zloupotrebe Josipa i Jovanke". Dotlić nastavlja da je domaćica Bijelog dvora bila Jovanka Budisavljević, "gde je Tito provodio dane i noći. Tu je pao u zamku iz koje se do kraja života nije izvukao. Tu je izvršena zamena dobra za zlo, a potom napravljen ugovor koji se više nikada nije mogao poništiti ...Tvrdim da nema čoveka koji je poznavao tu ženu, a koji je mogao tvrditi kako je do razvoda moglo doći njenom krivicom. Razlika između Jovanke i Herte čini mi se da je veća od razlike pakla i raja..."

Unuka progovorila: Ovo je prava istina o burnoj ljubavi Tita i Jovanke!

"Herta Haas je jedina od njegovih pet žena imala visoko obrazovanje, govorila je strane jezike...Herta je bila stabilna žena, kojom nije bilo moguće manipulisati".

Tito je hteo da se pomiri sa Hertom, i kako piše Dedijer, napisao joj je 16 stranica dugačko pismo opravdanja i sa molbom da budu opet zajedno.

Hertin odgovor je bio veoma kratak: "Dragi moj, Herta Haas pred nekim muškarcem kleči samo jednom" ...

Kada je u novembru 1943. Herta došla sa slovenačkom delegacijom u Jajce, sva uzbuđena potražila je Tita, ali u kući u kojoj je spavao, zatekla je u spavaćoj sobi drugu ženu, koja je postavljala krevet, Davorjanku Paunović Zdenku.

Ova je očigledno znala ko je Herta Haas. Rekla joj je, "draga moja, u ovoj sobi nema prostora za dve žene!"

Ispovest sestre Jovanke Broz: Tito proveo 15 dana sa Sofijom Loren! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs